![]() |
RAM moduli na laptopu
Model je HP nc 6120, u njemu su dva modula od 256 MB, a ja bih te module zamjenio sa dva od 1 GB. Problem je taj šta ja te module ne mogu naći i šta je grafička kartica integrirana u čipsetu, tako da dijeli memu s ostalim stvarima.
Evo slike pa vidite vi, di bi mogao bit RAM: http://img252.imageshack.us/img252/7...a016nl8.th.jpg Na sredini, ispod velikog poklopca je mrežna kratica |
Našao sam nešto na hp-ovim stranicama
Ovaj laptop ima samo jedan modul za proširenje, dok je drugi ispod evo skice na HP-ovim stranicama |
Evo na ovoj stranici imate za tko želi znati više. :)
|
Sad nastupa još jedan problem:
Meni laptop podržava DDR2 memoriju do 533 MHz, zanima me, da li mogu u njega ubacit onu od 667 MHz, tako da ona radi na 533? |
OMG! 4 posta zaredom.
Mislim da bi trebo radit na 533 iako je 667. Jer pretpostavljam da je to ista stvar kao i DDR moduli kad s 400 rade na 333 zbog matične također. |
@tovaru jedan :chears: ,delat će ti i moduli od 667,kad si već na hp-u vidi si njihovu preporuku za nadogradnju, oriđiđi moduli su dosti skupi, ku imaš šoldi kupi, ku ne kambjaj lap, zza module od drugih provaj pitat prije ku hi moreš provat :chears:
sorry za ostale iz HR, odgovor mu je malo na istijanski, bez uvrede :chears: |
Hvala. san zva u Links i pita ko bi pasali njihovi moduli, (Kingmax) i čovik je reka da bi delali bez problema anka na mome.
|
si mu explicitno reka da su za lap :google:
|
Da, sve san se informira.
Ovako, evo ča ja iman u laptopu (po Everestu Ultimate Ed 2006) Module Name: hyundai HYMD564M646CP6J Module Size: 512 MB (2 ranks 4 banks) Module Type: unbuffered Memory Type: DDR SDRAM Memory speed: PC2700 (166 MHz) Pod supported memory types kod čipseta piše: DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM Izgleda mi da bi ova DDR2 667 kod Linksa Trebala delati. |
E ne bude :)
Treba ti DDR 333/PC2700 ili DDR400/PC3200 SO-DIMM Dakle, ako kupujes u linksu treba ti RAM SO DIMM PC-3200, 1024MB, DDR, KINGMAX, 200 pin, 400 MHz HP Compaq nx6110, nc6110, nx6120 and nc6120 Notebook PCs - Maintenance and Service Guide http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/su.../c00502970.pdf |
Evo šta kaže intel za ovaj čipset, tu piše da podržava DDR2.
http://www.intel.com/products/chipsets/915gm/index.htm |
Pod naslovom Features 1.1
256-MB DDR2 synchronous DRAM (SDRAM) at 400 and 533 MHz, expandable to 2.0 GB |
A ja ti kazem sto HP kaze za tvoj model notebooka ;)
DDR i DDR2 su fizicki razliciti (iako obje imaju po 200 pinova, zarez je na razlicitom mjestu) tako da ne mozes ugurat DDR2 memoriju u DDR utor, iako znam da bi to jako htio jer je ohoho jeftinija :) |
onda ću okrenut memu da stane unutra.:goood:
Morat ću kupit ovu od 400 MHz. Čipset možda podržava DDR2 ali plastika i utori ne. ;)Tu leži zec. Hvala. |
e tovare moj, san ti lipo reka da prije nego ča ih kupiš pitaš ku hi moreš provat,
a i everest ti lipo govori da ti imaš modul DDR ne ddr2, kad greš na pumpu po benzinu ča ti je isto jali puniš €super ili naftu :chears: ne moreš gledat ča ti podržava čipset, nego gledaj ča ti govori proizvođač(hp) za tvoj određeni model , mislim da smo ti pomogli da ne hitiš šolde :chears: |
Svaka van dala, ;) bi reka uni.
Ne gine mi 1400 kn za keksiće. :) BTW; otvorio sam laptop da se i sam uvjerin, stvarno je DDR obični. (ipak kad vidiš svojim očima si sigurniji) :) |
Samo da dela ova od 400 MHz na 333. Trebala bi.
|
Tovar Muš2, postoji tu i EDIT tipka!
|
Možeš li nam reći koji točno model imaš (ona šifra od 2 slova, 3 brojke pa opet 2 slova) jer još uvijek nismo sigurni treba li ti DDR ili DDR2. U onom manualu ja sam svagdje nalazio natpise o 400 i 533 DDR2 (iako mi to baš i ne ide u paru s Pentiumom M i Celeronom M).
|
Citiraj:
Model je HP Nc6120. podržava samo DDR memoriju, provjereno. Hvala svima. |
da ddr i uzmi na 333 MHz, jer ovi na 400MHz često neće radit iako bi trebali
|
Stavio sam DDR 400 i radi na 333 bez problema.
Hvala svima! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:29. |