![]() |
epox 8RDA3+ ili abit an7?
mislim se izmedju epoxice 8RDA3+ i abit an7
nekako me epoxica vise vuce (jeftinija oko 200 kn i jos neke finte) ali u recenzijama po netu abit daje bolje rezultate i ima jos neke prednosti ako neko ima neku od navedenih ploca cijenio bih iskustva |
Abit
|
Definitivno AN7.
|
AN7.Bez razmišljanja
|
kakva je sad to AN7?
to je nekej novo, nisu do sad abitice bile NF7 |
sada vise pogotovo neman pojma sta bi uzea
tko je zastupnik za abita u nas? |
asti koja dilema
najprije san definitivno odlucija uzet epoxicu sada ste me razuvjerili i odlucim se za abiticu nazoven par firmi i jedan prodavac (nije u hg-u) mi kaze da su im se od 6 prodanih abitica vratile 2 (kaze problemi s biosom, nije reka jesu li ih rjesili upgradeom) ocu li ipak na kraju falit ako uzmen epoxicu? je da ima nesto losije performanse i sound blaster (ionako cu koristit creative labsa) ali je ipak jeftinija skoro 200 kuna, mogu je uzet u varazdinu (jos 100kn busa manje) te ima duplo bolji raspored elemenata naploci |
Citiraj:
*sigh* Ako uzmeš Epox niš ti se strašno nebu dogodilo :D Mi SVI samo mislimo da je ABIT bolji - pa ti vidi :beer: Kaj se tiće problema s BIOS-om: kao prvo flash BIOS-a, kao drugo garancija. :beer: |
Kupi Abit.:D
|
Tor ima AN7 i kolko sam ja shvatio super je zadovoljan s njom.
|
imate clanak o to ploci tu
|
Naravno DA ces kupiti Abiticu! :-) ! Ej ljudi ja se patim:confused: , DA li da UZMEN AbIT AN7 ILI NF7-S ? Nikako se ne mogu odluciti!
|
Ma AN7. Imao sam i Epoxa (8RDA+, K7A) i NF7 i sad AN7. AN je ipak car od tih. Nijedna nije loša, naravno ali AN7 je kralj.
Jedini nedostaci po meni je to što ova nova điđa miđa (guru) NE DOZVOLJAVA korištenje nijednog drugog vanjskog programa za temp, ventove, voltaže (MBM, Nvidia system uty. i slično). E sad koliki je to nedostak - i nije. Guru ima sve što može zatrebati mladom nadobudnom oceru, perfekcionistu i sličnim zanimanjima naklonjenoj populaciji mladih hrvata tak da ono:D AN 7 MOJ GLAS:clap: |
tor me je uvjerija
sutra uziman abiticu btw jesi li proba hardware sensors monitor (za mirit temperature itd...) http://www.hmonitor.com/ |
ma ja ga koristim vec godinama :-). prije sam koristio speedFun ali je Hardware sensors monitor, punooo bolji!
|
BAS sam gledano po netu, forumima (US) vecina ljudi kaze da bolje uzeti NF7-S, kazu da AN7 ima velike propuste kod Gura i dalje! Ako vas vam se svida AN7 (kao i meni) najbolje je sacekati drugu Rev, sada koliko znam je Rev 1.0 .
|
Ne, nisam probao HWM na ovoj ploči.
Istina ima sitnije bugove u guruu ali ništa veliko. Opet, ak baš hočete sačekajte reviziju 2 ak možete, sigurno če biti bolja kao i svaka sljedeča... Ak hočete na sigurno tu je još uvijek vrhunska NF7, ak se hočete malo igrati AN7. Čekam sad novi BIOS, on bi trebao srediti neke stvari. |
a koju verziju imas?
|
Citiraj:
Guru sam skinuo novi. Što se tiče gurua jedino što zna zblokati za sada je kad ideš ocati from windoza, zna nekad smrznit komp iako recimo kad taj isti oc napraviš iz BIOSA, sve OK. Guba je to što u BIOSU imaš opciju oc on the fly. Samo stisneš F8 i trenutno se promjeni frekva, ne moraš izlaziti van, čekat da se digne i to da vidiš do kud ide oc... A,a,a,a BIOSA misliš? Zadnji, 1.3 mislim. |
samo me zanimalo koju ver. biosa imas, da 1.3 zadnja verzija! Ja samo cekam da iziđe novije verzije ploce i kupuijem onda!
|
Citiraj:
Ak ne, novi BIOSI to srede. |
ja sam primjetio da oni ispravljaju neke vece probleme na plocama bez da promijene Rev
primjer za to je Epox 8rda3+ na kojoj su nadodali aktivni hladnjak na nb i jos neke stvari (ne bas sitnice) a da nisu minjali Revision No. virujem da bi abit ispravija sve vece probleme cim se uoce, prije nego bi nastavija dalje proizvodit ploce |
Citiraj:
|
u pravu si
najnoviji rev je rev 1.1 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21. |