![]() |
Najavljen HD2900 Pro
Više na sljedećem linku
|
to bi bilo super da padne negdje u okvir 1500 kn
|
Bilo bi dobro da cijena bude oko 1500kn ali dok to izađe nvidia će vjerovatno biti pri kraju sa razvojem svoje 9xxx serije tako i kad izađe neće biti ništa posebno
|
ma samo neka zamjeni x1950pro,bude eventualno malo brža i donese dx10
|
Weeee,znači rade i oni,ne sjede na marendi... :goood: Ajd neka,valjda će biti dobra kartice. :)
Čak i ova HD2600XT ugodno iznenađuje kad čovjek pogleda fps-ove u igrama a na rezi od recimo 1280x1024... :) EDIT : SU - prijavi se za radno mjesto tamo,pa da vidimo tebe...sam bi žnjopao one njihove american donut's... :) :goood: |
A nes ti posla, okrljastrit vec gotovu karticu. Po meni bi bilo bolje da griju stolicu pisajuci bolje drivere i razvijajuci procesore :)
|
Šuška se o specifikacijama novog grafičkog čipa iz AMD-a, ATi Radeon HD X2900 Pro.
Biti će zasnovan na R600Pro čipu (kao i ATi FireGL 7600 model), te će imati 256-bitnu sabirnicu, 512 MB video memorije, ali i 320 Shader Processing Units (SPUs), jednako kao i high-end Radeon HD 2900XT. Radni takt jezgre biti će nešto sporiji i trebao bi iznositi 600 MHz (na modelu XT radni takt je 742 MHz). Predviđaju se i vrlo dobre performanse, jer bi HD 2900 Pro trebao imati bandwidth od 51.20 GB u sekondi, a sa 256-bitnom memorijom to ima smisla s obzirom da HD 2900 XT postiže 106 GB/sek. No, još nije sigurno hoće li svi Shader procesori biti sktivirani ili će njihov broj biti manji (oko 200?), no sa cijenom između 200 i 250 USD ovo bi mogao biti vrlo interesantan model na tržištu grafičkih kartica. |
okrljašteni XT? dakle, ništa od UVDa...
|
uvd me nije ni zanimao,se zna možda datum kada izlazi u prodaju?
|
Citiraj:
|
A nista i od naprednijeg proizvodnog procesa. To su izgleda cipovi koji nerade na taktovima XT-a ili nisu ispravni potpuno. Mozda ce se dati odkljucavati. A i 256bitna sabirnica nije za baciti. Ako bude i cijena normalna mozda i bude dobra kupnja. Kao i uvijek vrijeme ce pokazati.
|
ne vidim bas da se negdje spominje datum ....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Valjda bude izašla do Nove... |
uuu ovo će biti super,nego jel ćemo morat imat PCI-E 2.0 ploču da bi mogli stavit PCI-E 2.0 grafu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ma imam dojam da će radit,to je ko i kad si imao AGP 8x grafu a mogla je radit bez problema AGP 4X utoru:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno čekamo neke informacije,nešt će se znat kroz par mjeseci,jer koliko sam shvatio tu se radi samo o propusnosti koju PCI-E2.0 može propustit ali i o struji koju ploča može grafi pružit.S obzirom da HD2900xt može bez problema radit na PCI-E moće i HD2900Pro na istome:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59. |