![]() |
HTPC
Trebal bi neku konfiguraciju za HTPC, cim tisu i da se ne grije previse, da mogu na njoj pustat HDTV sadrzaj 1080p i 720p.
Mislis sam na ovak nekaj: ASUS P5B-E PLUS E4300 SCYTHE Ninja PLUS Kingmax DDR2 800MHz 2*1GB ASUS EN8600GT SILENT/HTD/256M Pioneer DVR-112D CORSAIR 520W HX Series Silverstone LC kuciste Diskove imam seagate 500gb i 160gb. Sad neznam posto bi to bil HTPC to bi se spajalo na neki LCD i dal se more to onda spojit prek DVI>HDMI kabla na lcd hdmi ulazi ili treba bas biti graficka sa hdmi izlazom za pavu rezoluciju 720p ili 1080p. I koja od te dve solucije je bolja i dali ima uopce razlike? I neznam koje bi kuciste tocno zel. Prijedlozi za mjenjanje konfiguracije dobrodosli. |
a jel imaš lcd tv koji podržava 1080i ili 1080p ?
trenutno nvidia ima loše drivere. ja imam spojen lcd tv preko dvi-hdmi kabla i slika se ponekad gubi ili treperi jako. inače vizualna razlika između 720p i 1080i nije baš velika. jedino ak pikneš neki bolesno skupi telkač koji podržava 1080p trenutno sam spojen preko vga kabla i slika je ok ali reza neće preko 1280x768 a filmovi već i tu izgledaju super. ali naravno digitalno je digitalno i jedva čekam da nvidija riješi drivere |
kuciste mozes uzeti i ono staro desktop kuciste,na hrelicu za 100kn pa ga malo sam modat,zato sto su nova preeskupa...sto se tice konfiguracije mislim da je ok..
|
Citiraj:
definitivno trebash pazit na velicinu kucista (neznam kolika je ninja, stane li? u silverstone kuciste (pretpostavljam da idesh na LC17)) mozda da ubodesh neku ATI grafulju? (s HDMI ? ) napajanje je OVEEEEERKILL mozesh spojit DVI>HDMI (DVI je samo video, dakle imash josh i kabele za audio) dvi nema problema s 1080p ima razlike izmedju 720p i 1080p, 720p ima 50% manje vertikalnih linija od 1080p. (razlika u kvaliteti slike) |
ja sam pričao o razlici između 720p i 1080i
1080i i 1080p nije isto 1080p telkači (full hd) koštaju 15-25 k |
Citiraj:
nitko osim tebe nije spomenuo 1080i :P mozda planira zadrzat HTPC duze od TV-a pa mu je vazno da ima i mogucnost 1080p? |
1080p može gledat jedino ako kupi telku koja podržava to. nije problem kompu reproducirati ali uzalud ako nemaš na čemu gledat
|
TV jos nemam al planiram ga uzet negde na jesen neki PHILIPS LCD dok se para skupi. Nema veze sad za 1080p, jer tak ionak je malo filmova snimljeno u toj rezoluciji i u videoteke budu dolazili filmovi 720p, a i u toj rezoluciji imam nekoliko filmova i lakse se nabavljaju.
Zanima me dali ako spojis sa dvi>hdmi dali onda uz odgovarajuci tv mozes pustat rezolucije 1920*1080 i 1280*720 ili mozes samo ove sa kompjutora stndardne 1280*768 i tak. i slobodno slozite neku drugu konfiguraciju pa stavite ovdje |
uzmi abiticu iz mog siga(da sad ne tražim) ima HDMI na sebi(to ti je u biti x700 i igre čak i fino rade s njom,WoW na 1680x1050 bez beda:) ) tak da ti ne treba 8600 a i jeftinija je nego ona ploča koju si mislio ubost:)
|
e da, moje preporuka za ATI bila je vezana uz HD2400 i 2600 seriju
|
Citiraj:
komp tada šalje puni 1920x1080 signal ali ga telka prikazuje sa interlacingom (1080i) dok bi 1080p paneli prikazivali sa progresivnim scanom (znači full hd) meni čak i ovi 720p filmovi izgledaju super. ipak je to puno više piksela nego obični dvd |
mislim da su danas izasli novi driveri za nvidiu kaj bi trebali rijesit hdtv problem
|
evo link al to je beta
http://www.nzone.com/object/winxp_2k_162.18.html |
Citiraj:
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4020011 |
ima rezu 1,024 x 768, al necemo sad ovdje o tv-u jer se tema ne odnosi na to
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Skate to hell@ne vidim čemu kupovanje 8600 kad možeš proći preko 1000kn jeftinije,a taj novac fino potrošiš na bolji TV,a na onoj ploči koju sam ti ja predložio dobiješ pravi HDMI a ne da moraš spajat preko DVI na HDMI;) |
pravi hdmi? pa dvi je hdmi video signal al bez zvuka. tak da nema razlike u kvaliteti slike.
|
Citiraj:
p.s. sry, ali imash cudne odgovore na ovu temu (kao da si zamislio kako to treba izgledat i gurash taj koncept, npr pricash o 1080i iako ga nitko nije spomenuo, nudish DVI preko HDMi-ja ...) |
Da,bolje da je spojeno HDMI na HDMI bolja je kvaliteta slike a i usput se i zvuk prenosi tako:).I po tom stvarno nema potrebe za 8600 grafičkom kad se ovako da rješit bez problema,a to da HD sadržaj će slabo radit na E4300 pa da mu treba 8600 ne drži vodu.Kod mene bude kad se diže HD film do nekih 15-20% CPU zauzeća i onda zna past do 10 al tu negdje oko 20% je,sasvim dovoljno da se može gledat i igrat igre,al pošto je ovo samo za gledanje filmova nema potrebe kraj E4300 uzimat 8600 ako misli gledat samo filmove.
|
neznam, nisam bash siguran da e4300 nebi pokleknuo pod h264 u nekom suludom biterate-u :D
neisplati se dati 1000 kn za geforce-icu, ali za 400 kn hd2400pro nije losha kupnja :D (samo treba naci neku s hdmi-jem :P ) |
Citiraj:
zato jer video ide iz grafičke a audio iz zvučne? = 2 odvojena kabla znam kaj pričam pa imam sve to možda ne želi neki šrotni onboard audio i video. ak će već uložit toliko para valjda će imat poštenu zvučnu. |
ati hd serija daje i zvuk na svom hdmi izlazu
|
Citiraj:
|
e to s driverima je zalosno
|
a problem je da jednom kad probaš 1080i onda se navučeš i onda te manje reze ne zadovoljavaju. nevjerovatan eye candy
hm, telka mi je u banani. hdmi ulazi ne valjaju. znači nvidia je kriva samo za overscan. ništa, u ponedjeljak na servis :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:29. |