PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   leadtek expert, smetnje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7492)

choby 07.01.2004. 09:24

leadtek expert, smetnje

bok.

uvidjeh da ovdje nekolicina ljudi ima dotičnu tv-karticu pa da priupitam...

ja sam ju kupio prije jedno mjesec dana. imam doma kablovsku (DCM), slika nije najkristalnija, ali je na telki od 72 cm sasvim ok. na monitoru je malo sniježnija, ali to je za očekivat s obzirom na bolju rezoluciju. ono kaj me smeta je kaj se javljaju neke smetnje za koje ne znam otkud dolaze. smetnje se očituju u nekakvim prugama koje kao šetaju dijagonalno po ekranu te još jedna ili dvije vodoravne pruge (one stoje).
konfa je:
p4 1.6A @ 2.24
epox 4g4a+ (ima integriranu grafičku)
sapphire 9000pro
512 mb ddr
smetnje se javljaju i sa 9000pro i sa integriranom

probao sam ju uštekat u drugi komp i tamo nije bilo tih linija (athlon na 1 ghz, epox amd761, 512 mb ddr, riva tnt2).

ima netko kakav prijedlog po tom pitanju?

CatKiller 07.01.2004. 13:23

Uključi AGP i FSB Spead Spectrum u BIOSu.

choby 08.01.2004. 09:22

dobar pokušaj, ali neuspješan :(

isprobao sam smeće od geniusa, video wonder pro ii v2 (ak nekom to nekaj znači u životu), slika je masu lošija, ali čini mi se da nema tih linija. nije sigurno jer se one vide kad je slika dobra i kad je tamna pozadina

gpremec 08.01.2004. 19:14

Od svega sto sam probao, jedino Hauppauge! ima postenu sliku.

choby 09.01.2004. 07:55

slika je sama po sebi super, mislim da su ove smetnje izvana uzrokovane. čak sumnjam na dcm, ali to moram definitivno utvrdit prije nego kaj ih nazovem.

malo sam kopao po forumima, prilično jednak broj ljudi se žali na sve kartice.

BrunoZG 09.01.2004. 11:18

Imam i ja tu karticu, medjutim ja imam problem sa losim prijamom, pa tek sad kad je palo lisce ima nesto od nje:-))

Pa ako si probao u drugom kopmu i tako je ok, znaci da definitivno nesto upada u karticu, i da uzrok linijama nije u antenskom signalu (nadam se da si koristio istu antenu)

Javlja se ta smetnja podjednako na svim kanalima ili samo na odredjenon/in?

choby 09.01.2004. 12:39

na svim kanalima. dcm ne daje sve kanale iste kvalitete tako da se na nekima to i ne skuži jer je lošija slika

jedna jedina antena i postoji

ovaj vikend ću još jedanput probat sa drugim kompom, bude i frend donio svoj sa svojom karticom (neki šrot) pa ćemo vidjet

nisam još isprobao kako izgleda na drugim video ulazima. budem zviznuo dvd pa preko grafičkog s-video out na s-video in od tunera

Jelc 09.01.2004. 12:55

Takve smetnje su ti u pravilu od loše konekcije-najvjerovatnije kabel koji ti vodi do kartice.
Meni je slika najbolja sa dobrim starim chinchom uštekanom prek videa:)
a ako razvodiš signal sa one kutije od satelitske morao bi imati nekakvo pojačalo.

choby 09.01.2004. 13:00

kabel nije baš najnoviji, ali kak je dugačak 7-8 metara, želim bit siguran da je u njemu problem, a nije najjednostavnije to provjerit (nepristupačnost)

gpremec 10.01.2004. 00:29

Problem horizontalnih linija (smetnji) javlja se kada prikaz nije u overlay nacinu. Vidi dali ti je graficka (u control panelu graficke) poriktana na overlay prikaz, ako nije, prebaci s primary na overlay. Meni se to cini (upalila mi se lampica u glavi) da je to jedan od logicnih zakljucaka ako na drugom kompu nije bilo tih smetnji (pod uvjetom da si koristio iste drivere za TVkarticu i isti antenski ulaz).

choby 12.01.2004. 09:34

preko vikenda je isprobano dosta toga, bio kod frenda da vidim sa njegovom antenom na 19'' monitoru...

uglavnom, iz nekog razloga, tv-tuner se ne voli sa pločom. kad smo stavili leadteka na frendovu msi kt133a (stara koza) zajedno sa mojom 9000pro, na 19'' je slika bila super, nikakvih linija, samo se vidi malo sniježenje, ali to je za monitor sjajno.

budem još probal stavit stariji bios, i to je to, bolje ne može osim mijenjati karticu ili ploču

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:45.