![]() |
OC celer(370)
imam celer na 900mhz i nemogu mu dignut frekvenciju. u biosu mogu samo mjenjat množitelj i kad ga promjenim i restartam ništa se ne događa. ploča je dosta stara (pcchips) a rami su sdram(256+128). ništa se drugo nemože mjenjat...provjereno...ima netko kakvu ideju? :stoopid:
|
Si siguran da bas nist ne moze mjenjat? Mozda na ploci imaju jumperi za voltazu i frekvenciju ili dip prekidaci, inace pcchip ploce nisu za hvalit.
EDIT: A i kad bi uspio sta rami bi te kocili ipak je to sdr |
Nebi ga ništa rami kočili jer Celer 900 je coppermine i radi na FSB 100 a SDRAM ide do 133 standardno, a bolji ramovi mogu i 150 izdržati ali sad nije bitno...
9x133=1200MHz i 33% boosta nije za odbacit... |
koji tip ploče je, koji max množ možeš dobit iz biosa i koja revizija biosa je,
celer ti je vjerovatno tualatin a ne coppermine, klokat možeš samo dizanjem fsb-a ako ti ploča da |
ja sam svoga digao na 1.33 s 133 fsb-a.
PS: imam 512 ddr |
mbo je pcchips m754mlr+,problem je što nigdje na netu nemogu naći njezin manual,a proc je coppermine
|
|
lol jel to ona koću internet konfa :D
one su imale 900MHz Copera i tu ploču u glavnom imao sam i ja to neko vrijeme, za dizanje FSB-a imaš jumpere možeš prebacit na 133 no meni se onda komp nije htio bootat, a množitelj je zaključan tj kao što si reko nakon restarta niš se ne mjenja u glavnom ta ploča nije za OC |
I taj Celer definitivno nije Tualatin :)
|
okaj,thx svima,kad probam javim kako i šta je bilo
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |