![]() |
Program za izračunavanje frekvencije memorije kod AM2 procesora
Negdje sam prije 2-3 tjedan naletio na ovaj program ovdje na forumu, ali ga sada nigdje ne mogu naći. Tražio sam ga 1h po forumu i google-u, bez uspjeha.
Uneseš množitelj i FSB, a on ti napiše na kojoj će frekvenciji mem. raditi. Jel može itko dati neki link, ili barem naziv programa. Hvala unaprijed. |
Mislim da je Vuco prije par dana bacio link na jedan...samo ga ni ja sad nemogu naći....
Probaj s ovim... |
|
To je to! Hvala!
|
ja bih trebao program za 939
|
Isuse ljudi pa dajte si više upalite malo taj mozak...
Mislim fakat... Ako je djelitelj memorije na DDR400 postavci onda je to 400:400=1:1=1 ako je DDR333 onda je 333/400=0,83 ako je DDR266 onda je 266/400=0,66 onda to kaj ste dobili pomnožite sa FSBom koji oćete i dobijete takt memorije... Treba vam komad papira i olovka ili obični kalkulator... Edit: Ako gledamo osnovne frekvencije FSBa za omjer onda je to 200/200 (za DDR400), tj 166/200 (DDR333) ili 233/200 (DDR 466) Isto je i za DDR2 i za DDR3 samo je osnovna frekvencija u ramu 4x za DDR2 i 6x za DDR3 (DDR2 - dva puta signaling dok raste napon i dva puta dok pada -a zato je 4x, a DDR3 tri puta prenosi dok napon raste i pada - zato je 6x) |
To tako ne ide, yedwy. ;)
|
Za AM2 nejde to je istina - ali on je pitao za s939... :D
Btw AM2 - ništa lakše jedina razlika je da se radi o DDR2 pa imamo 2:1 mem:fsb omjer (tj. 4:1 ako se gleda osnovna frekvencija FSBa) pa ide 2x400/400 (4x200/200), pa 2x333/400 (4x166/200) itd... Opet isti keficijenti, zapravo možda sam trebao i gore napisati osnovnu frekvenciju - budem dodao... :p |
Ne možeš ni za AM2 ni za 939 tako računati jer takt memorije ovisi i o CPU množitelju, ne samo o memorijskom množitelju. Za AM2 postoji taj gore programčić, a za 939 postoji ova tablica...
http://www.gg-noobs.com/files/A64D1.jpg (cca 500 kB) |
Možeš...
Množitelj CPUa i Djeljitelj za Memoriju su za DDR400 na s939 tj za ddr2 800 na Am2 uvjek identični zato jer osnovna frekvencija mora biti 200 a ostale je lako izračunati prema rečenoj formuli, postoji istina određeno zaokruživanje koje malo mjenja stvar alu to je uglavnom manje bitno ako baš ne tjeraš nešto na MHz precizno do limita memorije, a u tom slučaju ionako ti takav soft zapravo baš ništa ne znači jer moraš ručno testirati... Sam iznos djeljitelja koko iznosi (10 ili 14 ili 13 npr) ti ništa ne znači u tome svemu... |
Upravo ti djelitelj daje potpuno točnu frekvenciju memorije, a ne nešto otprilike...
Stavi svoj proc na 200 x 9, memorijski djelitelj na DDR333 pa mi javi na koliko ti radi memorija, je li na 333 MHz po tvom ili na 200 x 9/11 = 327 MHz po mom. Provjeri i u Everestu i u CPU-Z-u jer mi je samo jedan od ta dva davao točnu vrijednost, ne sjećam se točno koji. |
Ti ne kužiš - ja to znam što ti govoriš - ali tih par MHz ne igra nikakvu ulogu pa da bi to nekome posebno značilo bilo što - to ti ja govorim... :)
Dali je 333 ili 327 - koga to briga čovječe? :) Osim u slučajevima kad moraš točno na Mhz naštimati jer preko toga puca ram a to ionako možeš samo dizanjem mhz po mhz i testrianjem s memtestom, a ne napamet računanjem s bilo kakvim progijem... |
Za 939 A64Info.
|
Skinuo si onaj program gore za AM2...Stvarno zgodan programcic :)
|
Jep, ako se gleda po yedwy nacelu onda je tocan everest, a ako se gleda ovaj programcic onda je tocan cpu-z. Inace everest pokazuje 714MHz, a cpu-z 816MHz. Znaci nemalih 100MHz razlike. To nekima puno znaci.
|
Neznam momire meni CPU-z i Everest pokazuju apsolutno identično i to u decimalu...
2400MHZ CPU i mem djeljitelj 12 (ako te baš muči) i DDR na 200 tj 400 iliti PC3200... |
Citiraj:
http://img101.imageshack.us/img101/6...biloyv2.th.jpg |
Mda očito je da procevi sa "necjelim" multijima imaju razliku dosta veću...
Tja nema veze prgram je nađen a ja ću se i dalje držati kalkuliranja na svoj način kao i do sad... |
A ja dosad nisam nista ni racuno. Nego puknem i isprobavam pa sta bude.
|
:D:D:D:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |