![]() |
Chieftec 400W malo (pre)glasan?
Jel se to samo meni cini ili je taj chieftec (GPS-400AA-101A) malo preglasan? Kad se tek upali jos je OK, ali cim se malo zagrije razvrti vent i postaje iritantno glasan. Ja inace spadam u grupu Ferengija i cujem ko sisimis pa me smeta i zamijenio bi ga necim tisim :D
Nisam bas siguran da ima nesto drugo u tom cjenovnom razredu i karakteristikama da je malo tise, a da je OK za moju konfu (s potencijalom da se mozda malo i klokne danas-sutra)... Koja je iduca stepenica po cijeni da se isplati kupiti, a da je sto tise? Koliko su tisi Coolermaster 430W, Seasonic 430W od navedenog chiefteca? OK, to je vec malo vise love... |
Normalno. 400w je najglasniji koliko ja znam. seasonic 430 i miran zauvjek.:D
iako je taj čiftek dovoljan za tvoju konfu. ako nema garancije, samo promjenit vent. |
Citiraj:
|
koji god stavis hladit će. ako su ti dovoljno tihi stavis ih odmah na 12V. sve se može napravit a da se uopće ne skuži da je rastavljan.
|
Sharkoon bi mu bio sasvim dovoljan....na 1000rpm(12V) je jako tih a ima dovoljan protok zraka....
|
jel ima tko da je promijenio vent u napajanju i ovjekovječio taj događaj?
|
Ovisi, ja sam na svome odljepio naljepnicu sa jednog šarafa i naljepnica se raspadne, tak da oni ga budu skužili sigurno. Čim makneš naljepnicu izgubio si garu. Ja nisam mogao istrpit buku pa sam išao mijenjat, sad su jedan AC 92mm na 5V i CM 80mm na 5V u napajanju. Ali nažalost nisam poslikao to.
|
Citiraj:
|
|
@POP: jel to tvoje napajanje ima automatsku regulaciju venta
kako si izveo to, odrezao žice(od prijašnjeg venta), izolirao ih, i stavio Xilence kojeg si izvukao iz napajanja i spojio na molex |
Citiraj:
|
@c-shadow - ja imam to napajanje, i slicnu konfu. Moju tjera bez beda, nisam probo jos clockat, al mislim da nebi smjelo bit problema.
Samo da zmjenjam vent, jer stvarno je glasan. |
Citiraj:
@Bugger - ja sam upravo na čifu od 450w i gara ostala ako krepa samo opet naljepnicu naljepit i stavit origigi vent. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Bugger
ja sam imao tih problema sa ventom... samo sam pocupao zice od venta iz napajanja(skroz ih izvadio) i nabacio drugi vent koji sam spojio preko molexa, a molex sam dofuro iz doljnjeg dijela kucista i uklopio ga u sve one zice sto idu iz napajanja |
Citiraj:
|
Neki za 40 kn sa ledicama (napajanje je no-name staro 5god pa je vent imao dosta lufta i proizvodilo je buku)... samo sam covjeku dao primjer kako sam taj vent slozio
|
A kakav je po buci (i ostalome) COOLERMASTER 430W (RS-430-PCAP)?
Po cijeni je negdje na pola puta izmedju chiefteca i seasonica. Na webu se hvale s nekih20dBA... |
Odlemio sam žice sa venta i izolirao iste pa ako napajanje bude trebalo ići na garu samo zalemim žice natrag na stari vent. Stavio sam ac-a 120mm na 5V. Zalman mi ima poprilično glasne ventilatore tako da ga ni u snu nebi kupio. :)
i da domy sa skalpelom počet to sam zaboravio dodat. iako sam ja noktima jer je išlo skroz lagano. |
Evo, uzeo neki dan coolermastera.
Dojmovi i sto me smetalo pri instlaciji: - zice od kablova su dosta krute pa je malo teže to motati po kucistu, narocit glavni kabel koji je jedini opleten. - Bilo bi lijepo kad bi SATA konektori bili pod parvim kutem u odnosu na kabel - nema onh fancy molexa kao npr. na chieftecu - 20+4 pina glavni konektor je razdvojem i ne da se spojiti pa onda utaknuti u plocu pa se namucis da to sinhrono uguras u plocu ako je kuciste imalo tijesno Pozitivno: tise je od chiefteca. Zasad su to sva opazanja, vidjet cemo kako ce se pokazati |
Citiraj:
Emm... (Češ, češ po glavi) Ako nisu spojeni... Pa zakaj bi se uopće trudio "sinkrono" ih gurati? Mislim uguraš jedan pa drugi i amen...??? |
Citiraj:
Ima neki utor na malome tako da se to kakti uzl***i, a to malo teze ide kad je jedan vec unutra, uglavnom malo ih je tesko prvo jednog pa onda drugog nagurati, izmedju ostaloga i zbog krutog kabla koji je skoro do kraja opleten pa ih ne mozes bas samo tako jednog po jednog...tesko za objasniti. BTW, iz napajanja mi viri omca od dvije tanke zice...izlazi van skupa s ostalima...nemam pojma od cega je to :) |
Uff da sad znam na kaj misliš onakva dva mala zuba koja samo smetaju ali ne drže...
Imao sam to prilike već vidjeti to je fakat nezgodno za stavit... Ja sam obično konektor jednpstavno omotao sa dva kruga izolirke i gotovo... :D Dve tanke žice? Izlaze i vraćaju se natrag? Vjerojatno su od ventilatora ili sonde za mjerenje temperature pa su ispale van... |
Citiraj:
Ovako napajanje izgleda ko da su ga slampavo i nabrzinu sastavljali... http://img225.imageshack.us/img225/1...27crkd2.th.jpg |
i ja imam navedenog chiefteca i posto mi je u njemu jedini ventilator u kucistu stvarno se dosta cuje.. na svemu ostalom su pasivni cooleri...
na kraju sto je najbolje uzeti da se zamjeni taj vent? |
Citiraj:
Mozda i onaj xsilence, za to ne znam, nisam nikad isprobao. |
Citiraj:
bas me zanima kak ce to zvucati... :kafa: |
ajde bas i mene zanima...
naime, vise od same tisine me zanima hoce li ti napajanje prezivjeti tu zamjenu :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31. |