PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Gadan problem s programima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=72258)

DSofa 17.06.2007. 15:38

Gadan problem s programima

Imam jedan jako velik problem. Prije par dana sam izbrisao windowse i stavio nove(istu verziju). Od tada imam neke čudne probleme. Koji god program otvorim (npr. MSN, Firefox...) on mi se zatvori i javi mi se ona poruka send - dont send. Kada igram neku igricu (čak i tetris) on mi stvori neki fatal error ili neki error uglavnom igra se ugasi. Restartam komp i opet mogu igrat par minuta i onda opet error. Zbilja ne znam u čemu je problem. Zna li možda netko nešto o tome? Je li imo netko takvih problema? PS. Ovo sam uspio napisati iz 11 pokušaja jer mi stalno zatvara Firefox.

Ovca 17.06.2007. 15:51

Citiraj:

Autor Sofa-Undead (Post 748443)
Prije par dana sam izbrisao windowse i stavio nove(istu verziju). Od tada imam neke čudne probleme.

Prije svega,ovo "izbrisao" znaci=? Formatirao hdd i na cisto ili si samo pregazio postojecu instalaciju?Pretpostavljam da prije toga nisi imao takve probleme,a u razloge reinstalla ne ulazim,pa mogu samo preporucit da spasih dokumente i probas repair win xp preko recovery console,ili na frisko formatirani hdd.Malo vishe podataka bi pomoglo...

DSofa 17.06.2007. 16:03

Da jesam formatirao sam disk. Razlog brisanja windowsa je bio taj sto su mi se stalno reklame otvarale u IE iako sam koristio firefox (Antivirusni nije mogao izbrisati adware). Opca usporenost racunala, previse nepotrebnih podataka koje nisam moga izbrisati jer su bili u RAM-u (unlocker i slicni programi nisu puno pomagali). Imo sam hrpe virusa koji nisu mogli biti izbrisani...

Joke 17.06.2007. 21:09

Iskljuci Error reporting u Control Panel>System>Advanced>Error Reporting>Disable Error Reporting i makni kvacicu sa "But notify me when criticals errors occur" ....

Hamm 17.06.2007. 21:34

gle ako ti se to pocelo odmah dogadati nakon svjeze instalacije preopurcio bi ti da ubijes postojece windoze (formatiras disk) i ponovno ih digneš.

jednostavno mi se čini da nije dobro "sjela" instalacija windoza

De5tr0yer 17.06.2007. 21:50

i cini mi se da ne smijes imati takav sig...

Jelc 17.06.2007. 23:22

Možda čoek ne zna da admin djeli banove za BiteFight:)

Ovca 17.06.2007. 23:36

ili kako bi se popularno reklo
Citiraj:

You´re just one click away from bannanko
:kafa:
A btw,to je i iligl bajt ba.

DSofa 22.06.2007. 16:03

Ovako ja sam zbriso windowse i formatiro hard pa opet stavio windowse i drivere. Sve je radilo normalno dan dva i opet se počelo nekontrolirano gasit. Svaki program mi se zgasi nakon par minuta. Bio sam u biosu i temperatura CPU mi je oko 50 *C. Za grafičku mi ne piše temperatura ali kada ju pipnem opečem se. Mogao bi jaje ispeci na njoj. Mislim da se procesor pregrijava ipak mi je 50 *C previše. U zadnja 2 dana mi se komp poceo cijeli gasit. Ja slusam muziku a on se restarta bez razloga. Mozda se pregrije pa restarta jer zeli spasiti podatke? Zbilja neznam sto je. Mozda imam preslab procesor. athlon 2000+. Nedavno sam kupio 2 puta po 512MB RAM. Mozda procesor ne moze tak brzo radit koliko RAM trpa u njega. Moze biti milijune razloga što vi mislite?

PS nisam dugo bio ovdje pa nisam znao da se ne smije evo ja mičem svoj sig.

Delta S4 22.06.2007. 18:05

Citiraj:

Autor Sofa-Undead (Post 752506)
Ovako ja sam zbriso windowse i formatiro hard pa opet stavio windowse i drivere. Sve je radilo normalno dan dva i opet se počelo nekontrolirano gasit. Svaki program mi se zgasi nakon par minuta. Bio sam u biosu i temperatura CPU mi je oko 50 *C. Za grafičku mi ne piše temperatura ali kada ju pipnem opečem se. Mogao bi jaje ispeci na njoj. Mislim da se procesor pregrijava ipak mi je 50 *C previše. U zadnja 2 dana mi se komp poceo cijeli gasit. Ja slusam muziku a on se restarta bez razloga. Mozda se pregrije pa restarta jer zeli spasiti podatke? Zbilja neznam sto je. Mozda imam preslab procesor. athlon 2000+. Nedavno sam kupio 2 puta po 512MB RAM. Mozda procesor ne moze tak brzo radit koliko RAM trpa u njega. Moze biti milijune razloga što vi mislite?

PS nisam dugo bio ovdje pa nisam znao da se ne smije evo ja mičem svoj sig.

Baš dobro da si nam prešutio ovo s RAM-om :D Daj napiši koji konfu imaš. Što detaljnije, to bolje. Iako se trudimo, još uvijek nismo vidoviti...

DSofa 23.06.2007. 01:34

Evo ukratko

CPU: AMD Athlon 2000+ 1.25 GHz
MBO: ASRock K7VT4A Pro
RAM: Kingmax 512MB 400MHz x2
HDD: Seagate Baracuda 7200.7 40GB
VGA: Geforce A6200 TD Pro 128MB
Ostalo: Napajanje MS 400W ATX P4, Lite on pržilica i Samsung DVD čitač.

To je skoro sve. Sada mi programi više nisu problem. Sada mi se cijeli sustav ruši. Odjedamput ne znam zasto.

alimilano 23.06.2007. 01:48

taj ram je DDR400 ? ovo je iz specifikacija tvoje ploče

*DDR400 for 1 DDR DIMM slot, Max. 1GB

u prevodu: možeš ubost samo jedan DDR400 modul

probaj stavit ram na 333 ako bude htjelo radit, ako ne onda nabavi 2x512 DDR333 ili 1GB DDR400

DSofa 23.06.2007. 02:01

Aha shvatio sam. Znači ako maknem jedan sve ce biti u redu? Ajde probat cu.

tutix 23.06.2007. 05:24

Nije istina, imao sam tu ploču i jednu pločicu od 512 MB i jednu od 256MB, obje su radile u DDR400 - tako da sigurno nije to. Ali svejedno provrti memtest86+, softver za provjeru ispravnosti memorije. Trebaš zapržiti ISO image u Neri (ili nečem drugom), bootati cd (ko kad Winse instaliraš) i ostavit da ti se vrti u pozadini 3-4 sata. Ne smije doći do nijedne greške.

Drugo, instaliraj Everest i prati malo temperature, sad su velike vrućine i moguće da je to pregrijavanja. Moguće je isto tako da je ovo MS napajanje tvoj problem. Copy-Paste-aj nam napone (nalaze se ispod temperatura) iz Everesta.

DSofa 27.06.2007. 14:00

Nije do temperature Ovako je u BIOSU prvo 44C , drugo 46C i ispod trece 42C.
To mi se cini jos normalno. No ja sam shvatio da je problem u novom RAMU. Kada vratim stari RAM sve radi normalno. Stari ram mi radi na 133MHz. Probao sam staviti samo jedan novi RAM i staviti na 133MHz ali nista posebno opet se ruši. Trebam li nesto drugo namjestiti u BIOSu?
Evo naponi:

VCORE 1.68 - 1.70V
+3.3V 3.26V
+5v 4.87V
+12V 11.31V
-12V 1.38V
-5V 2.90V
+5VSB 5.35V
VBAT 1.90V

Ovo sve sam izmjerio pomoću SpeedFan programa i usporedio s Biosom. Tu je negdje razlika je zanemarivo mala.

coconut 27.06.2007. 14:29

Ako ti je grafa toliko topla da se opečeš na nju, pogodi šta bi moglo biti problem. Probaj za prvu ruku ubosti neku drugu grafu u svoj komp. Ako bude šljakalo kako treba, vjerojatno ti se grafa pregrijava i zato restarta sistem. Rješenje je vent koji će puhati po njoj.

DSofa 27.06.2007. 14:49

Kakve to veze ima. Zasto onda kada imam stari ram sistem se ne rusi a kada stavim novi onda se rusi. Na koju foru sada graficka ima veze s time.

tutix 27.06.2007. 20:32

Kažeš da ti stari RAM radi na 133MHz to je onda DDR266, morat ćeš onda i drugi postavit na DDR266 odnosno na 133MHz. Probaj sa Load Safe-Defaults, kak se već zove

EDIT: sad sam tek vidio, tebi novi ram radi probleme, ova dva Kingmaxa. Probaj propuhat malo slotove za memu od prašine, ubost oba Kingmaxa i napravit Clear Cmos - pogledaj u uputama od matične kak se to radi. I onda postavi u BIOSU da ti mema radi na Default. I proteraj taj vražji memtest više ;), najlakše ćeš znat dal ti se mema kolje sa maticnom il je neispravna, stavi da ti bar vrti jedno 3h.

alimilano 27.06.2007. 20:49

kad staviš novi ram (jednu pločicu u prvi utor) resetiraj bios pa stavi windowse, ako je ram ok tribalo bi radit (imao sam takvu situaciju, sami reset biosa nije pomagao, tek ponovnim stavljanjem wina je sve proradilo kako triba i radi i dandanas)

šta se tiče onog da možeš stavit samo jednu pločicu DDR400 , pa valjda proizvođač matične zna zašto je to napisao u uputama

tutix 27.06.2007. 21:32

Citiraj:

Autor alimilano (Post 756406)
šta se tiče onog da možeš stavit samo jednu pločicu DDR400 , pa valjda proizvođač matične zna zašto je to napisao u uputama

Al kad to nije tako. Oni su htjeli reć da je maximum za jedan slot 1GB nista drugo. Imao sam tu ploču na njoj je bila jedna od 512MB i jedna od 256MB pločica i obje su prale na 200MHz odnosno DDR400 :). Sad je ta ploča kod johnyB-a ak se ne varam. Mislim da takva nebuloza pise i za moju maticnu al ne mogu provjerit jer im ne radi sajt.

DSofa 28.06.2007. 23:55

Clear CMOS sam vec napravio i nije uspjelo. Ono sa Windowsima sam isto radio jer sam mislio da je do njih i nije uspjelo. Ajde probati cu taj memtest pa onda ce mo vidjeti. No sto se tice onoga resetirati BIOS to mislis staviti na Default? jer sam to napravio.

nino 29.06.2007. 00:23

Citiraj:

Autor DSofa (Post 756074)
..........
Evo naponi:

VCORE 1.68 - 1.70V
+3.3V 3.26V
+5v 4.87V
+12V 11.31V
-12V 1.38V
---------

Ovo sve sam izmjerio pomoću SpeedFan programa i usporedio s Biosom. Tu je negdje razlika je zanemarivo mala.

Niti ovo nije za zanemarit, dosta nisko a nitko ne komentira. :stoopid:

DSofa 11.07.2007. 14:21

Moze pomoc nikako natjerati memtest da proradi. Sta trebam skinut koji file tocno moze link jer ih na stranici ima hrpa. Skino sam neki i sprzio na bootable cd i booto ga i ocitavo mi je sve komponente ali onda je dosao do floppy i zapeo. Mozda trebam neki drugi file skinut.

Joke 11.07.2007. 14:56

Evo imaš tu memtest za skinut http://pcekspert.com/download/all.html

domy_os 11.07.2007. 15:04

Možeš i odavde...

http://www.memtest.org/download/1.70...+-1.70.iso.zip

Raspakiraj i snimi na CD(RW) kao image.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:08.