![]() |
Uhu neugodni zvukovi iz napajanja
iz napajanja (Codegena 400W) dolazi neki zvuk koji ma je*e u mozak. to je valjda nekakva niska frenkvencija.
preij se čula sam po noći al sada i po danu. jel ima tko kakvih ideja o ćem se radi? zavojnice? |
vjerovatno zavojnica,treba ju zaliti s toplom plastikom,imas tu negdje temu na forumu za stisavanje zavojnica kod monitora ali to je ista stvar kao i kod napajanja,ili mozda su cooleru lezajevi malo se istroslil,probaj skinuti poklopac od napajanja pa tocno locirati odakle dolazi zvuk....
|
hm. imao sam takvo napajanje i isto je počelo proizvoditi takvi zvuk.
preopterećeno je i zato proizvodi taj zvuk. meni se to počelo događati malo nakon što sam kupio radeona 9700 kojem treba dodatno napajanje. prvo je samo pištao a onda je počeo gasiti railove kada sam koristio oba HDD-a i CD-ROM. |
Meni isto ide neki zvuk, al nisam siguran dal to treba tak ili ne.
Uvijek dok gasim komp ide dva put onda ziiiiiijuuuuuuuuu. I taj jedan ziju traje sekundu dve tri. Je to nekaj za zabrinuti se ili ne? Ovak je sve u redu. Imam Fortron BlueStorm 500W. |
Hardovi ti se spin down-aju to tije zijuuuu....
|
Vjerojatno je to zvuk visoke frekvencije iz feritnog transformatora i/ili prigušnice koji se nalaze unutar napajanja. Neki ljudi su osjetljiviji na te visoke frekvencije pa ih jače čuju nego drugi. Razlog tom zvuku je loše lakiranje feritnih transformatora u kineskim i inim tvornicama.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34. |