PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Ribolov (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75663)

LorD ClockaN 29.07.2007. 09:49

Ribolov

Evo da se pohvalim da sam jučer bio sa aktualnim euro-afričkim prvakom u podvodnom ribolovu na dah. Prvenstvo je održano prošli vikend u Gibraltaru...

Prva slika treći zubatac taj dan od 8kg
www.losinj.com/davor/ribe/veci_zubonja.jpg

Cijeli ulov veće ribe, jer je bilo još 4-5 manjih
www.losinj.com/davor/ribe/sve_vece_ribe.jpg

I naravno prvak :)
www.losinj.com/davor/ribe/prvak.jpg

Zubatac od 3kg, zubatac od 4kg, zubatac od 8kg i gof od 24kg
Još je bilo par malih fratra i jedan veći pic od preko pol kile.

To sve u par sati lova...

Htio sam postati u žderonje, ali ipak ne jer ribe nisu kuhane...

ja sam naravno onaj najviši. A onaj debeli je brat od prvaka.

smartmaster 29.07.2007. 11:06

Isuse :eek: koje ribetine:D

Hellsing 29.07.2007. 11:18

wow

greenfly 29.07.2007. 11:45

Svaka čast - mora da je bio lijep doživljaj.:goood:

Jeste li ih poslije dobro pripremili??

LuXor 29.07.2007. 12:45

Citiraj:

Autor greenfly (Post 777716)
Svaka čast - mora da je bio lijep doživljaj.:goood:

Jeste li ih poslije dobro pripremili??

Bila bi sramota da nisu...;)

smartmaster 29.07.2007. 12:54

Pa vidis da luxor zna on si je negdje tam omastio brk :)

greenfly 29.07.2007. 12:58

...Treba ovakve "grdosine" znat pripremit.Ako se priprema u komadu treba dobro pazit da vani ne izgori a unutra bude prijesna,, ili da sva ne osuši...a ako je nasjeckaš na komade ...toje drugi par cipela:D

U svakom slučaju : njam,njam,,,onog Zubaca bih rado okusio:dobartek:

bobe 29.07.2007. 15:04

uff koji zubaci, moj je najveci kojeg sam koknuo 2,3Kg na Visu, al ovo su malo žešče mrcine, svaka cast!!

Hellsing 29.07.2007. 15:10

vidite sta sve pliva ovdje u losinjskom akvatoriju :)

LorD ClockaN 29.07.2007. 22:13

he, he...

Gofa smo uvalili u restoran. tak!!! odmah 1700kn

Ostalo se šalje u druge restorane...

Imam 2 ribarska broda, tako da ribu jedem svaki dan, pa mi nije žao da ih nismo pripremili. To je njima posao, a ja im neću ništa otimati. Dobio 450 kn što sam im bio barkarjol i ja zadovoljan.

Angelus 30.07.2007. 01:11

eeeeeeeeeh kolko ja dugo nisam bio na pecanju,a nažalost i ko klinac samo nešto sitno puta...stari mi poginuo u ratu pa me nije imo ko vodit...a njegov brat je čovjek od gotovo 50 godina koji još živi sa mamom...tako da se nije ni tu utjehe našo :D

kad sam išo s legom budala mi zamalo oko iskopala -.-'
mi tražimo mjesto on kaže E VIDI OVO JE DOBRO,ja iza njega on zabaci i zakvači me ispod oka(točnije sam ogrebe,da me zakvačio potpuno,bilo bi problema)

Smartguy 30.07.2007. 02:39

ribice i pol :)

nego kako si se ti spetljao s tim momkom? :o

Renesis 30.07.2007. 11:23

ma ima on puno poznatih prijatelja :D svaka čast tipu na ribicama :)

EDIT: važno je napomenut da Lord ima 2 metra i 100 kila, da se slučajno ne bi ribice činile ne tako velike :D

LorD ClockaN 30.07.2007. 13:24

Njegov brat je išao samonom u razred u srednju, a Danijel (prvak) je godinu stariji. Od uvijek smo u istom društvu i skoro najbolji prijatelji...

Stipezd 31.07.2007. 14:46

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 778452)
Njegov brat je išao samonom u razred u srednju, a Danijel (prvak) je godinu stariji. Od uvijek smo u istom društvu i skoro najbolji prijatelji...

To je Gospic,jel???
A steta sto ste ih prodali :hitthewal:
A jel ima jos ribolovaca na ovom forumu.....
Lovim od 11-e,sad imam 14 ipo,samo me *ebe dozvola :fiju:

:respekt:

LorD ClockaN 31.07.2007. 15:09

Tako je, Gospić...

cyclone 31.07.2007. 21:29

catch&release ovdje takodjer

eN-Ge sila 31.07.2007. 22:59

Citiraj:

Autor Stipezd (Post 779141)
A jel ima jos ribolovaca na ovom forumu.....
Lovim od 11-e,sad imam 14 ipo,samo me *ebe dozvola :fiju:

:respekt:

zasto te *ebe dozvola. pa u zadru imas športsko ribolovno drustvo zubatac zadar. juniorska dozvola nije skupa za razliku od seniorske.
ides do njih i uzmes dozvolu. godine nisu bitne.
rjesen problem.
ronis ili vatas bez straja za kaznu
ja san cili zivot na moru

bobe 01.08.2007. 00:07

ma koja dozvol ba...:D:D, ja lovim od svoje ne_znam_koje, puskom uglavnom ali nerijetko bacim i parangalic na komarce i arkaje, pandurija mi nikad problema nije pravila jer otprilike znam kada prolaze, imao sam jednu godinu dozvolu. oko 400kn je platio al nikad me policija nije zaustavila u ribolovu pa je vise ne uzimam:)

Gmaz 01.08.2007. 01:36

Ko klinac sam još išao na ribe, odem još i sad, al ne tak često kolko bi htio. Ali meni more i morske ribe sux, ja se držim rijeka i jezera... Nema do pastrve i dobrog šarana... pa fish... al opet, svatko ima svoje mišljenje

eN-Ge sila 01.08.2007. 07:49

Citiraj:

Autor bobe (Post 779563)
ma koja dozvol ba...:D:D, ja lovim od svoje ne_znam_koje, puskom uglavnom ali nerijetko bacim i parangalic na komarce i arkaje, pandurija mi nikad problema nije pravila jer otprilike znam kada prolaze, imao sam jednu godinu dozvolu. oko 400kn je platio al nikad me policija nije zaustavila u ribolovu pa je vise ne uzimam:)

tako je. samo budi primjer drugima :chears:
jos nan reci da radis na crno, neplacas porez,rezije i komunaliju a usput koristis false win :)

pa sta mu je dat 100kn za dozvolu i netreba pazit i bojat se kad ce proc kad nece proc.

PS neka te samo jedan put uvatu s puskon da imas neku ribu zasticenu zakonon (ispod dopustene velicine) pa ce ti bit zal sta nisi svake godine uzima ne jednu nego dvi dozvole u slucaju da jednu izgubis) :fiju:
puno ih se zahebalo...mašale

Stipezd 01.08.2007. 11:39

Citiraj:

Autor eN-Ge sila (Post 779513)
zasto te *ebe dozvola. pa u zadru imas športsko ribolovno drustvo zubatac zadar. juniorska dozvola nije skupa za razliku od seniorske.
ides do njih i uzmes dozvolu. godine nisu bitne.
rjesen problem.
ronis ili vatas bez straja za kaznu
ja san cili zivot na moru

Vidis,ja to nisam zna,i bia sam na jednom ribolovnom forumu i nisu mi to rekli,nego tek od 16 godina... :stoopid:
Ako je tako ko sto si ti reka :goood:
Koje puske imate??? Ja imam Mares od 70cm,sljedece godine 100cm laštikača....:fiju:

Warcraft1980 05.08.2007. 10:27

Citiraj:

Autor Stipezd (Post 779814)
Vidis,ja to nisam zna,i bia sam na jednom ribolovnom forumu i nisu mi to rekli,nego tek od 16 godina... :stoopid:
Ako je tako ko sto si ti reka :goood:
Koje puske imate??? Ja imam Mares od 70cm,sljedece godine 100cm laštikača....:fiju:

Pathos Pro 110cm
aspic sub 75cm

ovu pathosovu nisam ni koristio ovo ljeto, išao samo 4-5 puta
sa najvećim ulovom cipla od 80dkg i podlanica od 2,2kg:fiju:

Mortal 05.08.2007. 12:04

Isto veliki ribolovac ovdje, ali rijeke i jezera.

Klokan čestitam na uspjehu.

A vi veliki ribolovci ste naišli na neku dobru igru za pc na temu ribolova?

Warcraft1980 05.08.2007. 12:50

Citiraj:

Autor Mortal (Post 782816)

A vi veliki ribolovci ste naišli na neku dobru igru za pc na temu ribolova?

ja nisam ni tražio da budem iskren,
jel ima tko?

mymoon 05.08.2007. 13:15

kako bi ta igra trebala izgledati?

poput onih screensavera sa akvarijem? :D

clockan, to je bilo ono prvenstvo koje je bilo u novinama? pisalo je da su organizatori namjerno ometali strane teamove, davali loše barke i tako...

bobe 05.08.2007. 14:00

Citiraj:

Autor eN-Ge sila (Post 779667)
tako je. samo budi primjer drugima :chears:
jos nan reci da radis na crno, neplacas porez,rezije i komunaliju a usput koristis false win :)

pa sta mu je dat 100kn za dozvolu i netreba pazit i bojat se kad ce proc kad nece proc.

PS neka te samo jedan put uvatu s puskon da imas neku ribu zasticenu zakonon (ispod dopustene velicine) pa ce ti bit zal sta nisi svake godine uzima ne jednu nego dvi dozvole u slucaju da jednu izgubis) :fiju:
puno ih se zahebalo...mašale

hmm, dozvola i nije bas 100kn vec 400 kolko se ja sican al nema veze...ugl, ako se stvarno cesto ide u ribolov svakako je dobro imat dozvolu, al ja se time nikad nisam profeionalno bavio, uzeo sam je jednu godinu kad sam uzeo novu pusku i pentu za brod pa sam imao planove obic pol jadrana u potrazi za ribicama:D, naravno dalje od Braca, Dugog Rata i Baske i nisam stigao:D:D, sada, ima puno ljudi koji uzmu dozvolu a zarone 5 puta godisnje i ubiju 2 špara i 3 pirke, tata kupio pusku jel pa Bobe mora ucit kako se drzi i sl, a dobar broj njih koji zive od toga a ne znaju ni sta je dozvola, tako da i ja osobno za ovo malo sta sada ronim nikad vise nebi uzeo dozvolu:)

btw vidim da se puske spominju, imam Omer karbonsku sa 2 lastrika, trebao sam 2 miseca ic u teretanu da bi je mogao navuc do zadnjeg stupnja:goood:

Stipezd 05.08.2007. 14:28

Citiraj:

Autor bobe (Post 782887)
hmm, dozvola i nije bas 100kn vec 400 kolko se ja sican al nema veze...ugl, ako se stvarno cesto ide u ribolov svakako je dobro imat dozvolu, al ja se time nikad nisam profeionalno bavio, uzeo sam je jednu godinu kad sam uzeo novu pusku i pentu za brod pa sam imao planove obic pol jadrana u potrazi za ribicama:D, naravno dalje od Braca, Dugog Rata i Baske i nisam stigao:D:D, sada, ima puno ljudi koji uzmu dozvolu a zarone 5 puta godisnje i ubiju 2 špara i 3 pirke, tata kupio pusku jel pa Bobe mora ucit kako se drzi i sl, a dobar broj njih koji zive od toga a ne znaju ni sta je dozvola, tako da i ja osobno za ovo malo sta sada ronim nikad vise nebi uzeo dozvolu:)

btw vidim da se puske spominju, imam Omer karbonsku sa 2 lastrika, trebao sam 2 miseca ic u teretanu da bi je mogao navuc do zadnjeg stupnja:goood:

Moja maresica je napumpana do kraja i uvik neko stariji mora ici s menom(stric),ali s njim idem u ribolov,pa mi on nateze pusku....:fiju:

LorD ClockaN 05.08.2007. 14:51

Citiraj:

Autor mymoon (Post 782859)
kako bi ta igra trebala izgledati?

poput onih screensavera sa akvarijem? :D

clockan, to je bilo ono prvenstvo koje je bilo u novinama? pisalo je da su organizatori namjerno ometali strane teamove, davali loše barke i tako...

Može biti, bilo je prije 2 tjedna u Gibraltaru kao što rekoh

Mortal 05.08.2007. 15:05

Ma imao sam jednu Pro bass fishing i neka godina onda, voziš se čamcom po jezeru i zabacuješ štap i imaš limitator na kojem puca stuna ako pre brzo motaš pa moraš otpustit a sa mišom kontroliraš štap i zabac.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:40.