![]() |
Prebacivanje videa s kamere na komp
Pozdrav!
Inače sam tudum što se tiće kompa:fiju:, ali se opet najbolje kužim u komp u obitelji, pa imam jedno pitanjce što se tiće kamere. Naime, želim prebaciti video zapise s kamere na komp, pa sve spržit na dvd, a nemam pojma što mi je potrebno za takav pothvat! Molim za pomoć ukoliko je to uopće moguće prebaciti! Imam digitalnu video kameru sony dcr-trv355e, a kompjuter mi je ...loš... bez ikakvih tv kartica i sl, ali to se sve da nabaviti! :stoopid: Da li je tu šta moguće učiniti? Zahvaljujem!:) |
program ja osobno sam koristio ulead video studio kako za capturing tako i za izradu dvd-a sa menijima....dosta je jednostavan i mislim da za pocetnika daje sve sto treba
|
Za program neznam, ali što se tiče hardware-a ako nemaš usb kabal za kameru, trebaš firewire karticu i kabal, nisu preskupi.
|
Imam i ja Sonyjevu, malo noviju.
Ali čim ima FireWire izlaz, a na kazete je, odgovor ti je FireWire. Moras nabavit (ako vec nemas na kompu) FireWire PCI karticu za cca. 90-100 kn i FireWire kabel cca. 30 kn. Kad sve to spojis, dobio si na CD-u od Sonyja i njihov program koji bi trebao funkcionirati. Nikakvim USB-om ne mozes prebaciti jer je on prespor kolko znam. Jednino sa kamera koje imaju HDD. USB sluzi tome da pretvori kameru u webcam, samo to. |
Eh hvala dečci! Budem to sve nabavila i nadam se da će raditi ak mi komp neće bit previše lijen za to!
Pozdrav! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:43. |