![]() |
Promjena lokacije T-Com modema
Razmisljao sam da eventualno kad se ponekad zelim maknuti od kuce na odredeno vrijeme, da ponesem sa sobom i racunalo, i naravno s racunalom ADSL...
Cuo sam navodno da T-Comov modem koji nakon sto je instaliran na jednoj lokaciji, se ne moze prenjeti recimo kod susjeda i od tamo spojiti na internet. Koji je razlog tome, i da li je to tocno? Moze li se to ikako srediti? I jos jedno pitanje. Onaj mali bijeli razdjelnik kojem ne znam ime a sluzi za odjeljivanje telefonske od DSL linije, gdje se da nabaviti? |
zove se splinter,obicno se dobije uz modem,ja sam dobio :)
|
dobio sam i ja, ali ako bi npr. htjeo kad odem kod bake provesti dane na DSL-u, treba mi jos jedan koji bi tamo ugradio, kuzis
|
možeš ti modem prenositi gdje hoćeš, ali nebi mogao kod susjeda imati adsl jer ti t-com mora na susjedovom tel broju omogućiti adsl(a ako je omogućen onda ti netreba tvoj modem/router već možeš koristiti njegov), a nema nikakve veze gdje modem stoji
|
Stvar je u tome da tamo gdje se zelis prikljucit vec trebas imati placanu brzinu.
|
Citiraj:
|
znaci, na t-comovim stranicama ako haze da je dsl tamo ukljucen, mogu i prenjeti modem tamo bez ikakve filozofije i mijenjanja IP-a itd.?
|
Citiraj:
|
Ne trebaš nositi modem ako ga on već ima, već je dovoljno da napraviš novu vezu (kao za obični modem) sa svojim userom i passom. Ako staviš svoje podatke, račun za skinute Gb ide tebi, a ne njemu. A možeš i surfati s njegovim user/passom. A tada Gb idu njemu na račun.
|
Citiraj:
Sad samo jos jedno pitanje, da bih ostvario povecanje brzine linije, moram sklopiti ugovor s T-Comom (ili drugom tvrtkom) za DSL (npr. najmanji paket)? To je jedino rjesenje? |
ili ako već imaš dsl samo promijeniti paket. Da, to je jedino rješenje
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |