PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Promjena lokacije T-Com modema (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76906)

armus 13.08.2007. 12:55

Promjena lokacije T-Com modema

Razmisljao sam da eventualno kad se ponekad zelim maknuti od kuce na odredeno vrijeme, da ponesem sa sobom i racunalo, i naravno s racunalom ADSL...
Cuo sam navodno da T-Comov modem koji nakon sto je instaliran na jednoj lokaciji, se ne moze prenjeti recimo kod susjeda i od tamo spojiti na internet. Koji je razlog tome, i da li je to tocno? Moze li se to ikako srediti?

I jos jedno pitanje. Onaj mali bijeli razdjelnik kojem ne znam ime a sluzi za odjeljivanje telefonske od DSL linije, gdje se da nabaviti?

Pjomba 13.08.2007. 13:06

zove se splinter,obicno se dobije uz modem,ja sam dobio :)

armus 13.08.2007. 13:08

dobio sam i ja, ali ako bi npr. htjeo kad odem kod bake provesti dane na DSL-u, treba mi jos jedan koji bi tamo ugradio, kuzis

Buger 13.08.2007. 13:23

možeš ti modem prenositi gdje hoćeš, ali nebi mogao kod susjeda imati adsl jer ti t-com mora na susjedovom tel broju omogućiti adsl(a ako je omogućen onda ti netreba tvoj modem/router već možeš koristiti njegov), a nema nikakve veze gdje modem stoji

IcyTexx 13.08.2007. 13:34

Stvar je u tome da tamo gdje se zelis prikljucit vec trebas imati placanu brzinu.

Xan 13.08.2007. 15:49

Citiraj:

Autor Pjomba (Post 788484)
zove se splinter,obicno se dobije uz modem,ja sam dobio :)

splitter

armus 13.08.2007. 15:52

znaci, na t-comovim stranicama ako haze da je dsl tamo ukljucen, mogu i prenjeti modem tamo bez ikakve filozofije i mijenjanja IP-a itd.?

Veki-os 13.08.2007. 16:00

Citiraj:

Autor armus (Post 788611)
znaci, na t-comovim stranicama ako haze da je dsl tamo ukljucen, mogu i prenjeti modem tamo bez ikakve filozofije i mijenjanja IP-a itd.?

Da,i normalno se spojiš.

coconut 13.08.2007. 18:21

Ne trebaš nositi modem ako ga on već ima, već je dovoljno da napraviš novu vezu (kao za obični modem) sa svojim userom i passom. Ako staviš svoje podatke, račun za skinute Gb ide tebi, a ne njemu. A možeš i surfati s njegovim user/passom. A tada Gb idu njemu na račun.

armus 13.08.2007. 19:54

Citiraj:

Autor coconut (Post 788673)
Ne trebaš nositi modem ako ga on već ima, već je dovoljno da napraviš novu vezu (kao za obični modem) sa svojim userom i passom. Ako staviš svoje podatke, račun za skinute Gb ide tebi, a ne njemu. A možeš i surfati s njegovim user/passom. A tada Gb idu njemu na račun.

Toliko kuzim, ali hvala! (vjerovatno ce pomoci nekom tko nezna):D

Sad samo jos jedno pitanje, da bih ostvario povecanje brzine linije, moram sklopiti ugovor s T-Comom (ili drugom tvrtkom) za DSL (npr. najmanji paket)? To je jedino rjesenje?

wlcasemodding 13.08.2007. 21:48

ili ako već imaš dsl samo promijeniti paket. Da, to je jedino rješenje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45.