![]() |
D-Link DWL-G650+ modding
Ok, imam doma D-Link DWL-G650+ wlan pcmcia karticu. trebao bi namontirati gore konektor za vanjsku antenu. kako izgleda ispod haube imate sličicu dolje. eh sada, ima onaj konektor, ali kako se to zove, i gdje toga naći? chipoteka ili?
ili da idem lemiti, a u tom slučaju, gdje i kako... http://www.max-save.org/thumbs/524347wifi-pcmcia.jpg |
Opet ću biti malo zloban, :google: čuda radi.
Kako si zaključio a i po danoj slici se vidi da u (na) kartici imaš Hirose u-FL konektor. O sličnoj raboti više informacija imaš ovdje. Primjer domaće prerade tvoje kartice na malo drugačiji način (ne zafrkavju se s tim teško nabavljivim konektorom nego se odlemi kondenzator prema Ant1 i na njegovo mjesto zalemi pigtail) imaš ovdje. |
Evo još jedan primjer.
|
zahvaljujem na konektoru, šta se tiče kondića, kartice nisu iste revizije, pa me brine da ne bi krivo šta lemio, šteta uništiti karticu...
jer kolko vidim na wifihr-u ova kartica iza čipića (valjda razdjelnik) ima još jedan kondić, a na mojoj je samo onaj prvi... |
Šta se nisi prije javio, pogasio stranice taman. Pokušaj otkriti točnu reviziju. Mislim da sam negdje vidio čak P reviziju tj. mod za nju.
|
HW rev: A1
Firmware: 1.0 ja nisam još vidio ovu :( |
Jedan od mogućih rješenja je da odlemiš taj konektor i da na njegovo mjesto zalemiš pigtail. Nemožeš pogrješiti, srednji kontakt je "živi", a ovo okolo masa. Samo pazi da prilikom lemljenja ne napraviš kratki spoj jer bi tako RF dio izgorio.
EDIT: Još jedan primjer sa raspravom o modifikaciji, ovdje. |
vidio sam i ovaj mod :) hvala, ako netko još ima nešto za reći...
|
Nadji neki stari skureni AP i skini s njega konektor s kabelom,samo ga lagano zalemis i eto ga.Ako sto zapne javi jos mogu ti ja to slozit
|
mali problem je naći skureni AP :D imaš koji viška :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:11. |