PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Igre i Mreze (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74459)

SniperWolf 12.07.2007. 15:51

Igre i Mreze

Neznam jel to ide tu, al moguce..
Zanima me sto je razlog tome da mreza koja inace radi perfektno, router daje IP-ove i sve funckionira ljepo u win,
kad treba createati igru PC2 onda ga PC1 nevidi, a kad PC1 kreira onda PC2 moze spojiti, al kaze timed out (LOTR: battle for middle earth 2)
I opcenito zasto npr UT2004 prikazuje automatski na popisu LAN servera a nekad se bas mora upisivati IP da bi se konektalo na njega, any suggestions?
Ovo vezano za LOTR: BFME je i za 1 i za 2, ista stvar?

Mar 13.07.2007. 12:51

Je zna se nekad desiti.
LOTR BFME radi na SAGE engineu (engine od doba C&C Renegade-a) te su generalsi znali također zezat.
Pokušaj patchirati igru zadnjim patchem i pronjuškaj po official forumu što kažu ljudi u vezi toga.

Paske 13.07.2007. 12:57

Probaj staviti statičan IP.

Tako smo mi riješili problem u dane UT 99.

SniperWolf 13.07.2007. 15:05

Ma lotr je radjen od EA gamesa, i mrezno igranje su za***ali da nisu mogli vise, prvo izbacuje iz igre, onda LAN ne radi .. i tak
neki dan nikako nismo mogli FlatOut2 voziti, nije pronalazila i gra pc-jeve, a evo danas bez beda.
Onda smo gledali dal je zbog routera, pa smo samo mreznu u mreznu, staticke IPove (ko prije) i radi. A prije nije htjelo da ga ubijes.
Nije mi jasno kak rijesavaju ovakve probleme na LAN-ovima :(

shimpa 13.07.2007. 20:12

firewall?

SniperWolf 13.07.2007. 20:18

Pogaseno, ista stvar.
Upaljen i konfiguriran, ista stvar.

SniperWolf 17.07.2007. 12:44

Evo mali apdejt.
osim sto iritira to sto nemoze sam naci server evo liste:

LOTR: battle for middle earth 1 <--- ne nalazi server, timeouta
LOTR: battle for middle earth 2 <--- ne nalazi server, timeouta
Serious Sam: First <-- ne nalazi server, rucni IP ipak radi.
Serious Sam: Second <-- ne nalazi server, rucni IP ipak radi.
Serious Sam 2 <-- nalazi server, nezeli joinati.
Flatout 2 <-- nalazi server, joina, ok
UT2004 <-- ne nalazi server, rucni IP ipak radi.
Titan Quest <-- ne nalazi server, LAN nikako ne radi.
Titan Quest Immortal Throne <-- ne nalazi server, LAN nikako ne radi.
Diablo 2 <-- rucno upisivanje IP-a, radi (d2 nema server discovery)

Uglavnom, strasno su optimizirane igre za LAN, ta opcija tamo im je samo ukras i u 70% ne radi, ili ne radi kak bi trebalo.. jos sam na routeru ukljucio nekakav gaming mod, isto.

Vido 17.07.2007. 12:59

Idi u command prompt i upiši "ping xxx.xxx.xxx.xx" xići su ip adresa drugog kompa u mreži, bez navodnika upiši. Ako sve prođe uredu onda ne znam šta je, ali ako ne, dat će ti poruku o broju greške, npr error 96. Onda lijepo upiši taj error u gugl i vidi šta kaže.

Ako su dva kompa, spoji ih crossover kabelom, možda će onda raditi (ne zaboravi naštimati IP-ove i sl, čini mi se da je rak napravio jako dobro objašnjenje oko spajanja kompova. Pogledaj stickyje pod "Mreže")

SniperWolf 17.07.2007. 13:11

Pinganje prolazi ok,
bez errora,
mreza iz win radi perfektno.
Citao sam rakov sticky par puta i zapravo sve je u redu, osim sto se igre bas ne "vide" a to je bullshit kod ovih igara sto nema drugog nego automatski nadje nema upisivanja IP-ova .. :(
Pa spojena su 2 kompa UTP kablom, od 30metara, i prebacivanje podataka radi bez beda, da se i igrati i ne brejka nista, ali jedino sto iritira je to sto se ne vide LAN igre.. npr titan quest mi je super igra, a uopce ju se neda zaigrati na LANu.

Vido 17.07.2007. 13:30

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 770538)
Pinganje prolazi ok,
bez errora,
mreza iz win radi perfektno.
Citao sam rakov sticky par puta i zapravo sve je u redu, osim sto se igre bas ne "vide" a to je bullshit kod ovih igara sto nema drugog nego automatski nadje nema upisivanja IP-ova .. :(
Pa spojena su 2 kompa UTP kablom, od 30metara, i prebacivanje podataka radi bez beda, da se i igrati i ne brejka nista, ali jedino sto iritira je to sto se ne vide LAN igre.. npr titan quest mi je super igra, a uopce ju se neda zaigrati na LANu.

lol, ja sam imao upravo suprotan problem, meni su radile igre, ali sheranje u win nikako :D

Rado bih saznao zašto se to događa.

Mar 18.07.2007. 12:15

Jeste li u istom workgroupu?

SniperWolf 18.07.2007. 18:42

Jesmo od samog pocetka, a i ako se promjeni opet ista stvar.
Jos jedan pokusaj danas, tek tak bzvz mozda prek xfirea proradi LOTR,
join opcija je gray-outana..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:19.