![]() |
Zamjena ventilatora u napajanju
Htio bih zamijeniti prebučan ventilator u napajanju nekim tišim. Zanima me koliko je to sigurno, naime relativno sam neuk što se elektroinstalaterskih radova tiče, ali koliko sam vidio ovdje postoje samo dvije žice, crna i crvena. Dakle, presječem žice sadašnjeg ventilatora i samo spojim žice novoga na iste boje, te izoliram.
Svaki savjet je dobrodošao. |
sve si skužio samo pazi da dobro to izoliraš jer neke jetinije izolirke baš ne drže kad postane toplo (a u napjanju brzo postane toplo) pa eto jedino to...
|
Citiraj:
Ja sam mijenjao ventilatore u taganu jer je jedan iritantno krckao... Uglavnom rezultat toga je bio da sam morao zvati frenda koji se kuzi u chipoteka/lemilica stvari jer se ventilatori nisu htjeli uopce pokrenuti. Uglavnom ako ima nekakvo skuplje napajanje sa regulacijom, silent forama, postoji mogucnost da rezultat bude razocaravajuci. |
Citiraj:
http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/psu_fan_replacement/ EDIT: Ako ti se neda zezat sa rezanjem i spajanjem zica, uvijek mozes kabel od novog ventilatora izvest van napajanja (npr. kroz rupu kroz koju ide i ostatak kablovinja) i ustekat ga na maticnu ili na slobodni molex konektor :chears: |
Ovo zadnje je dobra ideja :care:. Ljudi bi samo nešto sjekli i rezali.....:zdero2:
|
Citiraj:
|
Meni se nije dalo za***avat s lemljenjem zica u napajanju ,a i kako sam nabavio vent s potenciometrom izolirao sam zice od starog venta, a zice od novog sam provuko van i spojio na plocu.
I sve super. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34. |