![]() |
samsung 206bw + nvidia 8800 gts (320mb-a)
Što mislite o ovoj konbinaciji, jel taj monitor previše za ovu grafičku, kak če se ona nosit s njim ?
ili bolje neki manji monitor ? |
za tu grafiku nije previse ni jedan monitor...malo mi je i cak cudno da to pitas :D
|
Citiraj:
|
Ma niti jednu grafu nije teško prigutit...
Staviš 30 cola monitor, pokreneš neku zahtjevnu igricu i napičiš sve na full i eto.... Ali, budimo umjereni.... ;) Inače, taj monitor kod mene radi na nativnoj tezi (1680x1050) i to na 7600GT i dosta se dobro ona nosi s njim.... Naravno, ovisi što tko očekuje, ali meni sve radi čisto solidno, naravno bez AA i kojekakvih fensi šmensi turbo detalja..... ;) |
Citiraj:
Inače @Z-man - slažem se s kolegom - mislim da će i 320mb verzija biti dovoljna ako se ne pretjeruje sa AA i AF, sa nekih 4x8/16 mislim da bi to bilo ok, inače i sam mislim uzeti spomenutu kombinaciju monitora i grafe... |
4xAA i bilo kakav AF i ta kartica ce se muciti s tim monitorom zbog nedostatka memorije. Trenutne igre ce jos prozvakati kako tako, ali sve novije sve teze i teze da ce radit na max detaljima s 4xAA, a za to je 8800 serija namjenjena uostalom..
konkretno evo jedne usporedbe, osim doticne 2 igre jos slicne simptome pokazuje i COH i sve igrice s novijim i nabrijanijim enginima. Jeste da je razlika u cijeni nekih 35%, al je i razlika u performansama na 1600x1200 rezi isto 20 - 40% kod zahtjevnijih i nakicenijih naslova vec danas jednostavno je cip prejak za tako malu kolicinu memorije i to gusi kartice na rezolucijama 20+ monitora |
Ovo sam pitao čisto informativno jer sam uzeo samsunga 931bf 19' i sad vidim da nisam požalio..... 19' je čist dovoljno a na toj rezi grafa razvaljuje bez a pazim šta uključujem :D
|
Ja tu rezoluciju planiram tjerati na 9800pro - ma boli me za sve. :D
|
WUXGA+ potvrđeno radi na GMA950, ako to ikog muči :D
|
Citiraj:
|
ja sam imao isto pitanje...kako će ta grafa vrtit na nativnoj rezi od 206bw....trenutne igre će vrtit uz neke reducirane postavke al ta grafa baš i daje najviše kad nafrljiš sve postavke na max....tako da bih ja uzeo 640mb verziju za taj monitor...rađe pričekam malo i cijena ove s više meme će biti ispod 2400 kn (već sad je u vemilu 2700kn)....ne kužim ove druge dućane koji ju drže na 3 soma...kaj su oni popi*dili?
EDIT: s druge strane na nekim forumima ima ekipe koja brije da bi 320mb verzija trebala dobro gurati do 1680x1050..al velim, opet pitanje s kojim postavkama a nove igre imho nema šanse da vrti na max detaljima |
z asve vas koji brijete na 640MB evo usporedbe da nibi bilo kak je 640MB model isplativ
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...8-roundup.html osobno mislim kako je za takav monitor uz prostojan CPU dosta 8800GTS 320 ako ne patiš na eyecandy dakle visok tsaa i slične kenje |
taj xbitlabsov test je mozda istinit, al u vecini igara nisu koristili fsaa koji najvise zdere memoriju i gdje je to bitna stavka, u slucaju kada je on iskljucen (ili starija igra jednostavno tj engine) memorija nema veze i normalno je da se kartice isto ponasaju.
jedino mi nije jasno kak su uspjeli na niskim rezama dobit veci rezultat... al dobro, ne zelim ulazit u njihova "mjerenja" |
Citiraj:
a kaj bi ti imo veći framerate na 1920 nego na 1280? |
Citiraj:
|
pa baš transparent aa ti ne treba bit na 4x supersample da ti igra izgleda lijepo ;)
ak hoćeš tak nekaj uzmi si 8800GTX |
Citiraj:
ovisi koja igra....simulacije plaču za AA |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07. |