PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   DX 8.1 i AMD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=750)

gpremec 16.07.2002. 10:00

DX 8.1 i AMD

Kao sto sam napisao u njuzima, DX 8.1 i AMD se bas i ne podnose. M$ je to napisao za XP, ali osobno sam primjetio iste probleme na Win2000.

Ima li tko kakvih slicnih problema?

tor 16.07.2002. 12:28

Re: DX 8.1 i AMD

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Kao sto sam napisao u njuzima, DX 8.1 i AMD se bas i ne podnose. M$ je to napisao za XP, ali osobno sam primjetio iste probleme na Win2000.

O da itekako.Neće svaki put da mi izvrti one testove(dir x i draw).Izvrti sad pa neće sljedećih .....puta i tako u krug ali mi radi sve ostalo kako treba.Mislim da je tu više problem do windoza jer mi je pod 98 sve vrtio kako treba.Inaće ima ona reg file za Win 2k pod AMD platformom (ako ga nemaš već odi na AMD stranicu).)

gpremec 16.07.2002. 12:46

Re: Re: DX 8.1 i AMD

Citiraj:

Originally posted by tor
Inaće ima ona reg file za Win 2k pod AMD platformom (ako ga nemaš već odi na AMD stranicu).)
Ne brini, imam.;)

htg 16.07.2002. 13:44

Moram priznati da sam vec par puta htio ostaviti thread na ovu temu, ali sam mislio da samo ja imam tih problema. Otkad je dosao Dx8.1, primjecujem glupave greske u radi kompa. Imam AMD 1600xp i WinME, par puta tokom zadnjih par mjeseci sam deinstalirao windowse i za probu instalirao dx 8.0, svi testovi prodju bez greske, i komp radi ok. Kad stavim 8.1, testovi (direct draw i direct3d) se ponasaju, u najmanju ruku cudno prvi puta kad ih pokrenem, drugi puta, nakon restarta, sve kao ide nekako tecnije, no jos uvijek s "blicanjem" ekrana i tako neke stvari.
I u samom radu, npr. Wavelab, s 8.0 radi super, s 8.1 dobijem osjecaj kao da se komp muci s najobicnijom normalizacijom glasnoce. Nisam primjetio da se igre ruse, ako ih uspijem pokrenuti prvi put (:)).
Idem sad skinuti ovu 8.1b verziju, pa cemo vidjeti sto se zbiva.
Pozdrav vam.

tor 16.07.2002. 14:30

Re: Re: Re: DX 8.1 i AMD

Citiraj:

Ne brini, imam.;)
OK;)

tor 16.07.2002. 14:30

Citiraj:

Originally posted by htg
Moram priznati da sam vec par puta htio ostaviti thread na ovu temu, ali sam mislio da samo ja imam tih problema. Otkad je dosao Dx8.1, primjecujem glupave greske u radi kompa. Imam AMD 1600xp i WinME, par puta tokom zadnjih par mjeseci sam deinstalirao windowse i za probu instalirao dx 8.0, svi testovi prodju bez greske, i komp radi ok. Kad stavim 8.1, testovi (direct draw i direct3d) se ponasaju, u najmanju ruku cudno prvi puta kad ih pokrenem, drugi puta, nakon restarta, sve kao ide nekako tecnije, no jos uvijek s "blicanjem" ekrana i tako neke stvari.
I u samom radu, npr. Wavelab, s 8.0 radi super, s 8.1 dobijem osjecaj kao da se komp muci s najobicnijom normalizacijom glasnoce. Nisam primjetio da se igre ruse, ako ih uspijem pokrenuti prvi put (:)).
Idem sad skinuti ovu 8.1b verziju, pa cemo vidjeti sto se zbiva.
Pozdrav vam.

Kaj je izašel novi?!:confused:

gpremec 16.07.2002. 14:35

Citiraj:

Originally posted by tor
Kaj je izašel novi?!:confused:
DX 8.1b
prosli ili predprosli tjedan

uh, stvarno moram sto prije preuzeti download stranice PCEa, hehe

dpajur 16.07.2002. 17:27

Re: DX 8.1 i AMD

Citiraj:

a da nije via chipset u pitanju? :)

htg 16.07.2002. 19:33

Eto, ja skinuo dx8.1b i preinstalirao, testove odvrti bez problema, ispada smijesno, ali bar duplo brze nego dx8.1..:):)
Nemam vise ni problema sa Wavelabom, sve leti..konacno. Cijelo vrijeme su mi "smrdili" ti dx8.1, ali nisam bio siguran. Na frisko instalirani windowsi i cim stavim 8.1, sve pocne trokirati. Cak sam bio i mjenjao ih, s bugovog cd-a stavljao druge, misleci da nesto nije valjalo s ovim sto ih imam na hardu. Bit ce da se stvarno ne slazu s AMD-om. Dakle, decki, vrijeme je za download, 8.1b su popravili stvar :):)

ozren 16.07.2002. 20:26

Citiraj:

Originally posted by htg
Eto, ja skinuo dx8.1b i preinstalirao, testove odvrti bez problema, ispada smijesno, ali bar duplo brze nego dx8.1..:):)
Nemam vise ni problema sa Wavelabom, sve leti..konacno. Cijelo vrijeme su mi "smrdili" ti dx8.1, ali nisam bio siguran. Na frisko instalirani windowsi i cim stavim 8.1, sve pocne trokirati. Cak sam bio i mjenjao ih, s bugovog cd-a stavljao druge, misleci da nesto nije valjalo s ovim sto ih imam na hardu. Bit ce da se stvarno ne slazu s AMD-om. Dakle, decki, vrijeme je za download, 8.1b su popravili stvar :):)

Ne znam, ja nikad nisam imao problema s DX 8.1 iako sam na AMDu...

O.

dr.z 17.07.2002. 10:47

Meni se na xp pro nije rusilo ništa osim morrowinda, instalirao sam i patch no i to nije pomoglo.
Instalirao sam i dx8.1b i to nije pomoglo.
Htg kaže da mu ide duplo brže, meni se čini da je isto.
Jednom je sam negdje pročitao da neko tvrdi kako je jedini pošteni softver od mikrosofta "uninstall" no ja se s tim nebi složio jer i uninstal ima bugove(pa čak i njihov debugger ima bugove).
Ma totalno su u kurcu, osobno mi je krivo što se ne trude oko ispravljanja grešaka, recionalnije programiraju, a zgrću tolike pare kao da je njima problem platit još koju tisuću programera.

razlo 17.07.2002. 12:05

AMD XP1700+, w2k i DirectX 8.1 - nemam problema, jedino mi se Neverwinter Nights zna rušiti nakon 2-3 sata igranja ostalo radi ok. Stavio sam 8.1b pa ćemo vidjeti ...

soda 17.07.2002. 12:53

Citiraj:

Originally posted by dr.z
...Jednom je sam negdje pročitao da neko tvrdi kako je jedini pošteni softver od mikrosofta "uninstall" no ja se s tim nebi složio jer i uninstal ima bugove(pa čak i njihov debugger ima bugove).
Ma totalno su u kurcu, osobno mi je krivo što se ne trude oko ispravljanja grešaka, recionalnije programiraju, a zgrću tolike pare kao da je njima problem platit još koju tisuću programera.

E ne mogu vise izdrzati a da ne prokomentiram izjave ovoga tipa:

Sta ste se svi zavadili sa microsoftom:confused:

Po meni od je odlicna firma koja pravi dobre proizvode (istina,ima bugova). Ajde mi recite koji je bolji kucni OS od Wina (bilo koja verzija, nek izabere svatko nesto sto mu pase). Pa windowsi se vrte na 90% kompjutera u svijetu. Ako netko spomene linux, njemu svaka cast, ali da je stvano bolji o wina, zar on ne bi zakospodario tzristem za max 2 godine?

Dobro sada samo pricam o OS, ali pogledajte i Office, koliko je dobar i koristan (istina, skup je, ali to mi nije problem... svi znate zasto:D ).

Svjestan sam da ce te sad drvlje i kamenje na mene, ali razmislite prije koji OS vrtite kod sebe... evo da vam kazem Windows. Da je toliko los sigurno bi ga odmah izbrisali i stavili nesto drugo... bolje.

tihomir 17.07.2002. 15:02

Citiraj:

Originally posted by soda
Da je toliko los sigurno bi ga odmah izbrisali i stavili nesto drugo... bolje.
Ali...nema ništa BOLJE...:( :( :(

gpremec 17.07.2002. 15:28

Re: Re: DX 8.1 i AMD

Citiraj:

Originally posted by dpajur
a da nije via chipset u pitanju? :)
Pa nema Intel chipseta za AMD procesore.:rolleyes:

Kako M$ kaze AMD procesori, onda ne misli na odredjeni chipset. Mozda im se nije dalo isprobavati dali se to desava i na VIAi, i na SISu i na AMDu...

schofter 17.07.2002. 20:43

I meni se isto rusi NWN nakon par sati igranja. Drago mi je da nisam jedini. Bas me zanima u cemu je problem.

dr.z 18.07.2002. 15:45

Citiraj:

Originally posted by soda

E ne mogu vise izdrzati a da ne prokomentiram izjave ovoga tipa:

Sta ste se svi zavadili sa microsoftom:confused:

Po meni od je odlicna firma koja pravi dobre proizvode (istina,ima bugova). Ajde mi recite koji je bolji kucni OS od Wina (bilo koja verzija, nek izabere svatko nesto sto mu pase). Pa windowsi se vrte na 90% kompjutera u svijetu. Ako netko spomene linux, njemu svaka cast, ali da je stvano bolji o wina, zar on ne bi zakospodario tzristem za max 2 godine?

Dobro sada samo pricam o OS, ali pogledajte i Office, koliko je dobar i koristan (istina, skup je, ali to mi nije problem... svi znate zasto:D ).

Svjestan sam da ce te sad drvlje i kamenje na mene, ali razmislite prije koji OS vrtite kod sebe... evo da vam kazem Windows. Da je toliko los sigurno bi ga odmah izbrisali i stavili nesto drugo... bolje.

Nije stvar u tome koji je os najbolji.
Stvar je u tome što se ne trude (barem po meni) napraviti softvare bez bugova i popraviti postojeće.
Profesionalni sam programer(c++, vb) i znam kako se čovjek mora namučit da nešto nasere pa da to kada i radi treba detaljno analizirati zbog postojećih grešaka(puno vremena/novca se gubi na to) i efikasno programiranje zahtjeva isto tako mnogo vremena.
Mene jednostavno boli činjenica da zgrću tolke pare a bugova ko u priči, a ne trude se pretjerano da ih isprave(sp za xp čekam već gdinu dana). Nije konkurencija bolja, ali konkurencija ne zgrće tolke pare!
U

virty 19.07.2002. 10:13

ni ja nikad problemaq a vječito sam na amd-u i via

Citiraj:

Originally posted by ozren

Ne znam, ja nikad nisam imao problema s DX 8.1 iako sam na AMDu...

O.

schofter 21.07.2002. 18:21

Bilo bi dobro kad bi veliki M se potrudio i drugima pustio da rade OS. Toliko su vec firmi unistili da ih nitko nema pravo stititi. Naravno da onda na trzistu nema drugih koji bi uspjeli se natjecati s njima :fuming: Da postoji neka alternativa ja bih presao vec danas na taj OS. Svatko tko nije vidio MacOS nek malo pogleda kako pravi ljudi to rade.

ozren 21.07.2002. 19:47

Citiraj:

Originally posted by schofter
Bilo bi dobro kad bi veliki M se potrudio i drugima pustio da rade OS. Toliko su vec firmi unistili da ih nitko nema pravo stititi. Naravno da onda na trzistu nema drugih koji bi uspjeli se natjecati s njima :fuming: Da postoji neka alternativa ja bih presao vec danas na taj OS. Svatko tko nije vidio MacOS nek malo pogleda kako pravi ljudi to rade.
OS X je dobra stvar, ali reci da ne pati od istog problema kao i Win XP bila bi laz... i jedan i drugi pusteni su na trziste puno prerano i sa puno previse djecjih bolesti.

O.

gpremec 21.07.2002. 20:57

Citiraj:

Originally posted by ozren
OS X je dobra stvar, ali reci da ne pati od istog problema kao i Win XP bila bi laz... i jedan i drugi pusteni su na trziste puno prerano i sa puno previse djecjih bolesti.

O.

Istina. Srecom po korisnike Maca, OSX je vec u verziji 10.2 (da, postoji i verzija 10.1), dok M$ jos uvijek biljezi glavne rupe i propuste XPa. Ah, sto se moze...:gringo:

greg SE 21.07.2002. 22:26

ali s obzirom na cijenu maca i ogranicenost u izboru (a i nabavci)siftwarea koja ide s njim znam da cu uvjek izabrati windowse......a vjerujem i vecina, cak i oni koji si ga mogu priustiti bez bada.......

gpremec 22.07.2002. 08:27

Citiraj:

Originally posted by greg SE
ali s obzirom na cijenu maca i ogranicenost u izboru (a i nabavci)siftwarea koja ide s njim znam da cu uvjek izabrati windowse......a vjerujem i vecina, cak i oni koji si ga mogu priustiti bez bada.......
Ako racunas na piratski software, Windowsi su jedini izbor. Ako si ozbiljan i legalan korisnik i vlasnik, Mac je tu ozbiljan konkurent, jer je sveukupno bolji i stabilniji, a i software nije nista skuplji.
Fordrekord, cak je i M$ Office 2001 ozbiljniji i korisniji od zadnje verzije za Win platformu koja je i novija (Office XP/2002). Po meni, M$ potkopava sam sebe, iako zna da nema neke opasnosti...

greg SE 22.07.2002. 10:48

Citiraj:

Ako racunas na piratski software, Windowsi su jedini izbor. Ako si ozbiljan i legalan korisnik i vlasnik, Mac je tu ozbiljan konkurent, jer je sveukupno bolji i stabilniji, a i software nije nista skuplji.
Fordrekord, cak je i M$ Office 2001 ozbiljniji i korisniji od zadnje verzije za Win platformu koja je i novija (Office XP/2002). Po meni, M$ potkopava sam sebe, iako zna da nema neke opasnosti...

ali pola stvari koje se nemogu kiupiti u trgovini od softwarea nepostoji za mac.........
mac kupuju ljudi kojima stvaro treba ili koji imaju para a nemaju pojma

ozren 23.07.2002. 10:57

Citiraj:

Istina. Srecom po korisnike Maca, OSX je vec u verziji 10.2 (da, postoji i verzija 10.1), dok M$ jos uvijek biljezi glavne rupe i propuste XPa. Ah, sto se moze...:gringo:
10.1 je isto nezrela. sad bumo vidjeli 10.2...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:34.