![]() |
Codec?
Pozdrav svima!
Ovako, imam jedan problem... Koji god film pokrenem (divx) u bilo kojem playeru uvijek je crno-bijeli (samo film, ostalo je sve dobro, cak i igre). E sad, instalirao sam najnovije codece, drivere za grafu, ali uvjek isti problem. Pa ako netko zna u cemu je problem, molim vas da mi kaze sto da ucinim. Hvala! |
kaj si sve poinstalirao? makni sve i instaliraj k-lite codec pack i vozi.
|
Sve o codecima, Zero Codec-Pack, Brisanje codeca (1, 2) i DirectShow Filter Manager
Codeci ti trebaju samo ako se baviš audio/video obradom. Za gledanje DVD/DivX/XviD i ostalog materijala dosta ti je ffdshow i npr. VLC/MPC/GOM player. Masa raznih codec-packova samo napravi još veće sranje i na kraju ništ ne dela, instaliraval ti do sutra codece. Winamp i BSplayer su u svojm novijim verzijama sve veća nakupina nepotrebih gluposti, ad-warea i ko zna čega još. Ako gledaš s nekim od tih programa onda nabavi neku stariju/pouzdanu verziju, jer je čist moguće da i player stvara probleme. |
Sve to stoji, al za običnog korisnika je K-lite daleko najbolje rješenje. I ne radi sranja za razliku od ostalih packova.
|
Ja nisam bas za instaliranje codec pack-ova. FFdshow je i vise nego ok, k tome se jos moze dodati alternativa za qtime i real te AC3 filter (iako i FFdshow podrzava ac3) i ako nekome bas treba matroska - haali media splitter.
|
kaj preporučate za Vistu? isto ffdshow + MPC ili? pitam radi kompatibilnosti pošto ima samo trenutno za XP kolko vidim....
|
Vista Codec Pack
meni radi savrseno :) Sadrzi i ffdshow, posto ima njegove "Video/Audio Decoder/Encoder Configuration" |
Zanimljivo je da sam i instalirao k lite codec pack, i ista stvar... BSplayer također koristim stariju verziju 1.xx (neznam tocno koju), ista stvar i za ffdshow - na frisko skinut s neta i instaliran - ista stvar -> crno-bijelo.
Probat cu jos ovo sto je McG napisao, pobrisat sve, pa na novo iz pocetka... Javim rezultat kasnije. |
Obrisano kako je McG objasnio, i instaliran najnoviji ffdshow, ali :( ista stvar...
Ima li tko ideju sto da jos probam? |
Još da si napisao koja grafa...
Imao sam takav problem kod lege i problem je bio u driverima od grafe(nVidia),probaj novije drivere staviti. |
grafa 7600 gt hmm... budem probao i to... iako nisu tak stari driveri... thx, javim promjene
|
Ako ti se bude dalo (nakon drivera) moreš probati s VLC-om ovo kaj piše pod edit. Možda pomogne.
|
Citiraj:
|
Evo problem rijesen, nakon inst. novih drivera. Hvala svima na pomoci!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |