![]() |
Backup/image snimljenih win
Malo sam serchao pa vidim da se za to koristi acronis true image (nisam ga do sad koristio). Imam prazni sata disk iz siga na kojeg bi stavio win i jedan manji PATA na kojem su mi neki dokumenti i pjesme. Koja je procedura? Ja sam to zamislio tako da najprije snimim win na sata, sve drivere i esencijalne programe, acronis i zatim? Kliknem neki backup gumb i na koji disk ga snimim? Jel prvo na disk pa na DVD ili može odmah na DVD? Ako se dogodi neko sra... i moram formatirati taj hard na kojem su bili win, kako ih vratim sa tog hipotetskog DVD-a natrag i jel sve isto kao što je bilo prije?
|
|
Tako je ...instaliraj OS,drivere,posjeti stranice,dodaj u favorite (bookmarkse),
---stavi sve ono što ti treba ..itd. Instaliraj Acronis True Image,,u njemu imaš opciju "create backup"--prati upute..,,i image sejvaš na particiju na kojoj ti nisu Windowsi. Iz tog Imagea možeš recoverirat pojedine filove,foldere,pa i cijelu particiju..... A. ako taj Image misliš stavit na DVD ,(što je korisno ako ti disk prdne) , moraš napravit da ti taj DVD bude bootabilan(što se može pomoću Acronis True Imagea i Ultra ISO-a)..detaljne upute >>> http://forum.pcekspert.com/showthrea...ht=image+diska |
U tom topicu na kraju piše
Citiraj:
|
Acronis True image V 09 daje ti opciju dali ćeš napravit image SA ili BEZ MBR
Master Boot Record I Image i Clone disc služe istoj svrsi , prema tome napravi što god hočeš,, ili napravi oba , da se malo ispraksiraš,i ispitaš što tebi više odgovara |
Mislim kako bi, prije same izrade imagea, a nakon instalacije svega, bilo dobro napraviti sysprep. Nisam neki fan potpunih klonova.
|
A sysprep je? Što fali potpunim klonovima? Ako je komp isti i win su u tom stanju radili zašto ne vratiti potpuno isto stanje? Ne kužim se u to pa molim te objasni
|
Meni kao network adminu potpuni klonovi na mreži stvarno ne trebaju, no ako ćeš lijepiti image na komp za po doma - onda nemaš problema. Budući da pišem s posla, često mi se zna dogoditi da se ne prešaltam potpuno pa odgovaram iz kuta administracije mreže od nekoliko stotina računala. Događa se i najboljima, pa kako ne bi i meni. :D
Evo TechNet članak vezan uz sysprep. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52. |