![]() |
kučište i napajanje za 1500kn
kao što naslov govori ako mi možete preporučiti napajanje i kučište za 1500kn. kupujen novi komp a ostatak komponenti bi bio
intel e4400 tt big typhon vx gigabyte p35 ds3r 2×1gb 800mhz ocz ili kingmax ili balistix hhd 320gb 16mb cache hitachi ecs 7900gs |
seasonic 430w, 593 kn (links)
ANTEC NINE HUNDRED, 897 kn ili THERMALTAKE ArmorJr, 894 kn |
Antec P182 i
Seasonic 430W, S12II-430(430HB) = 1643 KN |
Seasonic 430W + Lian Li PC-7 Plus. Prehebeno kućište IMHO. Pogledaj u Linksu. Kućište košta oko 800kn, tako da ti ostane i neš sitno love.
Ako želiš nešto veće, onda Antec P182. Samo moram ti odmah reći da je za tu konfiguraciju Fortron PNF 350W od 200kn i više nego dovoljan (ljudi voze i E6600 + 8800GTS 320MB na njemu bez problema). Nije kao Seasonic 430W (ali također jako tiho) no košta preko 400kn manje, a ima dovoljno snage za tvoju konfiguraciju. |
Dobro,ali opet nije isključeno da će mu zatrebati i jače napajanje za noviju i jaču konfu,te moguću nadogradnju danas/sutra na 4 ili čak 8 jezgri i šta ja znam još šta...šteta ne kupiti jače napajanje. :)
Pa bih prepororučio ili Coolermaster 430W RS-PCAP (Links za cca 400kn,doduše trenutno nedostupan...),jer po meni dovoljno je jako i u rangu sa navedenim Seasonic-om a 200kn je jeftinije; odnosno u slučaju da se ide na i jače napajanje onda Corsair HX520 za cca 100 eura i amen. :) A što se jeftinih a ok napajanja tiče;onda isto preporuke na PNF350W/400W ili čak i na Xilence RedWing ATX 2.2 od 420/480W. To samo u slučaju da želih kupiti bolesno skupo kućište... :goood: Inače bih ja za soma ipo kuna pod obavezno HX520W i neko kućište isto do 800kn... :) A za kućište,malo je glupo navoditi primjere kad je ukus univerzalna stvar....tako da svoj (ne)ukus ne želim ni iznositi.. :goood: :lol2: |
Da sam na tvom mjestu uzeo bih Corsaira 520W...i ostane ti jos oko 750kn za kuciste,koje ti naravno necu preporucit,jer,svako ima drugaciji ukus..;)
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75829 |
Corsair 520W i Chieftek Big tower po izboru...
|
Corsair 520W i ANTEC NINE HUNDRED-EU ukupno 1618 kn
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No, ako se želi imati opako napajanje, onda sigurno Corsair HX 520W - to je izvrsno napajanje, a i cijenom prihvatljivo (za ono što nudi). |
Možda ćak i Corsair VX450W ako uskoro stigne u trgovine
|
Citiraj:
Ma ružno je.:D |
Citiraj:
@Gorluk : a čuj,ako u skoroj budućnosti ne stave 30-ero pinski ATX konektor i recimo 12 pinski PCI-E naponski za grafu... :goood: ; vrlo vjerojatno se može i to tada "staro" napajanje iskoristiti za pogon nove konfe;odnosno da bude adekvatno. :) Ja od socket A konfe imam ovaj Fortron,poslužio me za s.939 a sad me i na AM2 služi... :) ;) |
jedan rail je jeftinije napraviti iako je teže srediti kvalitetnu regulaciju napona no ne vidim zakaj bi to bilo van trenda?
|
istina...al taj negdi ima strrujeee na tom jednom rejlu.
|
Citiraj:
volim da mi kućište bude crna kutija bez ikakvih svjetala i nepotrebnih stvari. |
ja sam prije par dana kupio coolermaster centurion lite za 490 kn u feniks-u i stvarno sam zadovoljan. pogotovo kaj nema nikakvih šarafa i nije potreban nikakav alat za montiranje
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa što bi mislio? Preveo je "to each his own". Kao, ukusi se razlikuju, ne...
|
Upravo tako.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40. |