![]() |
Hardveraj u Kini
Evo za 10 dana putujem u Kinu.
Pa sam razmišljao tamo su cijene hardwarea nize nego kod nas. Pa recimo da si uzmem PS 3 ako je jeftin ,ili kakvu grafičku. Jel zna netko nesto o tome.:kafa: |
Hehe, kupi što god misliš da se isplati....:goood:
|
gdje u kinu? širok je pojam... uglavnom u šangaju imaš dosta "robnih kuća" samo sa hardwareom. ako nema u jednoj trgovini, nać će trgovac već i donest ti, nema problema... cijene jesu niže dosta, ali OBAVEZNO se moraš cijenkat... i ako neće dat da probaš, samo se okreni ima još milijun trgovina...
javi di ideš, možda ti znam točno gdje ima trgovina... :) meni su sada sestra i stari dole, pa ću možda i ja uzimat neke stvari... doduše PS3 ćeš teško preko aerodroma peljat, ja sam pred 3 godine uzeo 9800PRO, sa kutijom i svim ju preko 5 aerodroma prepeljao, bez ikakvih problema... |
Idem u jedna "mali" grad Xiamen ima samo 1.37 milijuna ljudi.
To je odma preko Taiwana i blizu Hong Konga. Evo mape gledaj tamo prema oceanu. http://www.index-china.com/index-eng...HINA%20map.gif A jesi nosio karticu sa sobom na avion ili kako? |
Nemoj se samo vratiti sa Atti radeonkom..ili nwidia karticom..:D :D :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pazi šta jedeš tamo :lol2:
|
ja bi narucio jednu kineskinju neka se nadje :)
|
Pazit cu sta kupujem.
A sta ce mi garancija i racun kad se ne mislim vracat tamo. Mozda nadem 8800GT za 200$ Al PS3 je sigurno duplo jeftiniji. Vidjet cu pa sta bude |
ja sam furao grafu u kutiji i sve... nigdje problema... šta se tiče xiamena, nisam bio tamo pa ne znam, al najlakše ćeš nać da odeš u neki bolji hotel (otmjeniji) i pitaš da ti na kartu ucrta trgovine i gotovo...
par savjeta: 1. UVIJEK se cijenkati, za sve, reći 10x manju cijenu, pa ćete se naći 2. uvijek ono šta tražiš ima još negdje, imaj na umu ako te prca za cijenu 3. u bilo kojoj trgovini možeš kupiti bilo što. tako recimo iako danas nema to što tražiš, sutra će bit, pa makar to bila nuklearka... |
...i 4. savjet..nikad nemoj reć da je čak noris jači od đeki čena..:D :D :D ..bar ne,naglas...
|
tam ziher ni nema Sony PS3 nego Sony P53:D
ali obavezno pogledaj za Action Jeans od Čakija:D http://img72.imageshack.us/img72/964...eans650bg8.jpg |
Citiraj:
|
Ali obavezno pazi šta kupuješ, moj stari kad je bio u Hong Kongu, zamalo je kupio laptop jer je bio jako povoljan, dok nije primijetio da ga proizvodi "Hevlet-Packkard" :D
|
Imam moj frend NKTEL N90 kupljen u Hong Kongu za 60$.
Ovo sto se tice hrane. Ako kupujes pljeskavicu (ili neki drugi mesni proizvod) najbplje bi bilo da prvo komadic tog mesa ponudis psu. Ako ga pojede mozes i ti slobodno, ako ga on odbije nemoj ga nit it jesti jer to onda sigurno meso psa ili macke. Provjereno 100%. ;) Srecan put. |
Znači pljeskavice 0 bodova.
Jest cu samo salatu,valjda cu izdrzat taj tjedan. |
kinezi imaju isto zanimljiv snack: snake on a stick :D
|
i obnovi si obleku , a pogledaj i mobitele , i cuvaj dokumente .
|
ma ljudi nemojte pričat gluposti za hranu, sve je jestivo, a većina i ukusna... preporučam one jeftinjara štandove koji izgledaju kao štale za životinje, sigurno jeftino a ukusno...
isto tako ko šta kaže router, jeftinije ti je kupiti majicu nego ju oprati u hotelu... |
Vratio se ja prije par dana.
Od hardveraja ništa jer sam imao 30 min za kupnju. Kupio sam 2 majce i hlače. Hranu sam probao njihovu i mogu reć da je ukusna. |
A daj reci s koliko bi se Eura mjesečno moglo preživjeti u Kini???
Da ja kao penzić zapalim tamo i živim ko car za 200 Eura?????? |
evo da ne otvaram novu temu idem na maturalac u cesku i cuo sam da je cuga i hrana dosta jeftina,pa me zanima kako stoje cijene hardwarea tamo i dali se isplati kupovati tamo....
|
Citiraj:
Kake veze Češka ima s Kinom?! :stoopid: No ajde da ti odgovorim, bio sam tamo i zanimalo me isto što i tebe ali kad sam došao u njihove trgovine s hardwareom cijene iste ako ne i veće nego kod nas tako da je totalno ne isplativo. Samo deri po cugi i hrani jel to im je bagatela... cijenkaj se sa taxistima :) |
Citiraj:
No ajde da ti odgovorim, bio sam tamo i zanimalo me isto što i tebe ali kad sam došao u njihove trgovine s hardwareom cijene iste ako ne i veće nego kod nas tako da je totalno ne isplativo. Samo deri po cugi i hrani jel to im je bagatela... cijenkaj se sa taxistima :)[/quote] znaci nista od kupovine:baad:,jeste bili u onom disku na 4 kata sto svi pricaju..... sry na OT-u:chears: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:07. |