![]() |
X2 + DFI LP NF3 = nema butanja :)
Eto vec sam lagano lud i ruseci rekord u brzini skidanja/stavljanja Freezera nemam druge nego pitat tu - WTF?
Dakle DFI Lanparty UT NF3 Ultra-D s939 (zadnji BIOS) A64 X2 3800+ Manchester To dvoje u kombinaciji nikak da POST-a. Dakle situacija je bila: skidanje Freezera, vadjenje starog Venica van, Clear CMOS, upikavanje X2, vracanje Freezera. Paljenje - nista. Nema slike, nema bipa. Vracanje starog Venica, Clear CMOS, paljenje - sve uredno. Pa flash najnovijeg BIOS-a, Load optimal settings, restart, gasenje, vadjenje Venica, clear CMOS, stavljanje X2 - opet nista. Koji vrag se desava? X2 se grije, ali ploca ne buta :stoopid: Ostatak konfe je: 2x512MB A-Data (uredno radi sa Venicom) Sharkoon 300W Gainward 7600GS AGP Leadtek TX2000XP tuner 3 hdd 2 optike |
smrdi na napajanje..
"Wattage calculator" na linksu kada samo ubacim proc, optike, diskove, rame, grafu kaze da je preporuceno 322W a sada..jos..tv kartica, ako ima koji frontpanel, ventovi, neonka ako ima..itd..da se popesti do 400W :) probaj s nekim zesecim napajanjem :) |
da moglo bi biti napajanje,jer stvarno mora bootat
|
iskopchaj sve nepotrebno, hdd, cd, tv karticu, ventove pa probaj onda hoce li bootat
|
Sta kazu famozne 4 ledice prilikom paljenja?
|
@Crash: probao iskopcat diskove, ista stvar.. probat cu jos sa nekom PCI grafuljom, mozda 7600 potegne prevec struje
@Jerry: koje 4 ledice? |
evo, da se i ja javim, od mene je kupljen procesor :)
meni je ovo isto stvarno bezveze problem, po svemu bi morala ploca raditi, ali ne radi... ali da procesor ne radi ploca bi beepala, a ne beepa... kod mene je procesor normalno radio, izvadio sam dole cooler, obrisao pastu i stavio ga direktno u kutijicu tako da sam 100% siguran da procesor nije problem najbolje bi bilo da stavis PCI grafu i probas, a ako niti onda nece probaj procesor na nekoj NF4 ploci :beer: a kaj se tice te 4 LED-ice, neznam dal to NF3 DFI ima, kod NF4 DFI-a su u donjem lijevom kutu i one se prilikom paljenja postepeno gase kako ploca testira ram i procesor |
Mislim da svaka DFI LP negdje dolje na rubu ploce ima 4 LED diode koje se upale i nakoh sto se pogase jedna po jedna ploca napravi POST. Gasenje prve je CPU init, druge HDD init, trece RAM init i zadnje VGA init (ili tako nesto).
|
Citiraj:
|
Osim napajanja, meni ovo miriši:
Citiraj:
|
Jel uopće taj X2 proban na nekoj drugoj ploči nakon putovanja od madmax-a ? :)
Svi sumnjaju ne nekaj, ja bum na sam procesor :D |
Ček, nf3 i X2? Možda griješim, ali...
Aha, ok. http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...YPE=LP&SITE=US |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Moj frend je imao msi neo2 platinum, nf3 socket 939,AGP i novi bios koji podržava dvojezgrenog opterona. Nije mogao uopće dobiti boot screen s x2 opteronom.Vrati stari winchester i sve radi.
A kaj se tiče mojeg iskustva sa 2 DFI nforce 4 ploče - katastrofalna memorijska kompatibilnost.Probaj posuditi od nekoga Corsair ram pa probat. DFI su prerazvikane ploče.:chears: |
evo uglavnom eto tog proca kod mene ja postao ponosan vlasnik ovih dana budemo "kroknuli" proc (hahaha) pa ce biti rezultata..samo moram nabaviti par extra vetova :)
|
Isti problem je i mene zadesio sa tom MBO i X2 4600+ problem je izgleda MBO koja se trenutno nalazi u Linksu. Kažu da ne radi i da će mi dati drugu.
:goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |