PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Oglasnik? Zantizelja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7234)

Master Neo 21.12.2003. 16:22

Oglasnik? Zantizelja

Da li ste kada kupovali mob. preko (plavog) oglasnika, (Burze)? Neki dan prolistam te doticne novine i nadem par novih mobitela (npr. samsung E700 za 2200kn, ganc novi zapakirani), inace taj mob dode oko 3500kn u trgovini? Da li su to neke mucke,ukradeni ili prešvercani mobiteli? Kakva su vasa iskustva, da li se isplati kupovati mob? Znam da ova tema ne spada tu, ali me Fakat Jako zanima?

FlowMaster 21.12.2003. 17:07

ma to ti je normalno... al kupujes macku u vreci...
recimo ja sam prije metar dana trzio v300 Motorolu tad je jos bila svima nepoznanica, a 3 tip su je imali po 1900kn a u ducanu je jos ni nemaju i bit ce oko 2100 - 2200 kn najmanje... s time da je nece imat jos 2-3 tjedna zbog HT i njegovog monopola...
znam neke stvari u s vezi toga pa nebih a i to te nezanima sigurno...

tor 21.12.2003. 17:51

Citiraj:

Originally posted by FlowMaster
ma to ti je normalno... al kupujes macku u vreci...
recimo ja sam prije metar dana trzio v300 Motorolu tad je jos bila svima nepoznanica, a 3 tip su je imali po 1900kn a u ducanu je jos ni nemaju i bit ce oko 2100 - 2200 kn najmanje... s time da je nece imat jos 2-3 tjedna zbog HT i njegovog monopola...
znam neke stvari u s vezi toga pa nebih a i to te nezanima sigurno...

Ak želiš nešto reči s onim žutim slovima u sigu - zmašio si temu skroz. Niš ne vidim pročitati....

STRMX 21.12.2003. 18:13

Citiraj:

Originally posted by tor
Ak želiš nešto reči s onim žutim slovima u sigu - zmašio si temu skroz. Niš ne vidim pročitati....
selektirajhttp://www.handykult.de/plaudersmili.../supergrin.gif

tor 21.12.2003. 18:46

Citiraj:

Originally posted by STRMX
selektirajhttp://www.handykult.de/plaudersmili.../supergrin.gif
Ma znam ,snašao sam se ja ali mi ovako nema smisla...

FlowMaster 21.12.2003. 19:36

eh tor mozda je to tako i trebalo bit???:clap: :clap: ... mozda....
no ovo je offtopic... uopce niste pomogli covjeku..... sto je bit ove teme

Elven 21.12.2003. 20:09

Jel se smije pričat o mobačima koji se kupuju u oglasniku? ako da, onda da i ja priznam jedan grijeh: prije 3 godine sam se i ja time bavio (vi koji me poznate, nemojte računat koliko sam imao godina, svašta sam ja radio u životu iako se to po mojim godinama ne bi reklo :D ).

Tada smo imali 5 Sagema MC922 (jedini u Hrvatskoj koji su radili preko godinu dana :D ) i 10 Samsunga SGH 2200. E sad, Samsunzi nisu bili dobro unlockani, pa su se sami zaključavali natrag. Naravno da smo ljudima vraćali novce, a oni nama mobitele.

Kako danas dolaze ti mobiteli u ruke "prodavača"? Bez brige, najvjerojatnije nisu "pali s kamiona". Oni koje smo mi "dilali" su bili kupljeni za 1-100 kuna vani, kao oni koje naši GSM providere nekad dijele, ali kako su to izvodili za takve količine i da ne plaćaju pretplatu, ne znam, niti me zanima.

Ako mene pitaš, isplati se, pogotovo ako je 30% jeftinije.

miato 21.12.2003. 21:50

Citiraj:

Originally posted by Elven

Ako mene pitaš, isplati se, pogotovo ako je 30% jeftinije.

u tom i je problem. Najnoviji modeli, koji jos nisu stigli kod nas, kostaju recimo xxx eura kod "prodavaca". No oni ce ubrzo stic do nasih trgovina, pa ce na kraju bit jeftiniji nego kod "prodavaca".
Treba ukinut to plavo/sivo trziste :p

msvrtan 21.12.2003. 21:54

pa mnogi od mobova koje ti oni po oglasniku prodaju su kupljeni u vipu ili cronetu...kak to da ih prodaju jeftinije? pa uzmu ih na firmu na pretplatu i prodaju dalje...ne nije legalno ali tebe se taj dio ne tice posto ti mnogi daju garanciju od vipa il croneta pa tebe zaboli dupe...

ali pazi da su takvi...

Renesis 21.12.2003. 22:14

Ja baš i nisam od kupovanja maca u vrećama :rolleyes:

Isus 21.12.2003. 22:34

Ovak ja sam prije godinu i pol kupio 3510 iz oglasnika radi ko zmaj nikad nis!
Ovisi azoves pitas tipa kak dela garncija itd. pa ak su uvjeti garancuje OK kupis!

Master Neo 21.12.2003. 22:39

Kao prvo, bio sam na pretplati i vise nikada! ne zelim imati takvu obvezu na ledima! Kupim si bon i razgovaran, kada potrosim kupim si drugi, AMEN! -Sada govorite o mob. koji jos nisu dosli na nase trzise, Ali ovaj model je na nasem trzistu (samsung E700) i cijena mu je oko 3500Kn+ (a pretplata oko 2700Kn) a Takav mob. tip u oglasniku prodaje za 2200kn, (ne samo on, ima ih pun k*...), i svakakvih modela! Pa me zanima, (a ne znam ni sam) dal je takva trgovina sigurana (tip kaze da dovozi doma), a ipak je mob jeftiniji 1000kn, a to nije za baciti!?:confused: A mozda tip samo sverca mobitele?

miato 22.12.2003. 09:20

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
...
ali pazi da su takvi...

upravo to.
Ak je garancija iz Croneta/vipa, zaboli te.
no frend mi je nedavno kupio, sto ja nikad nebi, 7250i. U trgovini je bio isto tako negdje, 3500kn, a u oglasniku oko 2200kn.
I pitam ja njega kakva je garancija, a on veli da mu je tip REKO da se samo javi i ako nesto ne bude radilo da ce mu zamjenit ili popravit mob.
tolko o tome..l
a vjerujem da je i velika vecina tih dilera na usmenoj garanciji.

Elven 22.12.2003. 09:26

Citiraj:

Originally posted by miato
a vjerujem da je i velika vecina tih dilera na usmenoj garanciji.
Naravno. Ali vjeruj mi, to nije problem. Svako od njih će ti dati da isprobaš mob na licu mjesta. A budi iskren i reci koliko puta ti se nešto pokvarilo u garantnom roku? Meni ništa. Do sad mi se u kući pokvarilo: 2 TV-a i 2 mobitela (jedan Dancall star dobrih 5, ako ne i 6 godina i jedan Panasonic G 520 star barem 3 godine). Osim toga imam u kući još 4 mobaća (3 siemensa i jedan ericsson).

Zato ne vidim u čemu je problem. Ako se i pokvari, uvijek ga možeš dat popravit za onih 1000 kuna razlike.

Costa 22.12.2003. 09:33

Moj S35 radi koje 2 godine bez ikakvih problema. Platio sam ga 50% jeftinije :D

Ionako ne vjerujem u garanciju koju nude ducani jer znam da rade razna sranja tipa odugovlacenje dok ne prodje rok...

LordNitro 22.12.2003. 09:33

Blažena bila trgovina?

miato 22.12.2003. 15:08

Citiraj:

...A budi iskren i reci koliko puta ti se nešto pokvarilo u garantnom roku? Meni ništa. ...
Imas pravo. Samo od sebe, u garantnom roku nije mi nista riknulo. Ni TV, ni mob, ni komponente od kompa. Jedino friteza :D
a mojom krivnjom... hm, necemo sad o tome :)

Master Neo 22.12.2003. 22:08

ok onda cu naj vjerovatnij kupovati preko oglasnika, jer je mob jeftiniji 1000kn!Hvala i pozdrav ljudi!

msvrtan 23.12.2003. 02:48

Citiraj:

Originally posted by Costa
Moj S35 radi koje 2 godine bez ikakvih problema. Platio sam ga 50% jeftinije :D

Ionako ne vjerujem u garanciju koju nude ducani jer znam da rade razna sranja tipa odugovlacenje dok ne prodje rok...

sto se tice s35 imao sma neugodna iskustva..kupio u vipu s35 ya 1kunu kad su imali akciju..otisao u bric 100m kasnije kad mobe ne radi...otisao odmah dobio drugi...cura isto kupila 2 minute poslije mene i dala svoj sisterki..njen crkao nakon godinu i par dana...taman prosla garancija..a moj jos uvijek RADI!!! i to godinu i 6 mjeseci skoro...

Elven 23.12.2003. 08:40

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
sto se tice s35 imao sma neugodna iskustva..kupio u vipu s35 ya 1kunu kad su imali akciju..otisao u bric 100m kasnije kad mobe ne radi...otisao odmah dobio drugi...cura isto kupila 2 minute poslije mene i dala svoj sisterki..njen crkao nakon godinu i par dana...taman prosla garancija..a moj jos uvijek RADI!!! i to godinu i 6 mjeseci skoro...
ne znam. mi smo kupili dva komada (sestra i ja) i oba rade. čak su i baterije u "solidnom" stanju. Meni je jedino crkla jedna linija displaya (drito po sredini) i to mjesec-dva prije isteka garancije, ali nisam mogao naći račun i garanciju.

BTW kaj nije to bilo u 4. mjesecu '02., dakle prije više od godinu i 8 mjeseci.

FlowMaster 23.12.2003. 18:57

Evo moram dat u javnost nove informacije jer mislim da nema logike...
saznao sam da Ht nece pustit u prodaju nove v300 do kraja 3 mj. a glavni distributor (necemo ga spominjata mada znam svi) je s njima potpisao ugovor da nece prodavat okolo drugima do karaj 4 mj.
eh sad... kako onda nebi kupio preko oglasnika?????
koje su to shuge nemogu vjerovat!!!!!!!!!

Master Neo 23.12.2003. 19:54

sto se tice motorole v300, izasli si novi modeli tj. v500 i v600 tak da je ovo krada pucanstva! Iako je mobitel jako doba ali ne vrijedi tolike pare!

LordNitro 23.12.2003. 20:11

Ja bi si kupio motorolu C450.Jeftina a dobra.I dobrog dizajna.

FlowMaster 23.12.2003. 21:31

znam da su izasli sa jacim serijama, al mislim da je v300 sasvim ok, te vrijedi toliko love....
samo opet ne kuzim nit ima kakve veze sa formulom monopola... zasto kupiti 800 komada i naruciti jos 1000 a ne ih prodati????

msvrtan 24.12.2003. 21:12

Citiraj:

ne znam. mi smo kupili dva komada (sestra i ja) i oba rade. čak su i baterije u "solidnom" stanju. Meni je jedino crkla jedna linija displaya (drito po sredini) i to mjesec-dva prije isteka garancije, ali nisam mogao naći račun i garanciju.

BTW kaj nije to bilo u 4. mjesecu '02., dakle prije više od godinu i 8 mjeseci.

1.7.2002...3godine vipa...

msvrtan 24.12.2003. 21:15

Citiraj:

Evo moram dat u javnost nove informacije jer mislim da nema logike...
saznao sam da Ht nece pustit u prodaju nove v300 do kraja 3 mj. a glavni distributor (necemo ga spominjata mada znam svi) je s njima potpisao ugovor da nece prodavat okolo drugima do karaj 4 mj.
eh sad... kako onda nebi kupio preko oglasnika?????
koje su to shuge nemogu vjerovat!!!!!!!!!

pa v300 je u prodaji za cronet...naime fora je da je mob jeftin i guba za ono sto nudi i time hoce natjerati ljud na omrazenu 098 mrezu...

tin. 24.12.2003. 22:53

Ja sam u dučanu još prije godinu i pol kupil NOKIU 7650 i radi bez i najmanje greške.A mogel sam ju kupiti u pol cijene...a kaj ak nekaj vrisne? jer ipak se radi,kad su mobiteli s ekranom u boji u pitanju,o boljem "komadu" opreme.Pital sam frajera u Mobisu koliko bi me,nedaj bože,koštal ekran da mi pukne,a on ko iz topa - 300 eurića !...a ak imam garanciju ništ.još uvijek imam garanciju jer ju nadoplačujem svake godine.FALA BOGU MOBITEL RADI BEZ I NAJMANJE GREŠKE,a znam škvadru koja je "prošla jeftinije" pa su mobitel nakon par mjeseci ili hitili ili uvalili prek oglasnika.Još sam se i registriral na web Nokiu.daš im serijski broj mobitela i oni provjere i to je to...i svaki ti mjesec šalju upload mobitela.Moj je nabrijan do jaja.Baš sam prije 2 tjedna instaliral camcorder da mogu snimati kratke filmiće(do 5 minuta).to je zbog memorije,ali ima i program za neku kompresiju.Slike i programe šibam u i iz kompjutera prek Bluetootha.Najisplativije je kupiti u dućanu ! Ispočetka je to skuplja solucija,ali buš poslije videl da bu ti se isplatilo !!! vjeruj mi...meni je.

FlowMaster 24.12.2003. 23:01

neznam ja sam bio tam prije 5-6 dana i jos ga nisu imali... a dobili su ga od Ram-3 prije 3 tjedna.... isto tako ima cjenik za njega al ga nemaju u prodaji.... nisam od onda provjerio...

msvrtan 25.12.2003. 00:13

Citiraj:

neznam ja sam bio tam prije 5-6 dana i jos ga nisu imali... a dobili su ga od Ram-3 prije 3 tjedna.... isto tako ima cjenik za njega al ga nemaju u prodaji.... nisam od onda provjerio...
mislim da su ih vec raspordali posto 1000 komada je njima 2 sata posla ako ljudi hoce...

miato 25.12.2003. 02:56

Citiraj:

Originally posted by tin.
....Pital sam frajera u Mobisu koliko bi me,nedaj bože,koštal ekran da mi pukne,a on ko iz topa - 300 eurića !...

Ja da kupim tolko skup mobitel na crno, definitivno za servis se nebi obracao Mobisu :) jel svi znamo njihove cijene...
evo npr. pred par dana, sto se tice displaya, ponude na newsima.
7650 - 650 kn
nabaci jos gore 150ak kn "ruke" i za 100jureka dobijes ono sto u mobisu traze 300...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:05.