![]() |
ecs ili leadtek 7900gs?
u ve-mulju imaju obje i planiram uzet jednu od tih (ako ne uleti neka zanimljiva ponuda:)) i zanima me da li se isplati dati 50 kn više za leadteka?
stavljao bi i zalmana vf-700cu na nju i klokao pa me zanimaju vlasnici koji su kupili ECS kako se kloka? hvala |
jel vec imas Zalmana?
Ako da, onda definitivno Powercolor X1950GT. Ta grafa inace dolazi sa glasnim coolerom, ali kad se stavi Zalman, milina. i Znaj da VF700 na 5V lose hladi X1950GT, barem ljeti. |
Citiraj:
Grafa s stock coolerom ide na 675/1850MHz. |
moj glas je isto za leadtek ali pogledaj si i gigabyte imas vec tvornicki montiran zalman a kartica isto vuce kao luda
|
Citiraj:
|
da, gledao sam i tog powercolora x1950gt. jel ide bar na taktove pro-a? čini mi se da sam negdje vidio da si dobio dobar rezultat..
nemam zalmana ali uzet ću ga odmah sigurno.. za gigabite-ovu mi se ne isplati dat 1255 zbog zalmana vf700alucu kad je on 140kn u formelu, a za 170 dobijem 700cu verziju. |
Citiraj:
od ecs-a i leadteka izabro bi leadtek, al prvi izbor bila bi mi 7900GS od Gigabyte-a, tvornički clockana na 525/1440 i tvornički ugrađeni Zalman. Je da je skuplja cca 200kn od Leadtekove ali ak ju oces fino clockat Leadtekica Bu te dosla iste pare ak bus posebno na nju stavlo Zalmana i jos pitanje ak bu potegla ovolko ko Gigabyteova... |
Citiraj:
|
e, to sam htio čut!:goood:
mislim da je za trenutnih 964kn i 2g. garancije ECS best buy i planiram ju uzet. gledao sam na nekom forumu i volt modove za nju koji su 'mačji kašalj' i mislim da se iz nje može dosta izvuć. |
I ja je imam i mogu ti reći samo da ti ne trebaju nikakvi volt modovi za nju. Samo je ubaci u komp i deri...ide toliko visoko da mi se nije dalo više clockirati (ati tool je sa memorijom otišao preko 1600 bez errora).
|
super ak je tak! nadam se da će se i moja dobro klokat:)
|
Pogledaj uzivo tu ECS, bilo prije par sedmica dosta rasprave u jedom threadu oko te kartice. Izgleda da su neke imale na sebi ZeroThermov hladnjak.
|
znam, al čini mi se da su u Osijeku, gdje ću ju kupit, svi dobili običan cooler. nije bitno, ionako ću stavit zalmana
|
ECS je bolji izbor naspram Leadtek, zbog boljih OC mogućnosti.
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam Gigabyte i grafa je zvjer! Overclocka se ko luda, a ostaje fina friška i hladna nakon dužeg igranja igara :D Maksimalno sam je OC-ao na 654/1728, išla bi još ali mi je slider na CoolBitsu došao do kraja/ruba :D Trebao bi probati sa RivaTunerom ali mi se ne da! |
Citiraj:
|
napravi Volt mode, lako je... stavi je na 1,3 ili ,1,4V pa će da ide preko 600...
|
Citiraj:
Ja sa toolsima samo probam do koliko teoretski ide, ali nikada ne klokam s ničim drugim osim rivatunerom i onda vrtim 3dmark 2005 ili 2006-pogotovo trebaš obratiti pozornost na test canyon flight iliti kako ga ja volim zvati: "napoleon i cepelin":D Meni je sa default hladnjakom (onim običnim) radio na 580/1600 bez problema, ali nisam karticu sa njime htio forsirati (iako vjerujem da bi išla još više). |
Citiraj:
|
ma za Volt mod ti treba par sekundi
...imam Lidtekicu koja na 1,4V ima temperature 50-70 stupnjeva (orginalni je hladnjak odličan) i radi preko 10200 ...2005 čmarkova (zbog nekog problema ne mogu pokrenuti 2006 ?!?, nemam pojma nešto se kolje i baca neku poruku, a radilo je prije...) taktovi idu 680/940 , no stalno je na 650/850 |
Citiraj:
Inače, default 7900gs po specifikacijama rade na 450/1380, tako da već ustartu gigabyte i ECS daju clockane kartice što je vrlo pogodno za one kojima ne ide ili ne znaju clockati. Mislim da je gigabyte 525/1440, a ECS 500/1380. Na svakoj od ove dvije kartice mema može ići preko 1600 bez volt moda. |
Moj ECS ne ide dalje od vrijednosti u "moj komp".
Iako sam probao samo kroz forceware klokat, ne prolazi test iznad 570 i mema iznad 770! Ati tool pokazuje opake artefakte na onoj kocki od 580 nadalje! |
ja sam napokon kupio dotičnu ECS-ovu karticu i mogu reć da sam prilično zadovoljan. odmah sam stavio i zalmana vf900.
s ATT ide na 620/1750, a zalman je spustio temp s 70c na 48-50c ovisi kako vent radi. možda budem radio i volt mod al neznam šta onda s garancijom?? jedno pitanjce: šta kad se pojave zeleni pikseli u ATT jel to granica ili treba ostavit da vrti i dalje pošto ne daje nikakve erore? |
u ATI tool-u ne smije bit nikakvih artefakata niti točkica
|
tako je, u ATI Toolu u onom prozoru nesmije biti nikakvih mrlja i slicnih stvari :)
evo moje leadtek 7900GS s voltmodom za GPU na 1.4V http://www.imagesforme.com/thumbs/73113dmark2005.JPG isla bi jezgra i vise, probao sam na 660Mhz, ali nakon nekog vremena se pojave artefakti jer se grafa prilicno grije (stock cooler je gore :D), moram cim prije nabaviti zalmana VF900 |
Citiraj:
kako si pravio mod? flomasterom? |
žica, nisam ga ja radio, to je tigmanova 7900GS no mod je sasvim jednostavan jedino trebas biti oprezan kod lemljenja jer su jako mala mjesta di trebas lemiti :)
|
A možeš to i sa srebrom napraviti, još lakše, pa i ako pogriješiš lako obrišeš...
|
srebrom?de pojasni
|
ovak to zgleda na 7900GT
http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=vGPU |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:40. |