PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Big Typhoon 120 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71980)

LiquiD SileNcE 14.06.2007. 00:41

Big Typhoon 120

Mislim uzeti Bog Typhoon-a 120 i gledao sam na njihovim stranicama da je visok 15cm što bi u mom kučištu značilo 2cm do bočne stranice.
Muči me protok zraka.... Što vi mislite dal će to biti dovoljno. Iznad toga imam otvor za 8cm case fan za kojeg mislim da bi u ovom slučaju bilo bolje da ostane bez venta.
Jel ima tko od vas taj cooler, kako je kod vas to rješeno?

Razer 14.06.2007. 10:12

Ja ga imam, tj imao sam ga...Visok je, točnije, 14.5cm sa ventom :)...
Slična situacija je bila i kod mene, samo je meni razmak bio veći...
No, kako bočnu stranicu obicno drzim skinutom, nije mi problem...
A u tvom slučaju, nebih stavljao vent, vec ostavio tako kako jest, bez njega...

kameni 14.06.2007. 17:31

Citiraj:

Autor LiquiD SileNcE (Post 745769)
Mislim uzeti Bog Typhoon-a 120 i gledao sam na njihovim stranicama da je visok 15cm što bi u mom kučištu značilo 2cm do bočne stranice.
Muči me protok zraka.... Što vi mislite dal će to biti dovoljno. Iznad toga imam otvor za 8cm case fan za kojeg mislim da bi u ovom slučaju bilo bolje da ostane bez venta.
Jel ima tko od vas taj cooler, kako je kod vas to rješeno?

Imao ga i zamjenio sa zalmanom 9700 ali ga okrenuo da puše odozdola prema gore pošto imam rupu gore na kučištu
hladi odlično čak bolje od Typhoon-a

Razer 14.06.2007. 17:35

OMG, taj 9700 je enorman...daje reci kakve su ti temp sa BT-om bile, a kakve su sad sa 9700...

kameni 14.06.2007. 17:42

Citiraj:

Autor Razer (Post 746305)
OMG, taj 9700 je enorman...daje reci kakve su ti temp sa BT-om bile, a kakve su sad sa 9700...

BT 32/39
9700 30/38

Lord_Calidor 14.06.2007. 21:27

Ja bih to ovako slozio: s gornje strane BT-ovog venta skinuti zastitnu mrezicu, i umjesto nje montirati poklopac CD spindlea od 10 komada. Debel je 22mm, znaci fino bi pasao i stisnuo bocnu stranicu. Naravno, prije toga odrezati gornji disk, na vrhu poklopca, kako bi dobio tunel. Tako ce ti BT uvlaciti iskljucivo hladan zrak s vanjske strane kejsa.

ZMAJ 14.06.2007. 21:37

posto imas 17cm prostora stane ti scythe Mine/ninja (mislim da su oni 16cm...ja sam se takoder mucio dali ce stati u moj chieftech dragon office no imao sam plexi sa vanjske strane tako da je ipak stalo)...

uzmi nesto od toga dvoje jer onda se nemas kaj brinut za protok zraka posto je vent sa strane (ja sam odusevljen sa ninjom bas zbog toga sto vent moze na sve 4 strane pa si odaberem kak mi pase, a u zadnje virjeme nonstop mijenjam cijeli raspored jer mi konfa opce nije u kucistu vec na stolu pa maticnu vrtim nonstop itd...)

LiquiD SileNcE 14.06.2007. 23:52

Citiraj:

Autor Lord_Calidor (Post 746542)
Ja bih to ovako slozio: s gornje strane BT-ovog venta skinuti zastitnu mrezicu, i umjesto nje montirati poklopac CD spindlea od 10 komada. Debel je 22mm, znaci fino bi pasao i stisnuo bocnu stranicu. Naravno, prije toga odrezati gornji disk, na vrhu poklopca, kako bi dobio tunel. Tako ce ti BT uvlaciti iskljucivo hladan zrak s vanjske strane kejsa.

Ova solucija mi se sviđa. Samo nebi htio da mi se plastika od spindlea upire u hladnjak da ne cima matičnu i proc kod otvanja casea. Zahtjeva i mali mod al to nije problem. Samo fali Dremel .... al imam ja FLEX !!! :CoolRamb:

r!dEr 26.11.2008. 23:17

Citiraj:

Autor LiquiD SileNcE (Post 746705)
Ova solucija mi se sviđa. Samo nebi htio da mi se plastika od spindlea upire u hladnjak da ne cima matičnu i proc kod otvanja casea. Zahtjeva i mali mod al to nije problem. Samo fali Dremel .... al imam ja FLEX !!! :CoolRamb:

Kako si rjesio ovo na kraju? Ako nije problem molio bi da postas koju sliku jer i sam planiram ubacit big typhoon u tako usko kuciste

EDIT: Da li ovaj hladnjak pase u kuciste sirine 185mm i hoce li se dobro ponasati?

Svaka preporuka dobro dosla.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24.