PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Nema zvuka u blesavom WM11..now what? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=72127)

thedream 15.06.2007. 13:34

Nema zvuka u blesavom WM11..now what?

Pozdrav ekipa..

Nakon zadnjih updatea media playera nestao mi je tako dragocjeni i bitni zvuk..ne znam gdje da to nariktam,sve živo sam probao..koristim AC3 Filter i bojim se da nisam tamo nešto sprčkao..

Šta mogu napravit da to sredim?
Divxe i ostalo gledam bez problema u svim drugim programima sa zvukom,samo me WM zeza...i to ponavljam..nakon updateova zadnjih...ne znam do čega je..

koristim xfi gamera i x530 logitech..ali nije HW problem..to sam siguran 100 posto..jer zvuk radi savršeno..

Ima netko screenshot ili da mi može pojasniti kako nariktati zvuk u media playeru..a da radi..:D :D :stoopid: :chears:

pipe 15.06.2007. 17:34

pa negdje u opcijama pogledaj. Jel ti radi u ostalim programima? Može bit i do direct x-a.

Fera_os 15.06.2007. 17:36

Si probo za svaki slučaj reinstall WMP-a??

Veki-os 15.06.2007. 18:11

Što če ti uopče to smeče od programa?

Fera_os 16.06.2007. 01:21

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 747161)
Što če ti uopče to smeče od programa?

A šta mu fali??

Veki-os 16.06.2007. 02:48

OMG,pa ne mogu vjerovati da netko još koristi WMP :lol2:
Za šta vam služi?Winamp je za glazbu,BS player i MPC su za filmove,čemu vam onda ovo služi,živo me zanima :lol2:

stuc 16.06.2007. 04:04

Winamp je ubi bože spor za nešto na brzinu preslušati itd.. WMP se trenutno diže.

Winamp je nekada bio dobar program a sad su ga nakrcali sa svim i svačim.
WMP11 je kud i kamo bolji od svojih prethodnika i stvarno ama baš mu ništa ne fali...

@thedream Pogledaj malo ovo pa vidi dali je i kod tebe tako ? Ovo je wmp10 no ista stvar...

http://www.imagesforme.com/thumbs/5481222.JPG

Veki-os 16.06.2007. 12:09

Citiraj:

Autor stuc (Post 747510)
Winamp je ubi bože spor za nešto na brzinu preslušati itd.. WMP se trenutno diže.

WMP11 je kud i kamo bolji od svojih prethodnika i stvarno ama baš mu ništa ne fali...

@thedream Pogledaj malo ovo pa vidi dali je i kod tebe tako ? Ovo je wmp10 no ista stvar...

Pa winamp je meni dalje dobar program,samo treba imati neku stariju verziju bez ovih điđa-miđa što su natrpali.

Vido 16.06.2007. 12:25

Ma Winamp je ok dok radi, ali UVIJEK nakon 2-3 mjeseca počne za******ti. Sa WMP-om nikad nisam imao takvih problema i zato ga koristim i bolji mi je.

Jedina Winampova prednost su dobri pluginovi i skinovi. Za ostalo je WMP mnogo bolji (meni).

yedwy 16.06.2007. 14:14

Ja koristim WMP11 za filmove i to djelomično zato jer konačno playa DVDe kako treba i nemoram ono sranje od standalone playera instalirati koji su gori bloatware postali od bio čega, a djelomično zato jer i inače sve radi kako treba pa nemam nekog posebnog razloga ga ne koristiti...

thedream 16.06.2007. 18:21

Ma kretenski program,radi njega sam sve plug-inove morao pobrisat i codece..sad sam reinstallao..imam samo divx codec i ac3 za zvuk..i radi ko sat,zasada..naravno disableao sam bilo kakve autoupdateove za mp11..da ne bi bilo opet ista stvar..

Ne znam,te fore iz Buga i PcPlaya su mi tako noobie,da nitko više ne koristi mp..ja ih znam preko 100..:D :D :D ..a ozbiljni su useri.čak i poweruseri.. mislim da se stanje popravilo sa 10/11 serijom..nema rušenja..ac3 radi dobro, divx je divx..i sve štima..lijepo izgleda,nije toliko spor više..i nema potreba za ičim drugim u kompu..

Recimo,ja imam dosta složenu scenu šta se multimedije tiče...Real za streaming ili Qtime..Winamp za mp3ce..MP11 za mpeg/divxe...i PowerDVD koji sam dobio besplatno za skinut,kad sam kupio xfi gamera,za DVD...dok se neki ne pokolje sa drugim..meni radi..:D :D :kafa:

Hvala na pomoći..izhebao sam se preko 2h tražeći sve te codece i gluparije..al radi konačno..problema stvarno nikad dosta..

kolege:chears: :chears: ,thedream

odo igrat super nintendo..dosta mi kompa :care:

thedream 16.06.2007. 18:24

Citiraj:

Autor stuc (Post 747510)

Slično stuc..kod mene su tvoja slova B za karticu,A..naravno X-fi gamer itd.oznake..isto tako enabled je 24bit..za cd play..ne znam čemu mi 24bit zvučna ako to neću koristiti,malo stupid..:stoopid: :D :D ..a ostalo sve štima kao na tvojim shotovima..ja imam upaljeno i use only prefered devices..ma ok je kažem sad..samo treba disableati te updateove mutave..dok nešto radi,ne treba updateati..staro pravilo..kao i sa xp..:chears:

Fera_os 17.06.2007. 13:59

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 747503)
Za šta vam služi?Winamp je za glazbu,BS player i MPC su za filmove,čemu vam onda ovo služi,živo me zanima :lol2:

Složio bih se sa Stucom. WMP je za preslušati neš na brzinu, preko WMP-a slušam Hrvatske pjesme, preko Winampa techno, preko BS-a i Nero show time-a filmove gledam jer preko njih mogu titlove loadat a preko GOM-a spotove kojekakve. Ako te baš zanimalo...

McG 17.06.2007. 15:34

Kod mene...
WMP za Josipu Lisac i Ninu Badrić
Winamp za Maju Šuput i Lanu Jurčević
Foobar za britanski drum 'n' bass i latino-američki metal
VLC za serije u HD/DVD/XviD formatu
MPC za filmove u HD/DVD/XviD formatu
PowerDVD isključivo za filmove iz videoteke
BSplayer za spotove i YouTube filmeke
+
101 codecpack, tak da sam siguran da sve dela
:D

Šalu na stranu, ali skoro za svaki audio/video format se ima po jedan player.:kafa: Nepotrebno.

rendula 17.06.2007. 15:45

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 747503)

a sto ce ti winamp za muziku, smetje od programa u usporedbi s foobarom?

Veki-os 17.06.2007. 16:57

Citiraj:

Autor rendula (Post 748449)
a sto ce ti winamp za muziku, smetje od programa u usporedbi s foobarom?

Meni je foobar smeče od programa.

rendula 17.06.2007. 17:02

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 748503)
Meni je foobar smeče od programa.

super, ali objektivno je program brzi, funkcionalniji od winampa, i dere ga u svakom pogledu. a zasto je tebi smece, nemam pojma.

thedream 17.06.2007. 17:30

A jesmo ga zachatali momci..:D :D :D :chears: ..dok šef ne dođe..atha ili tor..i odee..:D ..mogli bi neki sticky na tu temu otvorit,ne znam da li postoji, o programima za multimediu..od mp3ca,wava,aac..divxa itd..koji program je najnaj..neku anketu napravimo..izravnu usporedbu možda..

Možda da netko pita šefa..jel tako nešto postoji kod nas na forumu?:stoopid:

Veki-os 17.06.2007. 18:21

LOL,sad če nam Athica dati po guzi:lol2:

-POP- 17.06.2007. 22:48

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 748568)
LOL,sad če nam Athica dati po guzi:lol2:

Ovdje je Dumče mod! :lol2:

rams 17.06.2007. 22:52

Winamp ima jednostavnost, Foobar nema, oba dva su dobra dapace odlicna.

Sinite si Winamp Lite, taj se tize trenutacnije od trenutnog WMP-a :D

I dajte neki savjet za video player koji moze pokrenit ama bas sve tipove video fajlova, da nemoram imat 4 video player jer me to zivcira..

stuc 17.06.2007. 23:02

Total Video Player

greenfly 17.06.2007. 23:11

rams :
Citiraj:

I dajte neki savjet za video player koji moze pokrenit ama bas sve tipove video fajlova, da nemoram imat 4 video player jer me to zivcira..
Ja sam stavio K-Lite codec pac , sav video se otvara u MPC-u ,,kad skinem nešto sa you tube-a ,ne treba ni mijenjat extenziju , čita i get_video :fiju:

Mar 17.06.2007. 23:16

VLC ili GOM (iako GOM ima problema s HD sadržajem), ali mi se sviđa poprilično.

Što se tiče originalnog posta, pogledaj da li su ti svi volume "potenciometri" namješteni do kraja (line out/wave..) u windowsima.
Moguće da je WMP svojevoljno nešto prčkao tamo.

McG 17.06.2007. 23:20

@rams
Moreš (ako hoćeš i ako ti se da) sprobati i VLC ili MPC + ffdshow. Koristim VLC od prve verzije i sav video materijal gledam pomoću istog. MPC i ffdshow su mi čisto za "backup", ako kojim slučajem VLC zakaže ili sestra dofura neku bijesno kodiranu/konvertiranu seriju u nekom oslobodi-te-bože formatu. Kaj se tiče playera i teme općenito kod mene su samo tri u funkciji; Foobar za muziku i spomenuta dva za video, a codec-packova imam instalirano ravno nula. Sve gledam/slušam već godinama bez ikakvih problema.
Winamp i BSplayer su nekad bili dobri, ali s godinama su postali sve veće sranje. Ja kad saznam/znam da ima nekaj bolje, nekaj kaj dela kak spada i nije natrpano glupostima, nekaj za kaj ti ne treba pol dana za traženje codeca i plugina, ne vraćam se više staro taman da ga cijeli svijet koristi i hvali.

SPLiFF 18.06.2007. 01:02

Citiraj:

Autor Mar (Post 748857)
iako GOM ima problema s HD sadržajem

kakvih problema? Uredno gledam HD u GOM-u, jedino sto sam primjetio je da mu treba malo duze ako preskocim veci dio filma.

Mar 18.06.2007. 01:45

.mkv (hd x264) dosta izražen clipping prilikom reprodukcije.

Dodos 18.06.2007. 09:53

Ja koristim samo Windows Media Player za sve fajlove što gledam i slušam. WMP mi otvara i Quicktime fajlove (.mov, h.264, m4a...), XVID, FLAC, ac3, matroska x264, itd; uglavnom sve što možeš naći na netu. To sam napravio tako što koristim XVID codec, CoreAVC codec i CCCP codec. No, postoji mala zamka kod CoreAVC-a i CCCP-a. CoreAVC je samo video decoder, a CCCP sadrži i audio i video codece, pa se to mora ovako konfigurirati:

1. instalira se CCCP (samo codeci + Haali media splitter, bez playera)
2. u konfiguraciji CCCP-a se disejbla sve u vezi sa videom (CCCP će služiti samo za dekodiranje zvuka)
3. instalira se CoreAVC (BEZ Haali Media Splitter-a; ja sam ga instalirao iz K-Lite mega codec pack-a; pri instalaciji odabrati SAMO CoreAVC)
4. zatim se instalira XVID codec

Tako će WMP otvarati skoro sve što možeš skinuti od videa do audia, s tim da je CoreAVC najučinkovitiji h.264 i x.264 dekoder, što meni znači da mogu gledati 720p i 1080p sadržaj na svome Pentiumu D 2.8 gigaherca. Još da kažem da će možda WMP pri otvaranju nekih fajlova kazati da ih ne može otvoriti, no samo se treba kliknuti Yes da se ti fajlovi otvore.

Citiraj:

Autor rams (Post 748829)

rams 18.06.2007. 11:36

Thx na savjetima, evo slozio sam si GOM+ffdshow+Quicktime Alternative i sad sve radi :)

Samo nekuzim recimo, otvara sve .mpg fajlove normalno i onda hocu otvorit jedan spot, takodjer .mpg i onda mi kaze nepoznat format i da nema codece :stoopid:

Uglavnom, ovo mi je super kombinacija.

SPLiFF 18.06.2007. 12:59

Citiraj:

Autor Mar (Post 748965)
.mkv (hd x264) dosta izražen clipping prilikom reprodukcije.

u pravu si, a ja mislio da je zbog framerate-a, jer su svi HD koje imam 23.976... ma ne znam zasto sam to mislio. Uglavnom sad si mi bacio bubu u uho i idem isprobavat ostale programe :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:00.