![]() |
Refresh rate - samo 60 Hz ?!
Na ekranu laptopa 15,4“ pri najvećoj rezoluciji (1440x900) je moguće ostvariti refresh rate od samo 60 Hz. Pokušavala sam promijeniti rezoluciju, ali koju god stavim stvar je ista. Opcija „hide modes that this monitor can not display“ je „zamrznuta“, a ionako je ponuđeno samo 60 Hz. Grafička je Radeon X1400 256MB, a OS Vista Business. Kako povećati refresh rate na barem 75 Hz?
|
Refresh rate na lcd monitoru i obicnom CRT je sasvim razlicit pojam.
60hz na lcd-ima je normalna stvar i nema potrebe za vecim refreshom jer rade na sasvim drugom principu nego obicni katodni. |
Kak se ljudi pale na brojke, a niti ne znaju šta znače :D
|
Kak su ti i rekli, zaboravi na refresh rate na LCD-u. CRT-i su druga prica i tu ti je potrebno bar 85Hz il jos bolje 100Hz u rezoluciji u kojoj radis u windowsima
|
Zašto me onda nakon kraćeg rada boli glava? Ne odgovara mi truelife ili što?
|
Možda je loš ekran i nije slika tako kristalna i to je razlog glavobolje, poigraj se malo sa opcijama, postavkama, refresh rate nema potrebe mjenjat na LCDu.
|
Citiraj:
Samo ti "vježbaj"... I mene je boljela prvih godina. :D |
mene je boljela prvih tjedan dana kasnije je bilo ok...
|
mene glava prestala boljeti tek kad sam instaliral ClearType :D
|
jel rezolucija nazivna?
|
Mene isto kad sjednem za neki LCD napocetku glava boli jer se nisam naviko, al s vremenom prestane.
|
Bitna stvar kod koristenja LCD-a je prilagoditi osvjetljenje uvjetima u prostoriji. Znaci, ako je u sobi mracno, osvjetljenje LCD-a treba smanjiti na minimum i/ili dodati neku (neonsku) lampu iza njega. Po danu (suncevom) svjetlu se osvjetljenje LCD-a pojaca do kraja. Druga stvar je da tebe mozda smeta prevelika rezolucija za tu velicinu LCD-a. Zbog toga su ti slova sitna pa se oci vise naprezu sto nakon duzeg vremena dovodi do glavobolje. Pokusaj povecati velicinu fonta u Windowsima pa vidi kako ce biti. Jedino to sad mi pada na pamet. Smanjivanje rezolucije na LCD-u nema smisla kao no postavljanje refresh ratea veceg od 60 Hz.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:25. |