![]() |
Problem s maticnom, barem mislim da je tako
uglavnom, sinoc se komp poceo cudno ponasati, nakon nekih pola sata igranja wow-a bi se jednostavno resetiro i nije mogo uc u win, tek nakon isključivanja napajanja bi se mogo ponovo upalit i uso bi u win bez nekih problema i onda nakon 15 min ponovo resetirao, nakon negdje treceg paljenja poceo je tulit, prvo da mu nesto nestima s memorijom, onda slijedeći put da je pregrijan i tako u nedogled temperature proca nikad nisu prelazile 50° a graficka je bila maksimalno na 70°
konfiguracija je sljedeca Maticna: ASROCK S939 DUAL - VSTA proc: AMD64 SanDiego 3500+ vga: GAINWARD 6600 GT GS ram: 2x256 kingmax (433) i 1x512 kingmax (433) hard:maxtor 80 gb psu: neko noname 350w molim cjenjene pcekspertovce da mi pomognu :D |
maxtor ?
malo izvrti testove... |
ehh, bi vrlo rado ali nemogu vise uc u win, trenutacno sam na curinom kompu, svaki put kad ga upalim druge beepove ispusta, vec sam proba memoriju jednu po jednu stavljat ali opet ista stvar
|
Otvori komp...pogledaj jel su kondenzatori na maticnoj u redu(ne smiju bit napuhnuti nit iz njih nesto smede izlazit ;)...pogledaj jel se svi ventovi normalno vrte
|
sve se izgleda uredu cimer i ja tri puta provjeravali, a ventovi rade normalno
|
ajd ti stavi neko "brand name" napajanje,pa bumo vidli..
nevjerojatno kako ljudi na "novije" komponente stave šroteks napajanje |
Premda baš nevolim gledati ovakve isključive dijagnoze oko napajanja jer "noname" može značit i da neko nije jednostavno nije nikad čuo za tu marku ili sve da je i pravi "noname" može biti rebrand viškova napravljenih u megatvornici za nekog drugog, u oba slučaja ne mora biti nužno loše...
Ipak ovaj puta cro_vet je bjerojatno u pravu, svakako isprobaj s nekim drugim napajanjem (probaj posudit da ne kupuješ napamet) a ako ne pomogne onda je nažalost 99% ploča kriva, možeš probati memtest i ostalo izvrtit ako se uspije dignut ali prilično je sigurno ploča (ako nije napajanje) jer ostale komonente se u pravilu ne manifestiraju tako mada može proc ako dobiva nedovoljno struje isto slično izvodit, ali onda on u pravilu nema radi/ne radi nego stalno ne radi... Uglavnom napajanje->ploča->ostalo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:27. |