![]() |
Test hladnjaka, VIDI
Evo danas mi došao novi vidi gdje je usporedba hladnjaka, nagledo sam sve svega i svačega. Hladnjaci su testirani na E4300@2.7Ghz. Hladnjak od 400kn može bit lošiji od stocka (Silverstone NT06). Tko kupuje hladnjak za intel definitivno asus V60, u M-sanu košta 260kn i 3. je najbolji na testu, montaža je kao kod stock coolera, a performanse su za 5 :goood:! Za Thermaltake V1 nemam riječi nego samo :respekt::care:
|
Ćemu toliko oslanjanja na časopise, što je sa recenzijama na poznatim siteovima?
|
Citiraj:
|
Nemam Vidi pa da te pitam, jel možda ima razina buke? Kolika je kod ovog Asusovog?
Prije još na nekim testovima sam našao neki cooler i mislim da je baš bio Asusov koji je jako dobro hladio ali je bio katastrofa bučan. |
Jos ako su koristili i ASUS plocu mozda ploca odma krivo ocitava:lol2:. Inace od asusa nebi uzeo ni sarafe za kuciste, nakon svih losih iskustava sa tim vrlo cijenjenim, popularnim i razvikanim proizvodjacem.
|
ja ne vjerujem vidi-ju. svaki put kad u pcplay ili vidi dođe supertalent memorija ispadne da se clocka do besvijesti. a kap koja je prelila čašu su bile recenzije napajanja kad je raptoxx pobrao nagradu i pohvale + što je bila jedna slika iz njihovog laba gdje je isto raptoxx bio u prvom planu. koja slučajnost! ono malo plave kuverte rade svoje.
|
Joj,pada mi mrak pred oci kad vidim da ekipa pljuje po raptox-u:fuming:(znam da ovo ne pripada u ovu temu ali nema veze...).Bez uvrijede ali sto se raptoxa tice nemate pojma.Napajanje je predobro,ultra je tiho i izgleda bolesno a osim toga ima predobru cijenu.Svoj raptox 550w pro sam platio svega 450kn.One pricice da je raptox shrot i da nemoze "vrtjet" jaci hardware jednostavno ne drzi vodu.Ako meni na tom napajanju radi e4300@3.2Ghz,Kingmax 2x1GB 890mhz i 8800gts(650/1850)onda nije problem u napajanju vec o vama,tj. u onima koji pljuju po raptoxu a da zapravo nemaju pojma o kakvom je kvalitenom i jeftinom napajanju rijec.:kafa:
ps:znam kak se pise raptox(ima ga doma)ali meni je jednostavno glupo pisat sa dva x-a,bolje zvuci samo "raptox" a ne "raptoxX" btw:nisam fanatican obozavatelj vec samo zelim rec da raptox nije tolko los kolko svi kazu i da vrijedi te novce |
Meni pada mrak na oci kad fanaticni obozavatelj RaptoxX-a spomene istog, a da ga ne zna niti napisati kak spada...
|
Uf gle Moj komp, i napajanje, pa kak to radi :S Lol?
|
uf, nisam trebao spominjati raptoxx :) to uvijek budu krvavi obračuni
|
Gledaj ja uopće ne preferiram asus nit imam doma išta od njega. A zašto onda skuplji "brat"(silant square) ima tek nešto bolje performanse od stocka. Po tišini (po testu) su kao Scythe, ninja mine, katana2 koji su poprilično tihi. Zalmani su u testu dobili najgoru ocijenu što se buke tiče. Mislim da ipak test pokazuje tko je bolji a tko ne, možda ne najbolje!
Po testovima na netu koji je nabolji cooler? Po vidiu je to Thermaltake V1, bar što se temperatura tiče |
@raptox - i Fortron 350W PNF za ~200kn može vrtjeti tu konfu...
On topic - nekako mi se čini da su mogli testirati te coolere na malo zahtjevnijem procesoru koji vuče više i grije se više, npr. neki žešće clockani E6600, ili još bolje Q6600, no ionako njihove testove/recenzije ne gledam sa nekom velikom dozom ozbiljnosti... |
Nema do naklokane Intelove D 800 serije, na tome su trebali testirati jer samo proc povuče preko 200 W, a o grijanju da ne pričam.
|
Istina imenjače, no nitko nije rekao da je to the best cooler :D. Za neki "srednji" procesor je ok, normalno da sve ovisi o procesoru.
Evo neš sam našao al :) http://www.oszone.net/4950_3/ASUS_Scythe_INFINITY po ovom je cca kao TT Big Typhoon VX |
Inace na tom testu se vidi da montaza nije kao kod stock coolera, a i usporedjivati ga sa BT-om bas i nemozes, jer rade na razlicitim brojevima okretaja. Nisu neke ogromne razlike u okretajima ali ih ima, i nekima bi mogle biti i vise nego dovoljne priliko odabira hladnjaka za svoj proc.
|
Citiraj:
Kažem da ima iste temp, i ono razlika je 1 C, ako to nekom odlučuje šta će kupit neka ni ne kupuje... I asus je jeftiniji, i u testu na E4300@2.7 je bolji od 3-6 C |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18. |