![]() |
povrat novaca u HGspot
Ovak kupil sam nekaj jucer u HG-u dali oni vracaju novce unuztar onih 7 dana a da nista pitaju??
Naime trebal bi vratiti napajanje kaj sam kupili ili ako to ne bu islo bar zamjena za drugo. |
U Dubravi u poslovnici vracaju bez problema i bez pitanja unutar rjedan dana , a ako poslije nesto reklamiras onda prvo nude lovu a tek onda zamjenu za drugi artikl ( govorim na temelju 2 iskustva za ovo prvo , i 7 ili 8 za drugo )
|
Ma da. Jer ono da dobijem pare nazad mi je najbolja opcija. Kaj znaci samo da sve zapakiram kak sam dobil i odnesem nazad. Mislim znam da ima neka caka u zakonu o potrosacima ono sa 7 dana da moraju bez pitanja vratiti pa me zanima kakava je praksa.
|
Zakon je zakon. :) A HGspot ga se, koliko mogu naslutiti, u zadnje vrijeme pridržava.
|
Citiraj:
|
Sve je u redu dok se ne optereti komp;-) naime pocel sam spanat css na netu i odjednom se pojavi neko zujanje u backgroundu i to postepeno sve vece i vece, i vec gledam koji kitac kad ono to vent na napajanju dize speed tak da je koma buka. Samo mi nije jasno zakaj se tak brzo vrti vent jer npajanje je totalno hladno! cudno.
Uglavnom unutar 8 dana oni moraju bez pitanja vratiti pare? btw mislim uzet corsaira pa mi trebaju pare :-) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam i ja 80mm na svom napajanju ali se uopće ne vrte a napajanje se svinjski grije:D |
Neznam kaj da ti velim meni je sve to paradoksalno. Velim kad se vent vrti ko lud napajanje je hladno znaci da je temeperatura manja od tjelesne. Znaci zakruzimo da je 36° koji vrag se onda ima vrtit tak vent :-(
|
Pa nekaj se tranu zagrijava čim se vent počinje vrtiti...ili je možda povezano sa opterećenjem kompa?
|
A mozda i senzor na osnovu cijih se ocitavanja regulise brzina ne radi kako treba.
|
Eto rijeseno je danas. Dobio sam nofce nazad a ubo corsaira 520W :-)
|
Evo da ne otvaram novi Thread i ispričavam se autoru što mu malo "kradem" temu, imam 2 pitanja.(Možda je mali OT, nisam siguran ali htio bih ovo stvarno znati.)
1. U siječnju sam kupio 2x1GB ram Starram DDR400. Bio neki popust i sam da se proda; oba za 1340kn(Znači 670 komad). I nedavno mi je ošo jedan od tih keksića. Ošo sam reklamirat i prihvatili su mi i rekli su mi da nemaju više takvih i da ću dobiti isplatu. Sad mene zanima koliko bih novaca ja trebao dobit? Čito sam tu na forumu jedan Thread o tome i netko je postao zakone RH i tamo se navodi da u takvim slučajevima trebam dobiti istu količinu novca koliko sam i platio robu. Znači 670kn. Pitam da ne bi bilo nesuglasica između mene i HGSpota. 2. Ovo je vezano uz povrat nove robe u Ve-milu. Nedavno sam shebao svoj Intel Box cooler s.478 i sada je na red došla kupnja novoga. Pošto takvih više nema u trgovinama razmišljao sam o Zalmanu 7000 ili 7700 ali imam mATX matičnu pa je postojala mogućnost da on neće stat na nju. Nazovem ja telefonom Ve-mil pitam za Zalmana 7000B-Cu. I kažem da postoji mogućnost da ne stane na moju MBO i pitam što je s onim povratom robe u roku tjedan dana ako nam se roba ne sviđa pa bih ja to isprobao i ako ne stane vratio. Odgovori on "mi to ne radimo, čim je roba otvorena, nema povratka". Sada mene samo zanima da li je to istina?? Da li je neko imo iskustva takva?? Hvala puno! |
1. koliko si platio znaci puna cijena.
2. trebao si mu odgovoriti " znaci vi ne radite po zakonu" ili " kaj zakoni RH ne vrijede za vas" ;-) uglavnom u roku 8 dana iams pravo vratiti bez ikakavog razloga sad treba vidjet samo kak je u praksi. |
Puna cijena reko sam već 1340kn za oba keksića, znači komad je 670. Evo točnijih cijena:) :ukupno 1338, komad 669.
Hvala na odgovoru. |
ovima u vemilu samo spomeni zakon o potrošačima i odmah će past:goood:
tak kad je frend došao nešto mjenjat lik mu nije htio zamjenit ali kad mu je frend spomenuo zakon o potrošačima lik je bio dobar ko bubica:D |
Citiraj:
|
Evo da vam javim što se dogodilo danas u HG-u za onu reklamaciju u mom postu gore za RAM. Nazvao ja njih danas u servis i kažu oni eo stiglo im neš iz ZG(pod to nešt nije ram nego valjd njihova potvrda il šta već). Taj poziv je bio oko 15h danas a servis im radi do 16(tako su rekli) i pito me da mu javim oću sad odma dolazit ili sutra. Ja reko ako odma dođem neću stić do 16h. On reko(Josip) da će reć ovima u trgovini da ću doć po to. Po ISPLATU mi je rečeno. Ja došo malo poslije 16h(servis zatvoren), javim se jednom liku i kaže da taj Josip nije ništa njima reko. Mislim stvarno. Nazove on tog Josipa i on to potvrdi i kaže ovaj da odem ovom drugom, dobit ću isplatu. Ovaj drugi kaže zamijenite za drugi ram. Ja reko pa jel neću dobit isplatu od 608 kn(rečeno mi je tako)a on kaže "Ne, mi to ne radimo" a već sam kolko puta čuo da ću dobit isplatu. Pošto imaju samo Kingmax za DDR1 na 400MHz koji košta cca.380kn, uvaljuje on meni njega. I kaže da će im sutra stić pa da dođem po to. Ja reko ajd dobro i izašo iz trgovine. Sad moje pitanje glasi za vas, što da napravim? Ja želim tu isplatu i sad sam tek vidio i shvatio zašto svi govore da je HGSpot gamad. Rekao sam mu "Ajd dobro" jer se nisam želio svađat jer imam samo 14 god, pa šta će on mislit "neki balavac, glup, naivan, nema pojma". Otići ću sutra sa starcima pa ćemo rješit to a vas pitam imate li kakav prijedlog ili da mi predložite što da im sutra kažem jer želim tu isplatu jer nema više takvih memorija kakve sam bio kupio u siječnju.
Hvala! |
Dođi dole i kaži da su ti po zakonu obavezni zamjeniti artikl sa istim takvim ili boljim (čitaj skupljim) bez nadoplate ili su ti dužni vratiti novac u punom iznosu koji je uplaćen ako nisu u stanju osigurati isti artikl i ne žele dati zamjenski...
Kaži da ti dobro znaš da je taj ram nižeg ranga i da imaš još takvoga u računalu i moraš imati identičan za dual channel i da tebe zamjene za drugi ne zanimaju... Samo pazi jer oni imaju 45 radnih dana zakonskog roka da obave servis pa bi te mogli zavlačiti, zato nemoj bit nepristojan (ni starci isto) a ako te slučajno pitaju po kojem zakonu je to... Rečeš fino - po Zakonu o obaveznim odnosima, čl 501 do 505... |
Opa, hvala jedwy!
|
Samo ti njima dođi s roditeljima i da vidis, testirano :)
|
Evo opet mene. Sam da javim da sam danas bio u HG-u i uspio sam dobit tih 608kn. Pričo sam s ovim Josipom iz servisa i dok sam mu spomenuo šta mogu po zakonu odma je ošo do blagajne i počeo radit na isplati:). Išo sam sam, nisu starci imali vremena ić sa mnom. Hvala svima na odgovorima!
Pozdrav! |
Eto vidiš kako se ljepo sve sredi... :D
Uživaj... |
Zivjeli zakoni RH(dok ih se neki pridrzavaju)!
|
Jupi!!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:26. |