![]() |
PCI-E x4 graficke??
Zanima me, posto nigdje nenadjem, jel postoje PCI-E x4 grafulje, cak mi ni G. nije prijatelj...
|
Ne postoje, barem ne koliko ja znam. Samo x1 i x16 :)
@burner - vjerujem da čovjek zna teoriju...prije bih rekao da je pitanje bilo dali su izašle grafičke kartice na x4 sučelju... |
http://en.wikipedia.org/wiki/Pci-e
Probaj W. kao novu prijateljicu. EDIT: Očigledno je vrijeme za spavanje, brzopletost i nepažnja uzimaju maha... |
Da ma znam ja sto je PCIe x4, ali me zanimalo dali su izasle grafe na tom sucelju...jerbo kupio sam maticnu koja ima jedan x16 i jedan x4 utor, i podrzava Crossfire, samo sto nepostoji grafa x4..neznam di je bila pamet inzenjera, maticna je Gigabyte MA69G-S3H...
|
kolko ja znam MA69G-S3H ima integriranu X1250 grafulju koju možeš staviti u crossfire sa x16 karticom.
znači: integrirana + x16, a ne x16 + x4 |
Citiraj:
@Lumen Nemreš staviti X1250 i x16 u CrossFire, ali moreš kosriti integriranu i x16 u isto vreme (za rad na više monitora i sl.), ako je x16 ATi kartica. Takve stvari budu se mogle kad stigne nVidia Hybrid SLi, pa buš mogel 8600/8800 stavljati u SLi s integriranim 8400 ili kaj budu već složili na ploču. |
Citiraj:
Hm cekaj nasao sam ovo na Wikipedi-i: It is not possible to place a physically larger PCIe card (e.g. a 16x sized card) into a smaller slot, even though the two would be signal-compatible if it were possible. Jel onda to provjereno da je taj utor zarezan na kraju? |
ovaj šta radi na 16x ti ide preko nortbridgea dok ovaj na 4x ti ide preko southbridgea koji ima mnogo mnogo manju propusnost stoga taj pci-e i radi na 4x. Radit će ti grafička sa PCI-E 16x sučeljem sigurno u tom utoru samo neće imat punu brzinu radi ograničene propusnosti. Zato je neisplativo raditi crossfire na takvim pločama jer dobitci su neznatni a troškovi dupli :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Čini mi se da Momir s foruma (pogledaj na ATi podforumu) namjerava složiti dve 2600XT kartice u CrossFire na toj istoj ploči. |
Aha, thx svima na odgovorima, u srijedu mi stize ploca, to mi je prva sa PCIe utorom, dosad sam bio na AGP-u, pa jos neznam puno stvari :D
:cheers: |
Sam da pitam jel ima PCI-E x1 grafa za kupit a da imaju 2x DVI?
|
Citiraj:
http://www.imput.net/slike/VKZ50168.jpg Ne znam da li se moze naci u hr ali prva mi je pala na pamet. |
autronic je ima na cjeniku 1099kn.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:55. |