![]() |
limit veličine harda na 810 i 815 čipsetima
imam jedno pitanjce. frend ima celerona 1.2 na ploči sa jednim od gore nevedenih čipseta (neznam točno) i htio bi si piknuti neki veći pata hard a ja sam negdje čuo da ti chipseti ne prepoznaju hardove iznad 160 gb il tak nešto pa me zanima jel ti točno? ima li itko na tako staroj kanti npr 200-300gb hard?
|
Sumnjam da takvo ograničenje postoji. To je više do vindoza i onog njegovog ograničenja na 138Gb koje se riješilo sa SP2.
|
hmm...
gle ovako, tehnički niti ne postoji limit što se tiče čipseta, ali postoji što se tiče biosa i same ploče... E sad i windows svijetu nas običnih usera to se u principu svodi na isto... Dakle nadalje s obzirom na nove hardove postoje dvije vrste ploča - one koje IMAJU 48LBA podršku i one koje iste NEMAJU a ploča tvog frenda može biti iz jednog ili iz drugog tabora... Nadalje ploča može sa npr novim biosom teoretski prijeći iz jednog (onog lošeg naravno) tabora u drugi, pod uvjetom da se neko potrudio dotični napisati i naravno da ono što je na njoj nabacano to sve zajedno može izvesti... |
hm, onda ću mu reč da si kupi 80 gb i amen. hvala na pomoći
|
a moze biti i da ce bios hard prepoznat kao manji a u win ce biti pun kapacitet, kao sto je meni bio slucaj sa soltek 65kv2ct mbo.
|
I to je moguće naravno...
Nebi mu bilo loše da si jednostavno posudi od nekoga jedan 160GB ili veći disk i pogleda dal će sve bit normalno, ako bude onda može kupit kaj god oće... Može i sa Everstom pogledati dal mu je podržan 48bit lba... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:39. |