![]() |
Gigabyte 7900 GS
Ovako, vidim ovu karticu u ve milu, 1255 kn, solidna cijena, a vidim tu su i fini frekvencije a što mi najviše privlači pažnju zalman vf700 očito?
Pošto najvjerovatnije uzimam ovu karticu zanima me jel se može dobro clockati i u biti obavlja li cooler dobro svoj posao tj. jel zna biti bučan...? |
Imam tu doticnu karticu ,vf700 alcu je. sto se tice klokanja bar ja nisam imao potrebe radi mi sasvim normalno i ovako.
|
Fino, a jel mi mo'š reći kakve performanse otprilike ostvaruje pri nekim prosječnim rezama, u igrama koje pokreće u3 engine kao recimo R6 Vegas, roboblitz, ili recimo Lost Planet demo, novi colin mcrae...?
BTW. Ostatak konfe je p4 630, 2 gb ddr2 ram-a i evo uskoro 7900 gs. Jel bi jedan Chieftec od 450W stabilno držao konfu? |
Citiraj:
|
Do sada sam imao nekoliko gigabyteovih kartica i sve su bile odlične, pa nemoj sumnjati u nju. Ovu nisam uzeo samo zato što je ECS bila na akciji, a 300-400 kn je velika razlika.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ima 2 ili vise 12V rail-ova, ispod njih ti obicno pise koju snagu moze dati kombinirano... podijeli to s 12 da bi dobio ampere. |
Citiraj:
Citiraj:
So? |
Citiraj:
Inace, meni 7900GS radi na napajanju CoolerMaster 430W koje je isto speceficirano: 12V1 - 15A, 12V2 - 14A, kombinirana snaga 12V rail-ova: 348W. |
Oke, thx, dakle najvjerovatnije uzimam ovu grafulju i chiefteca u ve milu!
|
Prijatelju, ja sam ti jucer uzeo tu kombinaciju i radi savrseno...Prvo sam htio Seasonica iz Linka, ali sam ipak odlucio da razliku novca potrosim na memoriju, i nisam pozalio...Testirao sam ga nekoliko sati, veoma je tih, neces pozaliti...
|
Ti si isto uzeo u ve milu ha?
Važno mi je da imaju na zalihama ove komponente, il ima trebam unaprijed javiti ako nemaju da narule iz ZG-a? I da, jel bi mi netko mogao reći dimenzije kartice, nadam se da nije duža od 20 cm? :D EDIT... Nadam se da bi stala u ovo kućište, zar ne? http://www.itsvet.com/proizvod/foxco...p_case/153/370 |
Je kralju, u Ve-mila, tocne dimenzije ne znam ali je manja od 8800gts, ja imam manje kuciste i stala je, istina taman, ali je stala...
|
Citiraj:
E fino, thx, vidim u vemilu piše artikl je raspoloživ, nadam se da će tako i ostati do subote : ) |
KArtica je kako bi se reklo "taman"...kao 6800 serija otprilike.
|
ja sam svoju isto uzeo u ve-milu, a što se tiče overclocka pogledaj sig.
|
Haha dobar. A što se tiče kućišta i ventova... ima relativno loše kućište, i samo jedan vent koji ispuhuje vrući zrak. E sada, jel bi recimo u takvom stanju ova 7900 gs sa zalmanom išla bez problema na 1500 mhz ?
|
Ta grafa radi i na Cufteku od 360 W bez problema
|
meni ti je kučište otvoreno i po njoj s bočne strane puše vent od 120mm@5v.morala bi bez beda ići na 600/1550 a ostalo je sreča:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zeza vent na Antec-u pa sam ga izvadio i stavio Chif 360W. e6300, disk, dvd,7900GS, 2GB 12V rail na 11,7.
P.S ZmajOO kolike su ti temparature sa vf700? |
42C win u igri nisam pratio
|
Meni sutra grafa stiže, pa ćemo da vidimo, jel valja to išta : D
|
Evo maloprije montirao karticu i napajanje, sada me samo još živcira cooler od proc-a on mi je očito najbučniji, al eto, uglavnom grafa radi ***ački, ono ide sve na max i 1280 x 1024, ma goriona, fala svima još jednom : )
|
Ma pusti cooler od procesora, ionako je "uzgan" od zvijeri s kojom si ga spario...Pici i uzivaj !
|
Tjera sve dosada što sam probao odlično, a ovo u default clockovi, šta bi bilo da clockam : )
|
Polako, pusti clockanje, jos si pod garancijom, rastura on i ovako...
|
oke, a de mi recite, koje drivere mi preporučujete da instaliram, dajte link. Sada su mi ovi s cd-a šta je došao!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:23. |