![]() |
Asus P5W DH Deluxe - problem s prepoznavanjem diskova
Imam matičnu Asus p5w dh deluxe i diskove po redu, 2 WD 500gb, 2 Seagate 300gb, i 1 WD 80 gb,svi serial ata2,oako kad spojim disk veci od 128 gb, on ga prepozna kao 128, npr 500 ,300, giga prepozna kao 128,a na drugom kontroleru od maticne ok radi tj na Jmicron, a na intelovom i EZ backup bas nece, neznam dali je stvar u biosu, driverima, controleru ili necemu jos,,, molim za pomoć, hvala
|
koji su windowsi gore? Mada opet je čudno ako radi na jednom a na drugom ne.Možda da probaš flashat noviji bios
|
Windows XP, iako mislim stavit vistu kad rijesim te diskove, flesovo bios, stavio zadnju verziju, i opet isto
|
Stavi SP1 ili SP2 pa će svi biti prepoznati kako treba. Nakon toga trebaš otići u Disk Management i isformatirati Unpartioned Space na diskovima pa ćeš dobiti puni kapacitet diskova.
|
SP2 imam ali nista, a kad dodem u disk managment i tamo pise 128gb, i nema Unpartioned spacea,
|
Ja sam jučer imao sličnu situaciju 160gb kao 128gb.
Podijelio sam ga na dve particije i onda je ok(imam sp2 xp) |
Citiraj:
xp sp2 mi je pokazivao 166 GB od 320 (tj 300GB) a kad sam tih 166 podijelio na 120 i ostatak pojavilo se ostalo u disk managmentu |
Aha, probat cemo tako, a malo mi je to onak...imam dva diska od 500gb i dva od 300, koliko ce to bit particija onda,probat cu pa javim,hvala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |