PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Umra mi Windows (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75509)

kundak 26.07.2007. 21:50

Umra mi Windows

Uglavnom, uzea san nedavno baricu 160gb. Na nju instalira novi windows. Svoj stari disk usteka ka slave, na njemu ostavia stari windows jer mi ga bilo tlaka formatirat (sto ce se kasnije pokazat kao dobra odluka). I caca mi nesto radia na pc i dosa Blue Screen Of Death. Ja restart. Kad ono nece da pocme load windowsa. Samo mi blinka ona crtica (_) u gornjem livom djelu ekrana. U na tom windowsu nisan ima nikakav antivirus.
Kako ga vise nisan moga pokrenit prebacio sam stari hdd na master drive i sa njega diga "stari" windows. Pokrenia antivirus i nasa u barici 2 trojanca (nista posebno). Kasnije san otvara fajlove iz tog diska i neki od njih su osteceni.

Uglavnom, neman pojma sta je. Neznan sta je caca radia. Zaboravia san i prepisat poruku sa Blue Screena. Ako ko zna neka kaze sta bi moglo bit. Ako je HDD mogu ga vratit jer je pod garancijom (jos 5 godina!), a ako je neki malware dobro bi mi dosa neki prijedlog kako bi se rijesia i ako je ikako moguce (iako ne virujem) restorea podatke.

DDTdoo 26.07.2007. 22:30

ovisi koje podatke tj kolilo su tebi važni - imaš određene restor programe s kojima možeš pokušat ali ako ti nisu toliko važni a kako kažeš nedavno si ga uzeo (hd) izvuci s njega (stavi ga kao slave -neovisno prim/master9ovisno šta imaš u "kanti" , nakon toga vrati ga samo njega u kantu, opiči s acronisom - disk doktor šta ti treba, format/particija/novi instal os/prvi imiđ=sami win s drajvima/ ostatak programa koji rade i koji su poštelani/novi imiđ i vrati zatim stari dobri hd i opičitaj imiđ i na njega = na miru si dok ne "pukne zora" :chears:

ako ti već acronis kaže da imaš neke "errore" svejedno isprobaj radit šta možeš = škola dobro dođe i na kraju ga vratiš pod garancijom, mada mi se čini da su ti winsi pukli zbog temperature u kanti/čipset/hd :respekt:

kundak 26.07.2007. 23:00

Puno ti hvala na odazivu. Ali, bas i nisan razumia sve sta si pisa jer je malo ka "nabacano". Uglavnom, neman pojma sta je taj acronis. Ne virujem bas da je zbog temperature jer je moj stari disk maxtor vruc ka pecica ,a ovaj novi je samo mlak. Postoji li kakav program da disk provjerim za bad sektore i slicne gluposti osim onog u windowski koji mi ne radi ?

Fera_os 26.07.2007. 23:43

Evo "prevest" ću ti što je DDToo rekao ali kako sam ja shvatio: Staviš HDD na slave bez obzira šta je na masteru, nakon toga vratiš samo njega u komp, opičiš acronisom, formatiraš, staviš ponovo OS, i kolko sam ja skonto opičiš image nazad na disk sa winsima i driverima.
Acronis>software-puni naziv je Acronis Disk Director.

Ima toolsa za bad sectore: Evo za testiranje zdravlja HDD-a: Seatools, HD Tach, HD Tune...
Ak trebaš za bilo šta od tog link za download, sam reci.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:12.