![]() |
Izrada prednje maske - pitanja
Evo da otvorim topic za sve modere sto neznaju kak pocet radit prednju masku koja bi izgledala ljepo ..
ukljucujuci i mene, naravno :D nije bed napravit kuciste, nego kako slozit prednju da to ljepo izgleda, od drva sam probao (htpc) ok je al bi zelio nekak to jos pospijesit, sad sam naoruzan dremelom i nastavcima pa bi probao u metalu ako nadjem materijala. . i vremena (bojanje stana, uskoro opet skola .. ) dakle ovak sam nekako zamislio .. http://www.vsc-trgovina.com/slike/ve...v-040024_1.jpg Neke ideje?:chears: |
Ja mislim da ti je najbolje 3mm aluminij naći negdje...
Bilo čisti (ako misliš farbati) ili onaj brushed i u njemu si to složiti... Tako ću ja radit sebi, ubrzo... |
Evo link na thread o mom modanom caseu, kljucni dio je nova fronta. Nadam se da ce biti od koristi, pitajte kaj vas zanima :)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43450 Fronta je radjena od 3mm plexija, rupu za optiku i FDD sam napravio tako da sam po coskovima izbusio malu rupu i onda naostrenim srafcigerom grebao ravne linije izmedju rupa, sve je obradjeno turpijom. Rubove sam sredio alu L-profilom, oni su tu jer se za njih drzi poklopac kucista. Plexi je pofarban iznutra bez primera i dobro drzi... |
Aluminij 3 i vise mm ili obicni pleh. Bolje pleh ako mislis radit sa dremelom jer ako aluminij budes obrađivao dremelom možeš se pozdravit sa njim, tako je moj otisao. ali sam napravio prednju stranicu za kućište za pojačalo.
|
Ja ne mislim rezati Al dremelom... :D
Imam ja škare za precizno rezanje lima s kojima i 3mm čelik možeš prerezat ko konzervu a da ga ne savineš s unutarnje strane reza ni pola mm... Inače ako dremelom režeš bilo koji deblji materijal moraš ga hladit ako nećeš da ti pregori, isto kao i kad režeš fleksom... Pretpostavljam da ti se to desilo... :) |
gdje kupiti 3mm debeo aluminij? ima li i debljih?
|
Ima i to dosta to i mene zanima di ima. Nedavno sam otvorio temu o nabaci aluminija na ovom podforumu, pomoglo se ali umeđuvremenu sam našao 3 mm ali i to se potrošilo. Sad mi pak treba joooos. Samo neznam di. Zagreb bi mi bio najbolji da ima.
|
SniperWolf ti možeš vrlo lako nabavit aluminij jer kod vas u Rijeci ima Zekić aluminij oni dosta firmi po hrvatskoj dostavlja materijal http://www.zekic.hr/
|
Hvala frende:goood:
razmislit cu sve, napravit cu ponovo tu prednju jer mi je ova odvratna. :) |
ako bi htio da ti sve legne na 0.1mm i da izgleda onako "tvornički" pripremi se na pljuvanje krvi, jer lako je izrezat da to stane, ali izrezat da to izgleda kako treba, bez šupljina, e to treba znat... puno puno turpijanja, i osjećaja (pogotovo ako imaš duge ravnine za turpijat (optikaneri npr)
|
Osim toga, sa dremelom treba vremena i vremena da to prerežeš...sa škarama ili fleksom se to brže napravi.
Sa dremelom jedva prerežem od milimetra deblji mesing lol :D |
Ja režem skaricama kako već rekoh, a za popravke imam onaj roritajući brus koji se stavlja na bušilicu i Black&Decker od 600ak w... :D
Imam čak i dijamantni brus makar se ne sjećam da mi je do sad trebalo brusiti case od vidije... :D :D :D |
ma nije problem čak ni izrezat ni izbrusit kako sam rekao... najveći problem je napravit 15cm ravnu stranicu (kolko je široka optika). ali ono savršeno ravnu i da nigdje nema lufta... :)
|
O ne sumnjam ali to ne znači da je nemoguće... ;)
Uostalom uvak imamo auto kit i šperploču, pardon furnir... :D :D :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:11. |