![]() |
Pomoc MEMA Hitno!
U kompu imam 2x512 Twinmosove memorije.
Kupio sam jos Kingmax od 1GB i evo problema... Maticna: ASUS K8N (nije DL, E il nes tak) DDR400 Cim sam pokrenuo komp u Biosu mi je pisalo da mi je brzina meme 200MHZ (???), i tako ja dalje pokrenem Vistu i u Windows System Experiencu sam dobil ocjenu 2.1http://forum.hr/images/smilies/confused.gif za memu, a prije stavljanja te nove KINGMAXOVE sam imo 4.3 za memu. Kak da sredim taj problemcek? |
pravila kao prvo. naslov ne valja.
probaj samo jedan keks od 1GB prvo, ako i onda nije dobro, znaci da se stare plocice ne slazu s novima. koliki ti je takt proca kad je mema na 200? da probas rucno upisati fsb/htt ili stogod postoji na amd maticnama. |
Može biti i da imaš problema s buffered memorijama, iako ne vjerujem da će to riješiti problem, stavi memu od kingmaxa u prvi slot, a ove u preostala dva (ako su tri slota sveukupno na ploči).
|
Takt proca je normalan 2000MHz, probo sam sve kombinacija s utorima i plocicama, brijem da se bas ne slazu meme zajedno...
btw. pokrenuo sam MEMTEST i nije naso nikakve greske, a info je memi je bio: (sa svom memom) 167MHz DDR335/CAS 2.5-3-3-8 single chanel Samo me zanima jel to kaj skodi memoriji il kompu? |
Oprostite na naslovu teme, prvi put sam na TOM forumu, nisam stigo procitat pravila, upravo ih citam...
|
...mema ti ne radi u dual chanelu,to je razlog pada performansi ;)
|
Znaci sve je, u biti, ok?
|
Dal bi bilo pametno, tj. dal bi mogo sad malo clocknut proc, buduci da mi je mema sporija da se nes ne sj.?
|
Dajte kaj na ovom forumu nikad nikog nema il niko nis nezna?
|
smrdi na nekompatibilnost,probaj šaltat memorije,u drugi slot
|
sve probo
|
Pa probaj i koristit edit tipku sa strane, ne bi škodilo :D
Što se mema tiče, možeš još probat novi bios stavit, ali prije toga probaj stavit kingmaxa u prvi slot, pa stavljaj jednu po jednu od 512, i vidi hoć li se brzina mijenjat. |
Ista stvar. Stavim KINGMAX i jednu TwinMosovu i opet je brzina smanjena. Kad stavim samo Kingmax brzina je ok, il kad stavim samo TwinMosove brzina je isto ok...
EDIT TIPKU??? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45. |