![]() |
Igre trzaju
Pozdrav ljudovi!
Eto, jucer kupio komp, instal xp, instalirao sve potrebne drivere za maticnu (Gigabyte 965p-ds3), direct x9c, instalirao drivere za graficku 158.22 (Gigabyte 8800GTS) i kod svake igrice bilo koju da rezoluciju stavim, igre trzaju.. Ne znam u cemu bi mogao biti problem.. Proc je E4400, Samsung 226BW.. Hvala svima na pomoci! |
Koje imaš napajanje?
|
Takodjer bih volio pomoc. I sam sam imao takvih problema nekad.
Ako mozes biti malo detaljniji, dakle konfa od A do Ž :) |
http://forum.pcekspert.com/attachmen...3&d=1181308513
Evo, tu je sve.. A napajanje je Fortron 400 W PNF... |
Hm, onda nije do napajanja.
Provjeri na kojim ti latencijama radi ram, za pocetak. I jos nesto: skini fraps pa javi kakav ti je framerate pri nizim detaljima, a kakav pri visim. |
Evo, probao sam COD 2 i na 1680*1050 ima 28 fps.. I igrivo je.. Mozda ostale igre koje sam igral trebaju kakav patch...
Hm, cudno.. |
I da, da ne otvaram novu temu, imam problema sa ikonicama kad ubacim bilo koji dvd, bilo igre, bilo mp3, bilo kaj, za svaku datoteku ili folder ima iste ikonice.. I ne znam kako ovo rijesiti.. Ikonica je ista kao i internet explorer 7..
Evo screenshot http://img72.imageshack.us/my.php?image=25251854dx1.jpg |
a valda si negde stavio da ti te datoteke otvara s internet explorerom... :stoopid:
|
:) ma nisam, siguran sam. A zasto se onda to dogada samo na dvd drive-u an e na hardu? Hm..
|
Citiraj:
|
Pogledaj je li ti oznaceno u Autoplayu internet explorer.
|
A di da provjerim dal je ok 28 fps za cod2 za 8800gts? Kolko bi trebao onda biti fps? Sori kaj gnjavim :)
|
Ma daj, to si ziher napucao detalje na max :D
|
Ma na ovakvoj konfi bi trebalo biti puno puno više!
Što se tiče ikona, makni u control panel - folder options - view kvačicu sa "hide extensions for known file types" da točno znaš o kakvoj vrsti file se radi i odmah pored view imaš file types pa i tamo pogledaj kako stvari stoje. Kaj se trzanja tiče, jesi možda overclockao? Kako stojiš sa temperaturama grafe, proca itd. |
Citiraj:
|
Evo, sad bum pokrenul i videl kaj pise u opcijama za graphics :)
|
Dakle, 1680x1050
trilinear filtering AA 2x DX9 shadows yes texture quality extra I ide oko 25 fpsa |
Citiraj:
|
Slagali mi komp u adm-u.. A vidim po guglu da se dosta ima problema s cod2 fps-ima.. Probat cu Serious Sam 2 pabum videl.. Pa ne znam kaj bi moglo biti.. driveri su zadnji..
|
Probaj radije neki 3dmark, nesto sa konkretnim rezultatom kojeg je lakse usporediti sa slicnim konfama!
|
Hm, nemam 3dmark a za skinut s neta mi je ipak previse 500 mb :(
|
Ako hoćeš, mogu ti ja speč 3D Mark, pa probaš..
|
Hvala geniusboy, javim ti se. Ali mislim da nekaj stvarno ne valja jer sad sam isel igrat Serious Sam 2 i odmah na pocetku ona uvodna animacija mi je trzala.. pocnem igrati i onda su pocela nekakva pucketanja u zvucnicima... strasno.. jedino kaj moze biti da ovi zadnji driveri nisu dobri.. pa sad ne znam dal da instaliram ove drivere s cd-a kaj sam dobil uz graficku..
|
Hm, fakat ne znam.. Instal sam most wanted i na max sam stavil detalje kaj je moguce u igri i fps mi se krece oko 80-90..
|
Meni se čini da win ili driver za grafu nije "sjeo". Probaj cijeli win reinstall ili samo grafu za početak, nema što drugo bit.
|
Update: uninstalirao sam drivere za audio i stavio one s cd-a, zatim sam skinuo zadnji patch za serious sam 2 i sad ide bolje meni se cini. Jer sam stavio max detalje i max rezoluciju i fps mi se krece oko 150...
|
Da, nešto tu nije "sjelo"....:D
Ja bih na tvom mjestu sve ispočetka instalirao, uključujuči i cijele windowse... Bolje sad dok još nemaš ništa na njima, nego kasnije.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:14. |