PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Dial up konekcija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73085)

Zyklon 27.06.2007. 12:16

Dial up konekcija

Evo jedan totalno nejasan problem, zatzo i ne znam jer da tu stavim temu... ( ako je krivi forum neka modovi premjeste i uvaže ispriku :) )

Ovak, frend ima conexant int PCI modem i 2 veze na net, T-com i Carnet...
T-com se uredno spoji, a carnet ne može dobiti vezu s serverom ( nije zauzeto nego javlja error 638 )

Kada odnesemo cijeli komp kod susjeda radi t-com i Carnet....

Kada zamjenim modem kod njega doma također radi jedno i drugo...

U čemu je problem??

Mr.Black 27.06.2007. 12:44

Citiraj:

Autor Zyklon (Post 755995)
Ovak, frend ima conexant int PCI modem i 2 veze na net, T-com i Carnet...
T-com se uredno spoji, a carnet ne može dobiti vezu s serverom ( nije zauzeto nego javlja error 638 )

Kada odnesemo cijeli komp kod susjeda radi t-com i Carnet....

Kada zamjenim modem kod njega doma također radi jedno i drugo...

U čemu je problem??

znači da je problem u modemu..error 638 javlja da nisu ispravni driveri za navedeni modem...re-instaliraj drivere ili stavi novije...

Zyklon 27.06.2007. 17:23

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 756009)
znači da je problem u modemu..error 638 javlja da nisu ispravni driveri za navedeni modem...re-instaliraj drivere ili stavi novije...

Probao s zadnje revizije drivera ista stvar... Ali zanimljivo je da taj isti komp s tim modemom kod susjeda se spaja na obje veze bez problema... A doma isključivo t-com i to bez problema...

virus1 27.06.2007. 18:08

Kupi novi modem. To ti je cca 50kn. Znači odi sa frendom i slupite 100 plastičnih flaša. :lol2:

igorba 27.06.2007. 23:45

Kakvo kupovanje modema, to je neisplativ sport... nađi nekoga da ti pokloni. Kupovanje 56k modema i floppy-ja u današnje vrijeme je bacanje novca. Možeš probati reinstalirati drivere za modem (ne nužno staviti najnovije), i obrisati pa ponovno napraviti vezu za CARNet, ali mi nikako nije jasno da radi kod susjeda.

Zyklon 28.06.2007. 14:54

Pa to je i meni nejasna stvar.... Nevjerojatno.... US roboticsov externi modem radi i kod njega doma s jednom i drugom vezom, a interni conexant samo s carnetom... A kod susjeda sve radi bez beda.... Ništa mi nije jasno...

Tražim već neki jeftinjakerski modem, ali ne znam dal će to uopće rješiti problem

virus1 28.06.2007. 15:20

Citiraj:

Autor Zyklon (Post 756999)
Pa to je i meni nejasna stvar.... Nevjerojatno.... US roboticsov externi modem radi i kod njega doma s jednom i drugom vezom, a interni conexant samo s carnetom... A kod susjeda sve radi bez beda.... Ništa mi nije jasno...

Tražim već neki jeftinjakerski modem, ali ne znam dal će to uopće rješiti problem

Kupi si US roboticsov, on ti je malo skuplji, al radit će. Samo trebaš skinut drivere s njihove stranice jer modem dolazi gol, tj. bez ičega (ako kupiš u HGspotu kao ja).

ZAHHAROW 29.06.2007. 11:55

nađi nekog da ti ga pokloni, ja sam ih svoje sve poklonio. al pogledat ću dal imam koj, pa ti javim na privatno ak imam.

WraGG 29.06.2007. 12:17

Imam ja jedan motorolin za pokloniti, ali si malo daleko ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:57.