![]() |
Graficka problem & kupnja nove
ovako , stvar ozbiljna i hitna.
amd xp 2100+ ,512 ddr , abit nf7-s 2.0 , graf. gainward gf 4 ti 4200 128 ddr GS VIVO . prije nekih tjedan dana se pocelo *ranje desavat. kad sam upalio komp i dode do djela di se ucitavaju win [ win xp pro ] , tam je slika sjebana nekak i neke crtice se vide i komp se samo resetira. onda sam oso u safe mode , uninstalirao graf i drivere itd , digo windowse normala i stavio default drivere od graf i onda ok , al cim bi updetao drivere na novije , ponovo isti problem , doslo bi do djela di se win dizu. bio sam i formatirao i nije pomoglo. nakon cca 3 dana samo od sebe proradilo i danas [ dva dana nakon kaj normalno radi ] mi ponovo isti problem , tj komp mi samo zabloko , slika se sjebala i moro u safe mode i uninstalirat graf itd. zna netko u cem je problem ? na defaultnim driverima od windowsa ,kad se dizu windowsi isto je *jebano ono kad se ucitavaju , no normalnu udu u windowse.... sad mi se ikone 'gube' , malo slike ima pa nema [ radi na 100 hz ] itd..... onak sve cudno.... cooler na graf. radi normalno , nije nes pretopla..... btw jel mi ovo najbolji izbor do 1500 kn ? 5054 VGA SAPPHIRE ATI Radeon 9600PRO 128 bit, 400 MHz, 128 MB, with tv out & DVI 1.418,95 1.348,00 12 btw koju graf kupit do 1500 kn !? |
Re: Graficka problem & kupnja nove
Citiraj:
Imas u Ve-milu Radeon 9700 np (BBA) za nekih 1500kn, to ti je najbolji izbor ak kupujes vec novu. |
a dobro.
nego koliko bi ja mogao dobit za tu svoju giforcicu , da je full ispravna ? to delux izdanje itd ? btw kak skuzit dal je stvar do pregrijavanja ili nes drugo ? |
Mislim da je to do software-a.
Da sam na tvom mjestu jos nebi kupovao novu graficku jer je i ta skroz dovoljna. |
Citiraj:
sve koristim vec duze, a drivere koje na graf koristim [ 43.45 ] radili bez problema mjesecima. |
Pa probaj stavit neke druge detonatore (npr 41.09) pa ces vidit jel do softwarea ili nije.
|
Probaj reinstall windowsa :)
|
Citiraj:
frend veli da mozda crkla memorija na grafickoj i da to zajeb. |
Citiraj:
Probaj ju jos testirat s tim driverima iz Win XP-a i ako tu radi normalno onda nije sjebana. btw imas garanciju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
btw na njuzima mi vec 2. lik veli da mi mozda napajanje crklo..... budem sutra provjerio....... |
Da ti je otislo napajanje nebi ti nista radilo. A najvjerovatnije bi ti crkla i maticna :) .
|
Citiraj:
sutra cemo probat....... ja se nadam da je napajanje ........ mater i kompu i svemu... |
1 privitaka
Iman i ja sličan problem sa leadtekovom fx5200 ultra, nakon dužeg igranja te nakon restarta bude raspadnuta slika, ovi iz časopisa vidi kažu da je vjerojatno do memorije ili do hlađenja kartice.
|
Pa dajte probajte skinuti bočnu stranicu, nabi mu nekakav kučni vent na grafulju nek puše po njoj pa vidi. AK je do zagrijavanja to če je ohladiti sigurno. AK nije onda je memorija.
|
Lijepo ti lupi format pa windowse nanovo i onda stavi neke druge drivere.Ako ni onda ne radi onda znači da nije do softwarea.Onda lijepo napravi ovo što je tor rekao, a ako nije ni to onda ti je sigurno memorija otišla.U tom slučaju probuši rupu u desnom kutu kartice i stavi je na ključeve:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:11. |