![]() |
Konfa do 7600 Kn
Znači kupio bi kompjuter do 7600 Kn to je maksimum
Imam neke zamolbe: 1. Pošto stanujem u Mostaru daleko mi je ići u Zagreb, pa ako može prijedloge komponenti koje se mogu kupiti za tu cijenu u Splitu (najdalje). 2. I ako može da se na jednome mjestu nalaze procesor, matična i kućište (razlog je taj što to ja nebi znao sam sastaviti matičnu i procesor), a najbolje bi mi bilo da se sve nalazi na jednom mjestu, ali to nije obavezno. Što se tiče kompjutera, pa koristio bi ga većinom za igranje, muziku, surfanje po internetu, malo youtube-a, poneki film, photoshop, dremweaver itd. U konačnu cijenu treba biti uključen i LCD monitor (sada koji to ću prepustiti vama da odlučite, jer ja o tome nemam pojma. Možda neki widescreen? Monitor nemora biti nešto posebno prilagođen filmovima, ali za igrice bi trebao biti.) i tipkovnica (to može najobičnija, samo da radi), miš može, ali i ne treba. E sada ovaj kompjuter će se vjerovatno kupiti ovo ljeto, tj. najkasnije do početka 10 mjesaca, ali vjerovatno ranije. Gledao sam ove ranije konfiguracije na forumu, ali je problem u tome što je većina tih konfiguracija sastavljena tako da su poslovnice samo u Zagrebu, odnosno da je narudžba što meni nikako ne odgovara. Nadam se da će neko imati vremena da odgovori. |
Prijedlog:____________________________________
Procesor: Intel E2160, sck. 775, BOX - 677 kn Matična: Asus P5B, sck. 775 - 771 kn Grafička: Point Of View 8800GTS 320- 2.304 kn Memorija: 1GB Patriot DDR667 - 301 kn Hard disk: 250GB Hitachi, SATA II - 480 kn DVD/RW: LiteOn LH-20A1H, Black - 217 kn Napajanje: CoolerMaster 430W, 12cm FAN - 417 kn Kućište:
Monitor: Samsung 205BW - 1.999 kn _____________________________________________ Ukupno: 7.561 / 7.659 kn.....sve iz Linksa |
Mislim da je najbolje da 200KN nekako nabavi pa uzme još 1GB.
|
More si zeti (ako mu Intel nije primarni izbor) i 3600+ X2, neku Abit/Asus/DFI ploču za kojih 600 kn i ima mjesta za 2GB memorije.
|
Hvala na odgovoru!
Samo se pitam jeli ovaj procesor dovoljno jak, nikada nisam OC, a pročitao sam negdje da taj procesor ima dosta potencijala. Inače ovaj kompjuter nebi se nadograđivao nekih godinu i po pa me zanima bili procesor mogao izdržati nove igre što izađu, pri to me ne govorim da ih vrti na maks detalja i ostalo, nego da ih vrti, a da ne zapinje. Znam da je teško sada reći šta će kasnije biti, ali neke vaše procjene, ako može. Inače ja bih dodao jos 1 GB rama, sada naći će se tih 200 Kn, nije to previše. Hvala vam na odgovoru! |
Citiraj:
|
Znači da bi po tvom misljenju ova konfiguracija mogla izdržati neko srednje da tako kažem clockanje, najviše me zanima bili napajanje izdržalo?
Šta misliš bili bilo bolje da kupim neku karticu koja ne podržava DirectX 10 tj. jeftiniju, a za te pare kupim neki bolji procesor, pa kasnije kupim novu grafičku koja podržava DirectX 10. |
Citiraj:
Ne znam,po meni se isplati sada uzeti ovu 8800GTS...Jer ako uzmes neku drugu,to bi sigurno bila neka tipa X1950XT(da moze sve OK vrtit) koja je nekih cca 700kn manje...Tako da,ostavi si ovu grafu ;)....(da ne bi bilo rasprave,ovo je samo moje misljenje :)) |
Sada se nesto pitam bili ova dva navedena kučišta se nešto malo previše zagrijavala, npr. kada bi nadogradio racunalo, tj. dodao jos jedan hd ili tako nešto?
Nekako bi radije kupio veliko kućište, ali je također onda veliki problem u cijeni, pa ne znam sta bi! Ako netko može navesti neka svoja razmisljanja, mislim ono kada bi nadogradio računalo (najranije za godinu i pol), nebi volio da mi se previse zagrijava ili tako nesto. I kakvo je ovo kućište, Kućište CHIEFTEC BA-02B-B-B-B, BIG, Bravo series, bez PS, košta 602 kn, pa to bi inekako mogao dodati. I još jedno pitanje, pošto sam malo računao, najranije bi valjda mogao skupiti pare negdje sredinom 9 mjeseca, pa mislite li da će cijene i malo pasti na komponente u ovoj konfi? |
Komponente se budu grijale/hladile ovisno o tome kak si središ hlađenje, dal buš stavljal spužvu (za smanjivanje buke/vibracija/prašine), dal buš posložil kablove tak da ne smetaju protoku zraka i tome slične aktivnosti.:) Kaj se tiče ovog Chiefteca koji si zel u obzir, ako ti se kućište čini (konstrukcijom, cijenom i izgledom) vredu onda ga kupi i nemaš brige. S druge strane moreš pogledati i neki od Chieftec LCX/LBX/BH modela, Antec NSK 6000/Solo ili pak neki od CoolerMasterovih primjeraka. Ovisno o tome kaj ti najbolje odgovara.
Cijene budu do 9. mjeseca pale, a sad kolko točno... Neke komponete možda ne budu dobavljive zato jer budu ih zamijenile nove serije proizvoda. Najbolje budeš znal na čemu si s cijenama i komponentama (koji dan/tjedan prije nego) kad buš kupoval. Ovak samo moreš nagađati. |
E ovako najprije bi zahvalio McG, -POP-, mislav_os za odgovore.
Dalje danas sam bio u Splitu, pa sam naravno posjetio Links, gdje namjeravam kupiti cijelu konfu. E znači, malo računa i došao sam na ovu Konfiguraciju: _________________________________________________ 1. Procesor: INTEL Core2Duo E4400 2000MHz BOX, socket 775, 2Mb c., FSB 800MHz, 64 bit, DualCore 2. Matična: MBO ASUS P5B, i965, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775 3. Grafička: VGA PCI-E POINT OF VIEW, GeForce PCX 8800GTS, 320MB DDR3, 2 DVI-I, TV-Out 4. Memorija: RAM PC-5300, 2048MB, DDR2, CRUCIAL, KIT, 667 MHz, 2x1024MB 5. Hard disk: HDD 250.0 GB HITACHI Deskstar GST T7K250, Serial ATA II 3.0, 8 MB cache, 7200 okr/min 6. DVD/RW: DVD±RW LITEON LH-20A1H, 20x, crna, Dual layer ± recording, DVD-RAM, LightScribe, bulk 7. Napajanje: COOLERMASTER 430W, RS-430-PCAP, Super Silent, eXtreme power, ATX2 v2 8. Kućište: CHIEFTEC LBX-02B-B-B, crno, bez PS 9. Monitor: 20'' LCD SAMSUNG SM 206BW, srebrno-crni, 2ms, DVI, 300cd/m2, 3000:1, TCO'03 _____________________________________ E sada ovo iznosi točno 8.296,45 Kn - To nije problem, malo manje vani pit i to je sve. :D Taj je iznos, zato što bi plaćao gotovinom pa popust E sada imam neka pitanja i objašnjenja (zašto to, i tako) označio sam brojevima komponente pa ćete znati na šta se odnosi: 1. Procesor, zato jer sam čitao o usporednom testu E2160 sa ovim E4400, ispalo je da je E4400 dosta bolji u igrama, a i vi ga hvalite da se može dobro OC, pa bi ga ja nekada kasnije možda i probao OC, na nekih 3 GHz 2. E ovo je sada pitanje, koja je dobra zamjena koja bi se mogla dobro OC, jer su mi rekli da ne znaju kada će i hoćeli ikada ova matična doći? (cijena da je negdje u rangu, a ako nema dovoljno dobre zamjene onda najbliža ovoj cijeni) 3. Grafička preporučena, mislim da će biti dobra svakako će biti veliki skok od moje koju sada imam, ali stvarno veliki, samo se nadam da će nove igre moći vrtjeti na normalnoj rezoluciji za monitor Samsung BW206, naravno ne na skroz detaljima, nego negdje srednje. 4. Iako je sada nema, rekli su mi da se ona stalno naručuje i da to neće biti problem 5. HD, sada sam vidio da ga nemaju, nisu mi ništa rekli, pa će valjda doći 6. Preporučen mi, čitao sam i rezenciju na pc ekspert portalu, pa šta reći nego da se čini dobro 7. Napajanje će valjda moći izdržati ovu konfiguraciju kada bude i OC, ako neće onda mi preporučite neki koji će to moći (naravno rang cijene isti, ili malo veći, što je manja cijena to bolje) 8. Kućište je veliko, mislim da je dobro, cijena je niža za 200 Kn od onoga BA-02B, a izgleda mi isto, glavno da ima dovoljno prostora, jest da je BW-02B veće, ali je ovo jeftinije 9. E monitor, vi ste ga hvalili, nije puno skuplji od moje prve opcije SM 205BW, samo se nadam da će me zapasti sa S panelom, ili A panel (u najgorem slučaju). Pošto se naručuje iz Zagreba, jer ga nemaju u splitu, ako se meni ne svidi ja ga ne trebam uzeti? I prije kupnje mogu li porovjeriti koji je? I koji je vaš savjet, ako naiđem na onaj bez oznake, da uzmem ili ostavim? I još jedno pitanje, prije uzimanja ja sve mogu provjeriti, tj. upaliti kompjuter i to? (Znam da je pitanje ono, ali ima čudnih slučajeva ovdje kod nas.) Inače vaša ocjena konfiguracije? Evo malo poveći post, nadam se da ćete naći vremena da odgovorite. I da kupovalo bi se vjerovatno tjedan poslije 27.7 to jest, poslije toga famoznog pada cijena intelovim procesorima. to nije 100% sigurno, ali nekih 70%, nadam se da će biti i 100% Unaprijed hvala na svim odgovorima:D E da zaboravio sam pitati, hoće li ovdje biti dobro hlađenje, ili treba dodati? |
Evo da ti kazem nes za taj monitor, ja namjeravam uzet 226bw (isti samo 2 incha vise), pa sam cito dosta o tome
http://www.behardware.com/articles/6...e-verdict.html Ovdje imas usporedbu S i A panela, spominje se i C panel koji je jos losiji, a na linksovom forumu sam skuzio da ljudi govore da je u linksu bila i oznaka R koja je navodno tu ali nista ne znaci (moze bit bilo koji panel) I obavezno napravi onaj test na samom monitoru koji ces nac na ovom linku, ak ti je stalo da dobijes ono sta si platio |
Citiraj:
|
Lite-On baš i nije prža koja kvalitetno prži. LG i Pioneer su bolji izbor.
|
E pa onda ću uzeti ovaj:
DVD±RW LG GSA-H10, 16x, crni, Dual layer, DVD+-R/RW/R9/RAM jest da je nešto skuplji, ali eto. Šta mislite da za svaki slučaj stavim dodatni stražnji ventilator 120mm (i koji?), i ako treba još negdje dodati. Ne znam kada ću kasnije imati priliku da odem u Split, a nešto ne vjerujem u kupovinu ovdje. A razlog je vrlo jednostavan zašto bar ja mislim da bi mi trebalo, a to je da je Mostar najtopliji grad u europi (:offtopic: 42 u hladu). |
Citiraj:
|
E ovako, ipak ništa od kupnje do kraja 9. mjeseca
Sada me zanima, mogao bi ovdje nabaviti monitor Samsung 206BW ili čak Samsung 226BW. Samsung 206BW koštao bi me ovdje 140 Kn više i kupio bi ga samo u slučaju da imaju S panel. Samsung 226BW košta jeftinije nego u Hr (to ispadne tako zato jer je ljeto i podignuta je vrjednost kune), kupovao bi ga isto samo ako bude S ili možda A panel. E sada moje je pitanje vrjedili kupovati ovaj veći monitor i onda manje potrošiti za ostatak konfe (po mojim procjenama ostalo bi oko 7000 Kn) ili je bolje uzeti ovaj manji monitor, a uzeti bolji ostatak konfe, npr. bolju matičnu koja će podržavati i ove nove procesore koji nisu izašli (uostalom mislim na P5K Deluxe). U konfi se nebi ništa mjenjalo najmanje godinu i po, a onda bi tek vidio šta da nadogradim. Ništa od ovoga, sada sam ih zvao i ispade da nemaju ni jedan ni drugi, iako na njihovoj stranici piše da imaju:fuming: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |