![]() |
Koji 92mm vent
Treba mi 92 mm vent, e sad imam dva u planu, pa koji je bolji:
PAPST 92mm N/2GLLE ili Schyte Minebea 92mm?? |
ako mozes nac schyte onda uzmi njega...dobri su, papst je bacanje para, a ako ne nades to, dobra kupnja su ti Sharkoon modeli
|
ima koji 92mm vent da u sebi ima plavu LEDicu?
|
Da ne pocinjem s istim naslovom dizem malo temu ....
Trebam savjet koji 92 mm vent kupiti u Vž???? Jer mi se neda placati postarinu za 2 ventilatora. Ko zna kakvi su GT 92?? Imam gt 120mm i odlican je, ali imam i novog gt 80 koji ne valja nista isto ko i 92mm revoltec. Na nb hladnjak sam del neki prastari 40mm vent iz nekog P1 (valjda) kojeg imam uglavnom ugasenog a po potrebi mu dam 5 ili 12V prek zalmana mfc1 i taj vent koji sigurno ima vec godine rada za sobom popisa gt 80 i revolteca 92, a oba su nova. |
Sharkoon definitivno, TomRi ih ima puno u svojoj mašini i veli da su "nečujni" a da papsta čuje na 2metra. Inače u Ve-mulju ima glacialtechove 92cm, sa 5 pera, isto su dosta tihi, na 12V se jedva čuju.
|
Ne, ne, taj GT se isto čuje, a ležaji imaju zvuk nekakvog drapanja ili pucketanja, ne znam kako najbolje opisati. Ne znam kakvi su 92 mm Sharkooni, ali vjerujem da su dobri kao 120 i 80 mm braća.
|
GT 92mm se čuje i na 7V, no daleko je to od neke buke, ali se čuje. Na 12V nečujan?! OMG! Nikako!
A što se tiče ležajeva, klasični problem kod GT-a inače bi bio odličan ventilator. Ipak imam 3 od 92mm i 1 od 80mm. |
Moji se ne čuju, a čujem 14cm vent na 5v iz napajanja :) Na bočnoj stranici su i cijei case dok se upali 2 x 92 Revolteca na 7V, 2 x 92 Glacialtecha na 7V, 1 x 120 Glacialtech na 12V, te 140 YateLoon na 5V, ima dubok zvuk, više kao klima na minimalno udaljena od tebe na kakvih 5m, Revoltecima se malo ležaju čuju.
|
Ima li tko kakvog iskustva s evercool ventilatorima??
Ima u Vz za nabaviti EC9225L12S po smjesnoj cijeni. |
imam ja evercoola starog 7 godina...:D mogu rec da je vent ok... skinul sam ga z neke grafe i stavil ispod harda temp je pala za 8°C... EC4010M12S
i vent je tih :goood: (dok je bio u caseu nisam ga cuo) |
Citiraj:
Ocito da moram porazgovarati s nekim trgovcima o nabavci kvalitetnijih vent. |
Trebam dva venta od 120 pod uvjetom da imaju blue led,da su tihi i moraju imati tri pin prikljucak i gdje se mogu nabavati??
|
xilence je dogovor na sve
92mm 120mm blue led znam da piše molex ali tako piše i na običnom 120mm pa ima 3pinxki i molex :) odi pa provjeri :p na sajtu od xilence piše da ima samo molex što nije istina :) |
|
Citiraj:
Hamm dali mozes potvrditi da ima 100% 3pin prikljucak!!?? |
da mogu 100% potvrditi da ima 3 pinski priključak ovaj obični od 120mm koji ne svjetli..u ostalom uzmi telefon i nazovi dučan pa ih pitaj :)
|
Xilence 120mm LED fanovi nisu tihi! Daleko od toga. Rondaju i cuju se kao uostalom i svaka 120ka na preko 1.200 rpm (ovi se vrte na 1.500-1.600).
Kad im se smanji brzina potenciometrom, LEDice pocinju strmoglavo tamniti, tako da na cca 1.100-1.200rpm su skoro ugasene. Ja sam ih zamjenio Coolermasterovima (iz Linksa) i oni su vec malo bolji, iako se i oni cuju. No kod mene su zatvoreni iza debelih vrata i unutar P180-ke, pa su dovoljno "umrtvljeni". |
ZOMG
Odlucih se konacno napisat nesto o ventovima(mada ovo treba stavit u sticky jer ocito 90% ljudi NEZNA elenentarne cinjenice o ventovima)....ffs
Ovaj tih, ovaj ko turbina,ovaj ovo, onaj ono.......ffs Svaki renomirani proizvodjac ventova ima GAMU VENTOVA u svakom dimenzijskom razredu (noobe citaj: vent koji se ne cuje ali ni ne puse, vent koji se malo cuje ali i malo puse, srednji vent, te vent koji ima 100kubika protok ali se cuje pun kur**). Znaci ako vent ima oko 20dbl sigurno mu je protok banana...analogno za ostale. Jedina razlika izmedju pojedinih ventova je namjena a shodno tome i cijena( ovdje ulaze npr. PAPST ventovi koji su IMHO najkvalitetniji ventovi od onih koje sam ja vidio, ovdje mislim na kvalitetu izrade, garanciju protoka od +-10%, te opcenito spektar game ventova). Znaci vent od 15kn na 5v ce bit tih ali sa malim protokom a ekipa ce cudi kad im Sharkoon(90kn) ili Papst(120kn) VRISTI ko turbina na skodi fabiji 1.9TDI mada mu ljepo pise na ventu da je to vent na 45dbl i 100kubika protoka npr., ali ko to cita, samo se pita imas onaj od 120mm i gotovo......noobish imas 5v, a ako nemas na molexu swapaj kablove (prvi i zadnji pin) i eto ti tisine.....a ne tu neka sra** ovaj necujan a kosta 10kn i puse ko usisavac dok zalman ronda i ne hladi... odo ja u f analizu, ali ***iga kad se svako malo jave ninje:lol2: |
Citiraj:
Mislim da je ovdje bitno de se vent ne cuje, a ipak da nekaj puse. Eto na takav vent jos nisam naisao (92mm). Za one koje bune oznake cfm i m3/h 1cfm=1.69896m3/h 1m3/h=0,5885cfm |
Riba korisna napomena... :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:55. |