![]() |
Rijesnje za hladenje
2 privitaka
Pitanje u vezi hladenja. Tek sam danas malo bolje zavirio u komp i vidim(slika1)da je situacija kao na slici(+vruce jako). Odnosno da je graficka preblizu NB- na maticnoj. Temp. na NB-u je ta da kada pipnem rukom da se opecem,vrelo. Temp procesora mi everset kaze 22,kada "zagrijem" proc,ona se spusti na 11 umjestoda se digne,znaci nis. Speed fan kaze 35-36 off load,a bios oko 41-42. Graficka je off load 45-46,load 70ak stupnjeva. Htjeo bi sniziti tu temp na chipu na maticnoj jer vidim da je i graficka malo toplija radi toga,a i mema iznad toga. Trenutno je rjesenja kao na slici 2,mali zalmanic:D,ali mi je prebucan i ne stane u kuciste,a nisam nikakve papire dobio sa njime.
Ne znam da li ima kakvo pametno rijesnje s obzirom da je to tako blizu. Ima li neki ventic mali da zavidam na hladilo? da nije bucan i da nije veliki kao ovaj zalman.:fiju: |
Pa stavi THERMALRIGHT HR-05 ili SLI verziju ovisi koja ti bolje pase na NB i na njega neki ventic da puse (neznam di se nalazi chip ispod tog pasivca).
Ja imam na mojoj ploci isto takav slucaj al se moja grafa u full loadu grije na nekih 42 stupnjeva s stock coolerom, pa trenutno nemam potrebe za Thermalright-om, al da meni grafa tolko grije NB ja bi stavio HR-05. Mozes stavit neki ventic, u biti mozes eksperimentirati da stavis neki 80, ili mozda veci vent nakoso da puse po pasivcu i dijelom po grafi, al neznam kolko bi mogle temperature pasti |
ja bi se na tvom mjestu prvo pozabavio skidanjem zvake sa hladnjaka: opteretis komp nekih 45 min i onda ga ugasis i skines hladnjak dok je jos toplo, skines onu zvaku, fino sve ocistis, stavis as5 ili ceramique i vratis na mjesto. ako nisi zadovoljan padom temperature (a najvjerojatnije neces bit, ja ne bi), kupio bi neki 80mm vent, stavio na 5-7V, i nekako smjestio da puse po pasivnom.
|
Ma da to sam i mislio puknuti neki fan od 80mm i kraj price,mislim da ce temp dosta pasti na NBu jer je stvarno vrel i fali mu malo zraka. A sto se grafe tice mislim da je temp.sasvim ok...mislio sami neki mali ventic staviti,ali oni rade buku,mislim da je bolje ovo od 80mm,pa stavim na pola da puse po grafi i NBu....ok hvala...
|
Vent je fora ali HR-05 je super. Temp mi je prije bila 58-60 stupnjeva što je po meni previše, jučer sam stavio hr-05 i AS ceramic i temp je 28 stupnjeva, dobro istina u sobi je malo hladnije zbog vremena vani pa su i temp niže ali ja sam super zadovoljan. Jšš sam na nega stavio jedan 80 mm FAN na niskom naponu da piri i sve je odlično
|
Imam pitanje, kad smo vec kod hladenja NB-a.
Ovak, planirah kupit HR-05 ili Noctua NC-U6, al nisam ziher da ce stat tu zbog grafe. Evo slike: http://img02.picoodle.com/img/img02/...2m_4c5a25c.jpg |
Citiraj:
|
Definitivno HR-05 SLI, stao bi možda čak i obični ali bolje je ne riskirati i stavit SLI, njega okreneš da strši kamo te volje i uživaš...
|
Kupih HR-05 SLI, i jos mi je ostalo za mosfet cooling.
Sad samo pricekat Accelero S1, i to je to od hladenja. :) Hvala na savjetima, popusio bi gadno da sam isao po svom kupovat. :chears: |
Evo, ovak je to izgledalo na operacijskom stolu. :)
http://img27.picoodle.com/img/img27/...sm_c335067.jpg Prvo je bilo muke jer se komp nije htio palit, samo se ventovi zavrtise. Preslozio opet sve i normalno radi. Temp neznam, jer mi ne rade senzori kak spada. :( |
Jako lijepo sređeno hlađenje :goood:
To je HR-09 na MOSFET-ima jel? Iako ti temp monitori ne rade kako treba, uz ovakvo se hlađenje na tvom mjestu nebih brinu ;) |
Ma ne brinem ja, znam da je sve hladno. (k tome, jos je sve na stock :))
Vise me je zanimala razlika u temp izmedu one zujalice i HR 05. Yup HR-09 je na mosfetima. :chears: On i zalman su jedva stali gore. HR-09 zbog kondica, zalman zbog razmaka kopca. grrr |
uf infinity.... moj san.... jednom :)
|
Lijepo hlađenje MOSFET-a, ja imam nešto skromnije, Spireovi plavi pasivci :D
Kewl konfa Panzer :chears: |
Panzer, lijepo uredjeno, zbilja...
Jos samo da "podebljas" grafulju sa hladnjakom i to je to. Salim se... Ovo je spremno za clockanje. |
*ebesh plocu u koju moras ulozit jos prek 350kn za hladjenje. Mogao si odmah u startu uzet bolju plocu :)
|
Thx, hladenje za mosfete je uletjelo neplanirano. :)
Vjerovatno cu jos morat promjenit napajanje, ili barem vent u njemu. Citiraj:
Neznam, ali nemam srece s OC i ovom konfom. Jucer ga clocknuo na 2300, napon stavil na 1.3 (1.25 stock) i radio 5min i zgasio se. Prva sumnja mi je da sam nest krivo podesio u biosu, druga napajanje. Citiraj:
Ali gledaj dugorocno, Infinity mi je ostao jos od stare konfe, a ziher ide i na sljedecu, isto kao i HR 05. za mosfete nisam ziher da ce pasat na drugu plocu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Preskup mi je bio intel u tom trenutku, a i hitno mi je trebal komp pa nisam nikakve kombinacije s Intelom pokusaval. Trenutno sam AMD-ovac, al u dusi jos uvijek Intel. :D |
Citiraj:
|
trebao bi i ja promjenit hladjenje svoje ploce pa molim pomoc. ploca je asus m2n-sli deluxe. sto mi je sve potrebno? HR-05 ide definitivo gore, sad jos sam ne znam za ostalo sto preporucate(mosfet...)? ako netko zna da mi pomogne u odabiru. tnx
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:35. |