![]() |
Kako obnovit boot sektor pod windows vista?
Imam na kompu dva HDD-a u RAID0 i na njima windows XP, ujedno bios taj RAID HDD korist kao bootabilni, imam jos jedan HDD na kojem se nalazi Vista X64, nakon sto bios boota sa RAID-a uredno izbaci poruku koji OS zelim pokrenuti. Više mi nisu potrebni Windows XP te zelim prebaciti Vistu sa obicnog HDD-a na ovaj brzi RAID, zanima me dali ce to raditi, vjerovatno ce se izgubiti boot sektor, kako mogu postici da prebacim sve s ovog obicnog HDD-a na RAID, da mi sve radi, tj da nemoram nanovo dizat vistu?
|
IMHO nikako...
|
Hvala na brzom i ekspertnom odgovoru.
|
Bootaj Acronis True Image i odaberi Disk Clone opciju. Dalje obavezno manualno prebacivanje, mislim da će ti sve biti jasno...
|
Sa običnog harda na RAID? Misliš da će to ić? Ajde da je sa harda na hard to je ok, nema problema s tim (više manje) ali na RAID???
|
Zašto ne? :) Da vidiš što sam ja sve radio... Bitno je samo instalirati drivere za RAID kontroler prije prebacivanja na RAID i sve bi trebalo biti OK.
|
Hm... A dobro nek proba, ako si ti uspio onda nema razloga ni on ne uspjeti makar nisam nikad čuo da je neko prebacio sa diska na RAID polje os...
A što drugo reći nego "za sve postoji prvi put" i "čovjek uči dok je živ"... :D |
Ma nije ništa pretjerano teško. Najbitnija stvar je staviti drivere prije prebacivanja na RAID jer se Windowsi u protivnom neće bootati, dobivat će BSOD i slično.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:59. |