![]() |
Problem s xfx 7600gt
radi se o AGP verziji XFX, GeForce 7600GT
Nova iz Linksa. Ubacim u comp instaliram sve sto treba i sve je ok dok ne pokusam pokrenuti nesto zahtjevnije. Dakle windowzi rade, ali kad pokrenem igru ili npr test u everestu jednostavno mi se ugasi monitor tj baci se u standby kao da je comp ugasen iako igra i dalje radi samo nema slike. Imam Logitech G15 tipkovnicu pa na onom LCD-u imam Performance monitor. Po njemu vidim da cim je opterecenost procesora visa od 50% nestane slika na monitoru. Kad padne ispod 50 opet se pojavi! Prvo sam mislio da je slabo napajanje ( bilo je od 350W) ali kad sam stavio 450W nista se nije poboljsalo. Spojeve sam provjerio, dakle sve je dobro ustekano. :( |
koju si karticu imao prije toga u kompu???ako je to bila ati,onda se mješaju valjda driveri...ali ja mislim da je najbolje rješenje svega ovog da reintaliraš windowse i provjeriš ako si u karticu uštekao kabel za napajanje ako to kartica uopće ima...
|
driver clinerom počisti ostatke starih drivera...
drugo... probaj prebaciti kabel od monitora na drugi... |
a ovisi i koje napajanje imaš, MS od "350"W ili od "450"W ti je tako svejedno, ali napravi ovo što su ti dečki rekli, dakle sa driver cleanerom u safe modu počisti sve što je bilo od ATIa
|
Citiraj:
Probaj nabaviti(posuditi) kvalitetnije napajanje, pa probaj s njim. |
I uštekaj napajanje u karticu ako nisi. Piše da si provjerio spojeve, ne znam na koje misliš ;). Dobrodošao na forum.
|
bila je ati 9600xt i pocistio sam u safe modu sve driver clinerom ali to se dogadja i kad nema nikakvih drivera gore ...i u safe modu. Ako npr kliknem na my computer zauzece proca kratko skoci i odmah se monitor na sekundu dvije ugasi pa opet upali.
Kompletno reinstaliranje bi mi bila zadnja opcija :-/ Ima otraga prikljucak za napajanje i sve je dobro ukljuceno. Napajanje je bilo Chiftec 350W a nabavio sam Chieftec 450W (nepotrebno jer nije pomoglo :-( ) Ima li jos nesto sto bi mogao probati a da nije reinstaliranje windza? Radje bi ju odnio na servis prije tog koraka. Eh da i opcija da ju probam kod nekoga bas nije ostvariva, svi se razbjezali na more ili uce za ispite... @ tutix hvala na dobrodoslici, da je barem sretniji razlog ;-) |
ma samo ti reinstaliraj winse, a ne da dođeš na servis pa čekaš 2tjedna da bi ti naplatili 60kn za lažnu reklamaciju
|
koju ploču imaš ? mislim na čipset !
"reinstalacija" koju predlaže Bugger nema apsolutno veze sa tvojim problemom...tako da ne gubiš vrjeme problem je HW, a ne soft ...ukoliko si deinstalirao ostatke ATI drivera kako smo predložili... |
MSI K8N Neo2 Platinum
Chipset • nVIDIA® nForce3 Ultra - AGP3.0 8X |
Ak ti ništ ne upali, probaj stavit AGP4x. Kod mene je upalilo. Ne znam, al čini se da je problem u NF3
|
samo reinstalacija :respekt:
|
Eto na kraju balade cu ipak morati reinstalirati windoze. Ovo mi je odgovorila ekipa iz Linksa
Citiraj:
ps jel moram cistu reinstalaciju napraviti ili je dovoljan onaj "popravak" ? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:56. |