![]() |
Radne memorije različitih brzina
Kad se upare 2 memorije različitih brzina (u mojem slučaju 2x512mb 533mhz i 2x1gb 667mhz), kak to funkcionira sve skupa, jel je pametno to imat tak?
|
Ova sa većim taktom se prilagodi manjoj. Znači, ova na 667 će radit na 533 kolko ja znam.
|
A jel moguće kloknut ova 2 modula s 533 na 667, a ove na 667 ostavit default (bez mijenjanja latencija i voltaže), to se iz biosa neda kolko znam. Jel moguće to kak izvest?
|
Je, naravno ako ovaj s deklariranih 533 ide stabilno na 667.
|
Super :D Ide, ide, čak i više :) Kak to izvest?
|
Pa ako ide onda u biosu poigraš se s djeliteljem, staviš ga većim ako ima(Oni brojevi 2, 2.50..... u biosu). Ili klokaš proc, znači dižeš FSB odma se i ram diže.
|
A da, jesam bedast :) Sad su i latencije od ove brže smanjene na latencije sporije, pa onda zapravo klokam sve, tj. jedne tjeram da rade brže, a druge vraćam na default postavke :)
Fala :) Znam za cijeli proces klokanja (djelitelje, ovo, ono), samo me zmotalo to kad su u kompu meme različitih brzina, al mi je sad sinulo da je to ustvari, recimo, jedno te isto. |
Citiraj:
Posto su to keksi razlicitog kapaciteta, a i brzine od dualchannela nema nista (bar tako mislim). OC sa ovakvom kombinacijom memorija je upitan ali ne i nemoguc. Ako ti je neka 533MHz memorija radilana 700MHz (dajem samo primjer) prije nego sto si dodao 667MHz kekse ne znaci da ce i sada ici toliko, zato se nemoj razocarati ako ne dodjes do nekih taktova do kojih si dolazio ranije (dok si imao memoriju na samo jednoj brzini). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15. |