![]() |
Pomoc za overclock athlona x2
Imam procesor AMD Athlon 64 4600+,koji bi trebao radit na 2400 MHz default,ali meni je postavljen na 2000 MHz,i sve preko toga mi gasi komp.dakle ne mogu ga ni overclockat.imam napajanje A-open 400W,grafu 8800GTX,hard od 320 GB,2 GB DD2 800MHz.u hgspotu kazu da je napajanje dovoljno za to. Sta kazu internetski drugovi??u cemu je stvar??
|
Mislim da ovo ide pod hardverski ili OC..
btw, probaj staviti novi bios od maticne, probati tako - Kako flashatio BIOS na matičnoj |
e da ti kazem.bas si pogodio di ces stavit tu temu.
|
mislim da ti napajanje nije dovoljno jako
|
Smrdi mi na napajanje...jer ipak,unutri je 8800GTX...ajd probaj zamjenit napajanje za neko jace ako si u mogucnosti pa onda probaj podic brzinu CPU-a..
|
Ja ne bi rekao da je problem vezan uz napajanje. Nabaci sliku iz biosa
|
slažem se, iako je tih 400W možda na knap, teško da bi se proc downclockao 400Mhz zbog napajanja. Prije bi bilo zbog postavki BIOSa.
|
t
hm ovo napajanje koje imas mislim da ti vuče i zadnji w iz njega ipak je tu 8800gtx
onda hardovi przilice, nisi napiso al sigurno imas uzmi ti napajanje neces pogrijesiti. e da ak još to misliš clocat zaboravi da mozeš sa tim napajanjem nesto. Citiraj:
|
Da napisem za kolegu,
3d mark score se popravio odkad je u hgspotu dobio zamjensku grafu, sa starom nesto nije bilo u redu. S novom grafom je zadovoljan i vozi 3d mak score cak i nesto vise nego na bugovom u nekim testovima. Proc smo clockali na 2.7v stabilno (sinhorono s memorijom) grafa radi na 650mhz jezgra (pisem iz pamcenja, nemam trenutno grafu pred sobom) a memorija na 950mhz (tako riva tuner ispisuje) stabilno vrti 3d mark i ne pokazuje probleme, sad me pak cudi sto napajanje jos uvijek vozi kak spada? |
to je nevjerojatno! ljudi kupe "mrcine" od komponenti,i onda si ostave staro napajanje da pogoni takvu konfu!
dabo-ajd probaj sa drugim napajanjem,resetiraj bios od matične,pa nam onda javi |
Ha neznam, danas smo digli jos malo proc i stigli do skoro 10 somova (negdje oko 9 tisuca je bio) u 3d mark 06, jedino kada proc dignemo na 2.7Ghz onda zna brejkati Colin-DiRT, ako je na 2.6Ghz onda je sve ok,
napajanje znaci daje fakat sve od sebe? inace, da napomenem - odkad je tu zamjenska grafa nema problema sa 3d markom.. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |