![]() |
Intergruša vs GF Ti4200 128MB - pitanje
Pitanje kratko molio bih odgovor od nekog tko je malo više upućen od mene.
Dakle kakva bi bila usporedba grafike na Gigabyte P965G u odnosu na GeForce4 Ti4200 128MB. Koji su to odnosi odprilike, što je bolje i za koliko (jesu li velike razlike)? |
mislim da je titaniumka bolja, jedino je što nema podršku za DX9 .a ta integrirka je nešto kao FX5200 5500...
|
ma nemre se nijedna integrirana grafa mjerit sa GF4 Ti... no nije ni GF4 Ti nesto... bolje onda uzet za 300tinjak kuna 9800pro, jer ekipa znaprodavat GF4 za 150/200
|
Situacija je da od stare konfe athlona kod frenda stoji besposleno ta titanijumka, 512 DDR-a i ide HDD pa je pitanje što najpametnije i najjeftinije učiniti da se to iskoristi i složi neki komp od toga.
Komp bi služio za surfanje, slusanje muzike, gledanje filmova i office. Nikakve igre ni zahtjevne stvari. Razmišljao sam mu savjetovat da ako ubode E2160 (ili novi celeron), i conroe 865PE na koju idu core2duo, ddr i agp - za 800 (ili manje) kuna ima solidan komp i iskoristi komponente koje mu stoje. Ali ako je grafika na 965G u tom rangu onda to bas nema smisla, ipak je onda matična sa grafikom malo privlačnija jer nema egzibicija i ima novi komp (nove dijelove sve, moze i dobit nesto za tu titanijumku i DDR). Ili treća opcija, da uzme 4CoreDual-VSTA pa opet iskoristi titanijumku i DDR i ima otvorene opcije za budućnost za nekakav upgrade grafike i rama. Ne znam jel 865PE kombinacija ima ikakvog smisla pored ove, no trazi se samo da radi stabilno i pouzdano pa je to kao ipak 865 chipset vs. via chipset... A i zasto davat 50 kuna više za ploču ako je sasvim nepotrebno, nije do novaca nego apsolutni minimalizam all the way filozofija. :goood: Eto u tome je stvar. :chears: |
ako je apsolutni minimalizam u upotrebi , onda cemu tako skupi proc od 600kn ?? :) ne drzis se bas filozofije , onda 775 i najnajjeftinije sto se nadje , ono sve preko 200kn je skupo za tu upotrebu ....
|
Nemora biti, može i celeron novi :) - to bi bilo onda 800kn za oboje. Ali ipak se može ostaviti kao opcija dualcore, a pošto praktički nema nove ploče za X2 3600 sa agp i ddr onda ostaje samo intel.
Jer dualcore ipak ima svoje prednosti nije sad stvar u tome da se kaže daj najjeftiniji pa što bude. E21** je kvalitetna stvar, em malo troši, em je dvojezgreni, em je zvijer tako reći. Sa dualcore pustiš torrente, gledaš film, kodiraš nešto, radiš što te volja, bahatiš se malo. :) Edit: Dakle, mogu se naći recimo valjani razlozi da uzmeš skuplji proc. Dok recimo za davat 50kn više za ploču (od ove dvije) jer za to ne vidim ni jedan argument - na to sam mislio. Jedino zbog te mogućnosti upgrada, ali realno, to se nebu dogodilo. Bilo koji da bude radit će dok ne krepa kakav je. |
Definitvno nema logike x2 procesor ako se ide na minimalizam, onda mu je bolje kupit ili s775 ploča sa AGP + celeron ili čak neki Sempron s754 rabljeni upost negdje kojeg bi lako ploča + proc mogao i za 300kn pokupit...
Inalče FRO ja surfam od doma na Celiću od 400MHz sa 256 Sdrama i GF2 MX na njemu tako da... :D |
Citiraj:
|
Evo moj jedan post sa drugoga foruma na temu intergrirane graficke...
Ploca je Gigabyte M55S-S3 revizija 2.1 i na njoje se nalazi intergrirana graficka nVidia Quadro NVS 210s. Kod Gigabyteovih ploca i raznih revizija zanimljivo je da gotovo svaka revizija ploce dolazi sa drugom integrusom. Tako moja ima Quadro graficku, revuzija 1 ima Ge Force 6100 a revizija 3 ima Ge Force 6150. Moja maticna sa tom integrusom kostala je 550 kn... Kako se igrat na takvome sistemu? Ovako, moja Quadro integrusa posjeduje sve modernje điđe miđe (PS 3.0. Dx9) tako da cete moc teoretski svaku igru pokrenut. Kako ce se igra vrtit to je druga stvar.... Ako u sistemu imate neku jacu graficku, tada vam u nacelu i nije toliko bitno dali imate procesor koji radi na na 2.2 Ghz ili 2.6 Ghz; dali imate 1 i 2 gb rame pod Win Xp... Zasto? Zbog toga jer vec igrate pri visokom Frame Rateu, tako da vam za samo igrace iskustvo i nije toliko bitno jel vam se HL2 Episode One vrti na 85 FPS ili 80 FPS, jer je igrivo ovako ili onako... Kod sistema sa intergriranom grafikom to nije tako. Tu je vazan svaki Mb koji imate i svaki Mhz, jer ovdje se vecinom igrate pri niskome Frame Rateu i tu vam svaka slicica u sekundi moze napraviti razliku izmedju igrive i neigrive igre. Prvi sistem na kojem sam za igre koristio integrusu bio je AMD Athlon64 3000+ @ 2.2 Mhz i giga rama Kako se ta konfiguracija ponasa u igrama? Ovako... Avanture ce vam raditi sve Mozete igrati PES6 u tezoluciji 800x600 i medium detaljima bez problema, mozete igrat NFS: Underground... Mozete igrat starije pucacine... Rade vam RPG igre normalno, NWN, BG, Diablo 2, Sacred... Uglavnom, mozete se naigrat za prvu ruku ako vam nisu pucacine najbitnije na svijetu.... Druga konfiguracija di sam koristio doticnu integrusu bila je sljedeca: AMD Athlon X2 3600 Brisbane @ 2.63 Mhz, 2 Gb Kingmax 6300 @ 920 Mhz Na ovoj konfiguraciji igranje na integrusi postaje znacajno ugodnije: *PES6 normalno se vrti na rezi 1024x768 na medium detaljima, *Heroes of Might & Magic 5 radi savrseno na rezi 1280x1024 na High detaljima!!! *NFS Undergroun 2 je sasvim igriv na 1024x768 na low detaljima i izgleda pristojno *Half Life 2 Episode One igriv je na 800x600 Low *Fear je igriv na 800x600 *Max Payne odlicno radi i na 1024x768 na medium/high detaljima *Titan Quest radi na 1024x768 *RTS poput Emperor: Battle for Dune, Age of Mithology, Rise of Nations rade savrseno *COD 2 u Dx7 modu radi savrseno i pri visokim rezama, cak je igriv i u Dx9 modu... Dakle, ako pri kupnji mozete rastegnut na 2 gb rama (barem je sada jeftin) i uzet 3600 Brisbane i kloknut ga na 2.6 (toliko bi trbao svaki ic) mozete se naigrat i na inegriranoj grafickoj, pa cak igrat i najnovije hitove poput HOMM5 , Titan Quest, GEAR HL2... Naravno, biti ce malo nize reze i manje detalja ali za samu igru to ionaku nebi smjelo biti presudno, a i vjerujte mi sve te igre odlicno izgledaju i low/medium detaljima... |
@Grofaz - To je do veze, a ne do (ne)dualcore procesora...
|
druzio sam se ovaj vikend sa amd690 chipsetom a ati grafikom i mogu reci da je odlicna - ima dvi odmah , more se kloknuti i vrrtio sam malo neke starije naslove i vise je nego zadovoljila ,
|
Na kojem je čipu temeljena ta integruša?
|
Citiraj:
|
Nisu integruse sto su bile...
Mene ova moja stvarno ugodno iznenadila... Nisam se nadao nicemo a kada ono mogu FEAR igrat... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da ako te trzanje smeta kupi si neku HARDWAREsku mrežnu od 3Coma ili sl firmi pa ćeš vidjeti da će ti znatno manje sraćkati... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:47. |