![]() |
slanje podataka izmedu particija
Oduvijek sam imao sve na jednoj particiji.
Nedavno sam curi napravio 2 particije (jedna za instalaciju windowsa i programe, a druga za podatke... slike glazbu itd), i primjetio sam da se podaci sporo premjestaju izmedu particija (kao da se radi o 2 razlicita HDD-a). Moze li se nekak zriktati da se podaci izmedu particija salju brzo kao sto je to na jednoj particiji dok se premjesta neki file iz jednog foldera u drugi (dakle ne copy/paste vec jednostavno kada se primi file i stavi na neko drugo mjesto) |
Ne zato jer se particije logički od strane osa tretiraju kao dva odvojena diska (što ustrojbeno i jesu) i kad premještaš na istoj particiji ti samo mjenjaš u tablici adresu tog fajla po folderima bez da ga i pomičeš po disku, a kad premještaš sa jednog na drugi disk ili particiju ili pak kopiraš moraš preseliti taj sadržaj sa jednog mjesta na drugo - fizički, ne samo adresu do njega promjenit (kao u prvom slučaju) - dakle bit po bit pročitati i ponovo zapisati na drugo mjesto...
|
da kuzim... i mislio sam da je to, al sam mislio da se moze nekako zanemariti to adresiranje :)
|
Citiraj:
Ne, ozbiljno, ne bi te trebalo suviše brinut. Pogotovo ovi noviji diskovi su dosta brži, tako da osim ako ne prebacuješ 5 GB se skoro i ne osjeti:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:54. |